The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6586 // En bra 28 mm

Jag använder också en 28 mm när jag fotar med de här utgångna färgfilmerna! Och 28 mm är en brännvidd jag gillar! Och den här Voigtländer 28:an är bra! Objektivet kom runt 2000 tror jag och jag har haft det i femton år! Jag såg objektivet inne på LP-Foto alldeles efter att det kommit ut och tänkte det här vore intressant att ha! Och så kom tillfället några år senare!

.

Här är en av de första bilderna jag tog med objektivet och det är på Stadsbiblioteket vid Sveavägen i Stockholm!

.

Och för den tekniskt intresserade, här en test! Jag tycker det ser bra ut för en 28:a! Jag märker i alla fall inget konstigt när jag fotar! :)

Annars inte så mycket mer att rapportera vad gäller foto! Vad i övrigt, som pensionär alltså, så glömmer vi bort att ta med fågelfrö när vi går ut! :)  Inget skämt vad gäller oss, vi köpte en påse frön för det finns mängder av änder nere vid Frösjön i Gnesta! Vi hade fågelfrö med oss en gång i alla fall, och de här närgångna änderna stod och trampade mig på tårna då jag tappade en del frön runt min fötter! :)
I går motering av ett IKEA-skåp, och man e inte tjugo år längre! Märkte det efter litet krypande på golvet och skruvande!  ;)

/Bengan

Inlagt 2024-03-27 07:49 | Läst 355 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Här har du en tekniskt intresserad... :-)
MTF-grafen ligger nästan identisk med min 1,5/5cm Sonnar från 1938. Det är inte menat som kritik, utan kraftigt beröm för den gamla Sonnaren.
Distorsionen är dock den omvända, vilket är mycket bra i praktisk fotografering för ett vidvinkel. Tunnformig distorsion motverkar lutningsförvrängningen. För att uttrycka sig praktisk blir det mindre risk för äggformade ansikten i bildens yttre delar.
PS:
Du har ju MTF-graferna som gjordes hos Hasselblad, så du kan kolla själv.
Det är nåt visst med den där 28:an.