The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6640 // Gubbhotet! ;)

Reservkameran!

Jag hade planer på en Kievkamerareparation, men annat kom emellan! Trädgårdsarbete! Vi hade tänkt att slippa trädgårdsarbetet när vi flyttade från huset men det fanns tyvärr en häck utanför det nya boendet!  En liten låg häck! Och nu har vi fått för oss att bygga till en liten morgonfikaplats på framsidan där häcken finns, och då sa snickaren, häcken måste bort! Och häckar är inga leksaker när dom väl rotats sig!

Så det här med häcken tag tid och tar mer tid, och då jag hittade en reservkamera, så får den fungera så länge tills jag får tid att byta band på den andra kameran!

Vad gäller Gotland, och vår resa dit i närtid, så har Gotland vuxit i våra ögon genom det historiska smörgåsbord som vi ständigt upptäcker mera av på Ön! Ovetande för de flesta, även för Dick Harrisson! Men det gäller att kämpa på och fortsätta att vara nyfiken, hela livet, även på vad andra gör, annars blir man bara tråkig gubbe! ;)  Vad gäller tråkig gubbe, jag har åldern inne för det, så det gäller att kämpa på med nyfikenheten! Tror det även är bra med självinsikt som gubbe! Jag jobbar på det med! :)

Annars inga större fotonyheter och nu gäller sommarfilmen FP4+ för den svartvita fotografin! Men jag har en utgången rulle färgfilm kvar, men den tänkte jag spara till Gotland!

Snart har Syrenen blommat ut och nu närmar sig hösten!
Så grip dagen medan den är! Nyfiket!

/Bengan

Ps. Och det här med Kievslutaren och banden i slutaren! Många har synpunkter på slutaren för att de här banden kan gå av! Speciellt Leicaägare! ;) Helt rätt, dom kan gå av! (Slutaren är en kopia/replika av Contaxslutaren från 1936) Jag kollade i den här Kievkameran från 1951 och kan inte avgöra om det är originalband eller om banden är bytta, men då dom funkar, så fotar jag! :)

Inlagt 2024-05-22 08:32 | Läst 565 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nerver fix har is not boken. Fota vidare....