The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5862 / Att vara utan Tv, hur går det då?

Det går utmärkt, vi har läsa med oss! En liten bakgrund till det hela! Vi hyr ett litet hus på Fårö just nu! Ganska lugnt läge! Huset ligger en bit från en bilväg, men det går bra att köra bil fram till huset! Man följer bara tidigare hjulspår! Å det finns faktiskt indraget vatten och el! :) Utsikt då? Nja, huset ligger på en gles tallhed med lågvuxna tallar, det e nog ganska typiskt på Fårö! Man ser en stenmur en bit bort i alla fall! Men sagt det går bra att bo här utan Tv! För vi skall inte vara en månad, utan bara en vecka typ! I går Visby, men vi tyckte det va ovanligt mycket folk i Visby så här års? Litet rörig faktiskt! Fotade litet turistfoto såklart! I dag/kväll e det Fårönatta! ( Ni kan Googla på Fårönatta) Men vi hinner nog med en promenad innan! Med thermos, mackor och kamera! Kanske vid havet! Inget regn idag, tolv grader och mulet! Svag vind verkar det som också!

Ha det bra ni också!

/Bengan

Ps. Kalkrikt vatten, Skånerost vad gäller kaffe!

Inlagt 2021-09-18 08:05 | Läst 1023 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Våran TV gick sönder 1994. Då avbeställde vi licensen och hann spara drygt 16 000 kronor innan avgiften kom på skatten i stället. Ska väl skaffa TV om jag får tid att titta. Än så länge gäller radion och tidningar.

Åker till ön tisdag kväll, framme framemot natten om vädret inte sätter stopp.
Utan TV? So what; när vi flyttade i mars 2012 slängdes den gamla tjock-TV:n som elektronikskrot. Vi sa till varann att vi ser hur det går att vara utan först, innan vi köper nåt nytt...

Och det går fint fortfarande! Nio och ett halvt TV-fritt år. Vi läser, sorterar bilder (jag), hör radio och använder Internet en hel del. Ingen saknar TV, ingen läser nån programlista. När vi hyr en stuga eller bor på hotell, står det alltid en TV; vi slår aldrig på den.
På landet har jag bara radio och telefon på gamla kopparnätet - just för att under sommarmånaderna slippa det digitala bruset. Hemma i stan har jag spolat TV:n - det lilla som kan tänkas intressera mig kan jag ta upp på datorn. Jag förstår alltså inte varför det skulle vara traumatiskt att vara utan TV.
Men hallå, vi vill ju se hur stället ser ut, ju! ;-)

Jag har inte kollat på teve på ungefär tre år. Den står här bredvid men det är ändå bara dynga som visas. Finns mycket mer spännande saker på internet, där man fritt kan välja bort (eller in) vinklingar och agendor. :-)
Vad gäller Fårönatta, så e det helt sanslöst, å klockan e bara 13.00! Vi har åkt runt på norra Fårö det e full rulle överallt! Matställen, loppisar, och fullt med folk! Undrar om hela Gotland e på Fårö! :) Så hur skall det bli i natt?? :)