The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 942 / Några kvarglömda bilder från Fotomässan 2010 med M Leica och Fotosidan Magasin.

 

Fotosidanmagasinförsäljning på Mässan.

 

Och jag fotar mer och mer analogt numera, det känns säkrare och mer konstnärligt!  Vad gäller säkerheten, så jag har svårt att hålla ordning i den digitala bildmassan som översvämmar mig då jag fotar med nå't digitalt.
Då är räddningen för mig en M Leica och en 36-rulle i kameran. Det blir säkrare då alltså!
Och jag har även märkt, att jag skärper mig mera då jag fotar med en M Leica, bla då jag inte har obegränsat med film.

Se'n har jag märkt, att många "vanliga människor" tycker det är mer konstnärligt att fota med film!
Men det får stå för dom, så skyll inte på mig!!
Å jag vet inte om det är rätt eller fel!!
Men om dom tycker så, så står jag gärna ut med det! :)

Så för att komma till saken, det som bloggrubriken hänvisar till alltså, så hade jag några bilder till från Mässan som jag skannat.
En bild ligger överst/först i bloggen, den andra bilden, som är litet mer känslig, då den berör ledningen på Fotosidan, den har jag lagt sist!

Och fotoutrustningen på mässan de va en M Leica med Nokton 1,4/40 mm S.C. och Tri-X.


/Bengan


Ps.
En anledning till blogg n:o 2 idag, de va att jag försökte lägga in en bild i en pool, men fick svaret: "Du har redan lagt in tillräckligt många bilder idag!! Vet hut!!"

Å de tycker jag känns tråkigt att få ett sån't svar då inspirationen tränger på liksom.. ;)
Och det här kan kanske vara en av orsakerna till att bloggarna växer på beskostnad av bilder i pooler...!?

"Storebrorsräkneverket" skulle kanske kolla litet mer hur många bilder i månaden man lägger in, för vissa dagar har jag mer inspiration, å se'n kan det gå flera veckor utan att jag lägger in en bild...

Bara ett tips och en undran alltså!  ;)

 

 

Alltså, vi hade suttit hos Fotosidan en lång stund på  lördagseftermiddagen (fredag va det ju,  tack David)  och käkat upp alla kakorna på vårt bord hos Fotosidan och beställt in fler espresso ;)  när en i ledningen på FS kom fram till oss, hummade upp sig litet, och bad att få titta på en "så'n där" (Som han sa)
Se'n stod han länge och vred och vände på en "så'n där", prövade olika funktioner, tittade, kände, provfotade, prövade funktioner... ;)
För er kännedom alltså! ;)  :)

Inlagt 2010-11-29 14:10 | Läst 7291 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Känns bra att ha en "så'n där" med sig jämt.
Svar från Benganbus 2010-11-29 16:37
Och ofta så har jag en "så'n där" innanför jackan,
men nu hade vi haft nå'ra så'na där stående på fikabordet ett tag,
och då blir det så här... ;)
En bild av ungdomens alvar och koncentration, när han får hålla legenden i handen....
Därserman. Men inte var det på lördagen, inte. Det var på fredagen :)
Svar från Benganbus 2010-11-29 20:26
Tack!
Dagarna flyter ihop liksom... ;)
/B
Ojoj en sona där MP
Hej Bengt !
Började skriva ett långt inlägg om min farhågor om Fotosidan.se men det blev för långt och Herr Elmfelts automatiska algoritmer slog till. Time out liksom. Mitt inlägg försvann. Får återkomma senare med en djävulsk taktik: Skriva inlägget "off-line" i Notepad eller nåt å sen kvickt som fan "pasta" in det i dialogrutan ... Men jag ser allvarligt på det som du berättar om. Återkommer.
Svar från Benganbus 2010-11-30 08:32
Det jag berättar om e allvarligt, men man får linda in det pedagogiskt liksom, så inga av "De unga" tar illa upp och får fotoposttraumastiska skador för livet! ;)
B)