The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 770 / "The Leica as Teacher"

 

 

 

Jag fick en intressant länk (via en kommentar) i senaste bloggen av Jan Kwarnmark. Bloggen handlade om varför man behöver en M Leica.

Länken går till "The OneLine Photograper" (Mike Johnston) med textrubrik: "The Leica as Teacher"

Mike säger bla: "A year with a single Leica and a single lens, looking at light and ignoring color, will teach you as much about actually seeing photographs as three years in any photo school, and as much as ten or fifteen years (or more) of mucking about buying and selling and shopping for gear like the average hobbyist".

Visst är det intressant!?
"Leica and a single lens, looking at light and ignoring color..."

Här är en länk till artikeln:
http://theonlinephotographer.typepad.com/the_online_photographer/2009/05/a-leica-year.html

 


/Bengan

 

 

Inlagt 2010-06-27 20:02 | Läst 7772 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är inte många som vill vandra den smala vägen... ;)
/H
Det gäller helt klart att hålla sig till en kamera och ett objektiv :)

Jag var ute och luftade min Japanbyggda Tysk och mitt Summicron (ej ASPH) idag och trots att det var ett bra tag sedan jag fotograferad utan hängslen och livrem så satt allt där det skulle och filmrullarna ska jag framkalla när jag får lust! Det här med snabba leveranser det betackar jag mig för, bilder är som årgångsvin de mår bäst av att få mogna färdigt :)
//Chasid
...och med tiden borde man rimligtvis bli bättre, vilket jag antar är dom flestas mål. Inkl mitt mål.

Tack för en bra blogg!
Ytterligare en kommentar till Staffan J. som frågar "Vad en M-Leica egentligen är till för?"

Jag tycker att frågan är lite egendomlig. En kamera är naturligtvis till för att tillfredsställa ägarens behov - vilka nu dom kan vara. Jag tycker att Joel Stjernhems inlägg i förra bloggen var mycket betecknande. Han hade aldrig fotograferat med en M-Leica för film, men han älskade sin M 9:a högt - den inspirerade just hans fotograferingsbehov. Det är verktyget som han tycker överglänser andra.

Sug på det Staffan!

/Peter Hennig