The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6582 // Leitz Elcan f2/50 mm! Spännande!

Canon 1,5/35 mm

Ok, jag vet, nördblogg! Men kunde inte låta bli, läs här: "In addition to the 35mm f/2 eight-element M-mount lens, the Chinese brand Light Lens Lab (LLL) will soon release a new ELCAN 50mm f/2 replica lens for Leica M-mount."  Elcan är en intressant konstruktion! Den är även stadigt byggd av en speciell anledning! Och så är Walter Mandler inblandad! Den kanske skulle va något att ha! Replikan alltså! Och det här objektivet kanske redan e på banan? Och är replikan också bara fyrlinsig?
Här från Leica Rumor!

Här är mer om Elcan f2/50 mm!


Annars som vanlig vid den här årstiden, solen lyser rakt in i köket! :) Och jag fortsätter att fota med en utgången färgfilm, men det går långsamt! Analog fotografi blir ofta mer långsam! Tänker på Långsamheten lov, en bok av Owe Wikström! Tror det är nyttigt att vara litet långsam eller kalla det för eftertänksam i det mesta! ;) Ofta kan kvalitén på det man gör öka när man tar det litet lugnare!
Tror jag alltså!  :)

/Bengan

Ps. Hittade en fotosida som handlar, litet i alla fall ;) om Elcan 50 mm! Här är sidan!

Inlagt 2024-03-24 07:58 | Läst 386 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är ju många objektiv som har gått under namnet Elcan. Den infällbara variant som man krängde till Amerikanska armén - som alltså bestyckade Still Picture Camera KE/7A var ju väldigt intressant ur den synpunkten att det är ett av de få försöken som har gjorts, att driva Tessar-konceptet till en högre ljusstyrka än f:2,8. Vad som sades på den tiden vara att det inte gick så bra. Ernst Wanderslebs bedömning av saken stod sig.