The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 630 / Formen toppad! Empati! Och visar ännu en gång en budgetmätsökarkamera för gatufoto!

 

"Empati betecknar förmågan att ha medvetande om andra personers känslor och att handla i enlighet med detta. Begreppet är nära besläktat med medkänsla och inlevelse, men sträcker sig utöver ett rent känslomässigt inkännande och förutsätter även ett rationellt värderande".
(Wikipedia)

Å jag tror att en sak är bra att ha med sig i empatin, det är att ha en egen upplevelse av en liknande situation som man känner för...
Så tror jag i alla fall..

Kommer att tänka på det här när jag vid sjutiden i morse går ut och hämtar mina morgontidningar och ser några människor hasta ned mot en pendeltågsstation där det sannolikt inte går några pendeltåg utan kanske någon buss mot Södertälje för ett vidare osäkert byte...

Och jag vet nästan säkert att det redan står fler människor därnere, det är kallt, och att den ev bussresan får ske stående för de flesta, och att det tar lång tid att komma till jobbet...

Vad jag också menar med det här, det är att jag känner mig priviligierad, jag behöver bara sätta på mig rocken litet slarvigt när jag går ut för att hämta morgontidningarna, för att sedan gå in i stugvärmen till kaffebryggaren som står på, och börja läsa morgontidningarna i lugn och ro....

Men för att komma till sak, jag har jobbat sedan jag var sexton år, och även haft en hel del utearbeten under tex vintersäsongen, kört som mopedbud runt Stockholm City i tio till femton minusgrader, taksnöskottat i city i blåst och många minus, haft arbeten där man måste vara på jobbet vid halv fem på vintern, och har startat resan från hemmet vid tre-tiden vid en busshållplats i minus tjugo grader, och har såklart också varit med om ett antal modernare kolektivtrafikseländen i smällkalla vintrar här i Stockholm....
Kommer ihåg det här...
Man kan nästan säga, att jag kan nästan känna det här fortfarande..

Och jag tror att har man haft en egen och liknande upplevelse, så kan man förstå det hela bättre, och också uppskatta sin egen situation om man slipper det här!
Så tror jag, ock känner mig som en riktig "lyxlirare" just nu!

Men skall om en stund upp på garagetaket för att skotta snö, och även börja skotta bort en del hårdpackade snöhögar runt huset, blir nog några ton till i dag också!

Men hallå, vad är det här för problem!?
De här är ett lyxproblem liksom!  Ett lyxjobb liksom!

Å så e ju snöskottarformen toppad genom vilodagen och kolhydratuppladdningen! :)


/Bengan

 

Några förklarande bilder här nedan.

 

Bara garaget kvar, ett litet lyxjobb! ;)

 

 

Taket bakom Roffe e klart! De va c:a 80 cm snö på vissa ställen, men nu ligger det på marken, men några högar ligger litet fel när snösmältningen kommer, så dom måste jag flytta!

 

 

Å Roffe gillar snöhögar, den här högen kallar han K2 av någon anledning..??

Han påstår också att han inte bara e en Dansk/Svensk Gårdshund, utan har en härstammning på lång sikt från nån som hette...Sherpa Tenzing Norgay....!??
Så tror jag han säger....!?
De e väl nå't hundfantasinamn han hört....

Den här utrustningen är bra för den som vill pröva en mätsökarkamera till ett bugetpris!
En Kiev med Jupiter-12 optik och en extrasökare = Gatufotokamera! :)

Och med en vidvinkel på en Kiev kan man ju lätt köra hyperfokal.
Och då tidsratten inte roterar, så kan man ta höftskott och liknande utan att vara orolig,
så man kan hålla kameran nästan hur som helst!

Även om inte alla "mätsökartalibaner" gillar oss fritänkare som tar höftskott! ;) 

 

 

 

 

Inlagt 2010-02-24 10:58 | Läst 4734 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ska du klara allt det där skottandet så måste du nog se till att äta minst två semlor. Hur ska det annars gå?
Minus 37 grader i Lycksele imorse.
Jag stod på ett ben (för att kunna ställa ned ryggsäcken), på nedersta trappsteget, vid bakre dörren på sista vagnen, i morgonens enda tåg. :-)

Nedre bilden med Roffe var väldigt lyckad. Han verkar vara van att posera. :-)
Svar från Benganbus 2010-02-24 12:03
Då va jag inte helt fel ute vad gäller kollektivtrafiken även i dag....

Vad gäller Roffe och stå stilla, jag har ju lärt honom en del kommandon, ett praktiskt sådant i sådana här fall (som jag hört på TV) är ordet "freeze!"
(Men om han behöver stå för länge, så kan jag ana ett suckande hos honom...)
Hej Bengt!Då var dagen räddad!Ja,för mig menar jag.
Jag har empati för dig.
Men du verkar vara en kraft man!Och roffe har muskler så han kan köra en vända i högarna.
Var kan man köpa sådana kameror?
Bra bilder.
mvh Rolf
Svar från Benganbus 2010-02-24 16:29
Roligt att höra att man räddar dagen! :)

Har en kompis här på fotosidan, Peter Hennig, han kanske har någon Kiev till salu..?
Mvh Bengan
Tillönskar dig en trevlig förbränning.
/John-Erik
Snöskottning är bra motion, kom precis in efter en dust med snö på utsatta tak. Till helgen ska det bli mildare och då gäller det att ha röjt undan snön på de mest utsatta platserna!

På tal om snö ska du på Micke Bergs vernissage på lördag? Jag är i krokarna i helgen och har tänkt gå på vernissaget och sedan ta en tur till Slussen för att fota och fika!
//Chasid
Svar från Benganbus 2010-02-24 14:15
Utan att skotta snö blir man ingen bra fotograf! ;)

Vad gäller att åka till sta'n på lördag, så bara pendeltågen går, så låter det lockande!
En fika och så kolla juniorens vernissage! ;):)
Han tar ju bra bilder och är trevligt!
Själv började jag också jobba när jag var 16. En massa olika jobb, opp i ottan i smällkalla vintern, skiftarbete, ibland cykel till jobbet etc. En av de bästa tiderna var dock senare, när jag jobbade ett tag i City och bodde i Vårberg, och det gick pendelbåt från Skärholmens brygga ända in till Nybroplan. Varefter 5 minuter till jobbet. Under det året glömde jag nästan bort hur det kändes att åka T-bana. Ja, har man varit med om det, då kan man njuta dubbelt av skatteåterbäringen varje månad.

Men jag undrar hur vi (samhället) har hamnat i det där med långa arbetsresor. Det borde inte behöva vara så. Jag minns en Stockholmspolitiker som hävdade (var det på 60-6alet?) att man gott kunde flytta folk långt från stan, för ”reståligheten” ökade. Jag ska inte säga vad jag tänkte när jag läste det, för då är det risk att Fotosidans censur tvingas ingripa.