The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 668 / Har bestämt mig, Jag släpper mitt hemliga recept.... även till nytillkomna fotografer!!

 

När man bloggar är det viktigt att följa trender, men även tänka på till vilken grupp man riktar bloggen mot, så man har ett liknande språkbruk som ens läsare, man skall tala samma språk liksom, helst ha litet liknande erfarenheter, kanske liknande intressen, för det gör bloggen mer trovärdig och intressant för den bloggläsargrupp man riktar sig till!
Ni fattar va? Man ska tala samma språk liksom!
Det här är superviktigt, men hur många tänker på det!?

Men, det viktiga i en blogg är nog ändå att skriva kort och konsist om du vill behålla din läsekrets! Å vem vill inte göra det! :) 

Å vad gäller trender, och målgrupper och så'nt, så har jag sett att i mediet Tv så verkar en stor trend just nu vara matprogram och matlagning!

Å vad gör man, hänger på trenden såklart! :) Och då det är en fotoblogg så blir det självklart även matfoto!

Så jag tar matfotograferingen direkt! :)

 

Allt samlat på en bild liksom! Kort och konsist var'e! :)

Å vad är det för ett hemlig recept, jo ett recept på plättar! (Där hemligpatenttiden just har gått ut!) 

Så detta behövs!
Från vänster:
1. Ett glas för matlagningsöl!
2. Olivolja
3. Onakafil
4. Vetemjöl
5. Själva huvudingrediensen, en bra öl! :)
6. Jordgubbsylt. (Det går att använda annan sylt för dom som måste...)
7. Bakpulver
8. Glass till de färdiga plättarna
9. Ägg.

Hoppas jag inte glömt nå't..
Och i mitten ligger några plättar som blev över... Så ni ser hur dom blev!

Man blandar ihop en smet, det vet ni hur man gör va? Med ägg, olivolja, fil, litet vatten, en tesked bakpulver, OCH tillsätter ölen! (Köp gärna en stor öl, den skall ju räcka under själva matlagningen, å till smeten och sedan även till måltiden!)
Och så sist i med vetemjölet.
Se'n låter man smeten stå och svälla en stund...
Och medans man väntar..  :) :) 

Olivoljan i smeten gör att man bara behöver margarin i pannan första plättvändan. Och glass och sylt till varma plättar smakar utmärkt!!!

Så, håll till godo! :)

Ha en fin kväll,
och glöm inte att släcka lampan i kväll 20.30!

/Bengan

 

Ps.
Ölen ja, de e
Mikkeller Jackie Brown (nr 1312) från Danmark   
Färg Mörk, brun färg.  
-Doft Nyanserad, maltig, humlearomatisk doft med inslag av pumpernickel, torkad frukt, sirap och mörk choklad.   
-Smak Smakrik, maltig öl med tydlig beska, inslag av pumpernickel, sirap, humle, mörk choklad och lakrits.
Användning Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck, eller till smakrika rätter av lamm- eller nötkött.
Alkoholhalt 5,9 %  pris 34:90

(Det här är en information från Systembolaget, dom har glömt att skriva att ölen även passar utmärkt till plättar...)

 

Å kameran är snart tömd på film!! Tog 20 bilder tidigare i dag!!

 

 

 

 

 

Inlagt 2010-03-27 19:43 | Läst 3890 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.





(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Om du någonsin skulle få hjärnsläpp och skulle få för dig att sälja din 35'a så är jag här... på tal om ingenting liksom..
Svar från Benganbus   2010-03-28 09:37
Jag hör av mig om hjärnsläppet kommer,
så får vi diskutera hjärnsläppet! :)
Asså, samma språk som läsarna, liksom... de e jag nog inge bra på, typ. Å kort å koncist, de vet jag inte vare e. Kan man ätare? Så jag har en lång väg kvar :-D
Svar från Benganbus   2010-03-28 09:39
Nåja, dom här bloggråden får man nog ta med en nypa salt, liksom..
Men ölen e bra!
Alla blir saliga på sin fason! :)
/B
Ser att du i alla fall använder en Leicarem.... Ränderna går aldrig ur, Bengan! ;-)