The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 943 / Gillar inte läget! Barbara Ehrenreich alltså!

 

 


"Halva EU sjuder. Men i världens mest beväpnade land, där fattigdomen både är mer utbredd och extrem, är det förhållandevis lugnt. Inga folkmassor ger sig ut på gatorna för att försvara sina löner, kräva sin rätt till sjukvård eller tryggade pensionsvillkor."

Det är en intressant artikel i DN i dag om Barbara Ehrenreich, som jämför dagens glädjediktatur i bla USA med Sovjettidens system för social kontroll.

 

Vi har väl litet av det här även i Sverige...?
Gilla leget liksom..
Du har dig själv att skylla om du misslyckas..

 

 


Annars då,
jo det är litet svalt utomhus i Gnesta, men vedspisens funkar bra :)
så det blir läsning, och snart en påtår! :)

Carpe liksom!  :)


/Bengan


Ps.
Funderat vidare på det här med "fotomålning"!  Varför fotomålade drömbilder blivit så populära.  Vare sig det är landskap, människor, blommor eller vattendroppar, så är det ofta pålagda ljuseffekter och liknande i bilderna.

Finns det nå'n tanke bakom, eller e det bara för att det går att göra så här?

 

 

 

 

Inlagt 2010-11-30 11:27 | Läst 6941 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tror många nya växer upp, som påverkas av sånt som "lär dig skapa webbsidor utan förkunskaper", "gör din egen musik, utan förkunskaper", skapa bilder, utan att behöva behärska hantverket.
Ingen behöver längre veta hur saker fungerar, och det föder nya ideal.
Jag har själv klubbkompisar, som trots att de fotar mycket, t ex inte har förstått hur det där med känslighet fungerar...
Sen är det nog också så, som du säger, att det går att göra så här.
Jo - om något går att göra, så måste det nödvändigtvis även göras - det visar erfarenheten genom hela historien. Ta till exempel de amerikanska krigsförbrytelserna med de två atombomberna 1945. Nödvändigt? Knappast! Försvarbart? Knappast! Ändå skulle klåfingrarna dit. Det gick ju att göra. Som det är i det stora, blir det även i det lilla.
Varmvatten har du också!

Om du vill läsa en verkligt bra bok om samtidens USA rekommenderar jag Obamas bok "Audacity of hope". Jag har inte läst en så bra bok om USA sedan jag läste Göran Rosenbergs "Friare kan ingen vara : den amerikanska idén från revolution till Reagan".

Visst finns det mycket som är tokigt och trist i USA, men polemiska slängar av typen "Glädjediktatur" ger jag inget för.