The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 999 / "Att skapa, det är att göra motstånd".

 

 

 

Tillbringar en del tid på youtube, där jag tittar på filmsnuttar, lyssnar på musik, tittar även efter fotografer, men sökte också på ett namn idag, Stéphane Hessel, och fann en del intervjuer, de flesta på franska tyvärr.

Stéphane Hessel är en 93-årig fransk motståndsman vars pamflett de senaste månaderna har sålts i 600 000 exemplar.  I ”Indignez-vous” uppmanar Stéphane Hessel sina landsmän att slåss mot likgiltigheten.
Författaren Bodil Malmsten har läst boken hela Frankrike talar om. 

Allt vi stred för, allt som motståndsrörelsen fick igenom – sjukförsäkring för alla, pensioner, trygghet för sämre ställda, en fri press, allt är på väg att krossas av en makt som är så spridd att någon anfallsyta inte går att se.”

Stéphane Hessel talar om hur den ekonomiska makten som motståndsrörelsen stred emot aldrig varit så mäktig som nu, så dryg, egoistisk och med ett sådant inflytande på högsta statliga nivå.

Länk till artikeln i DN
http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/en-hyllning-till-motstandet

 

Vad gäller youtube, så tittade jag på retorik med Marlon Brando!
http://www.youtube.com/watch?v=esUMvBL3gnY&feature=related

 

Och på en film som jag sett tidigare, men skall köpa som DVD.
http://www.youtube.com/watch?v=0lLb1aF0V-4&feature=autoplay&list=PL1B8C5A620C206A8D&index=36&playnext=2

 

Å så litet kvällsmusik, Mozart, med Ian Anderson.
http://www.youtube.com/watch?v=6jqtyBi1sEwGod kväll önskar Bengan

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-01-19 20:29 | Läst 3915 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det bästa jag läst på mycket länge, tack för den Bengan!

Fick hem några skivor jag beställt idag. Gamla favoriter från sent 60 och tidigt 70 tal. Det var samma sak med musiken, då fanns de som vågade vara annorlunda, de som vågade tänka själva och de som vågade gå mot strömmen. Men det viktigaste av allt, de åtnjöt respekt och gavs möjligheter, även om man inte gillade musiken alla gånger respekterade man var och ens strävanden att göra sin grej och ansåg det viktigt att de fick göra det. Något som till stor del saknas idag, visst alla får göra vad de vill, men om de till äventyrs vill kunna leva på det får de rätta in sig i idol-ledet.

En av grupperna hette GONG, en udda samling musiker som levde i ett kollektiv och gjorde sin grej. Här en av mina favoriter:
http://www.youtube.com/watch?v=cTEukASPBhE
Oavsett om man gillar musiken eller inte så är det ganska tunnsått med den här typen av avvikare idag, de kanske finns, men de får aldrig möjlighet att nå ut.

-affe
Godkväll Bengt.
Att ifrågasätta det nuvarande resursslöseriet och marknadsslaveriet är att be om att få diverse etiketter på sig. Synd att samtal som präglas av ömsesidig vilja till förståelse ofta är så sällsynt.

Yttrandefrihet är en tidigt grundlagsskyddad rättighet i Sverige. Vi var först med det i världen. Fortfarande har vi en långtgående frihet att ge röst åt våra tankar och mötas i debatt.

Debatten om vår frihet för vältaligt fram här http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/forfattarna-vagar-inte-langre-ta-fajten

Vi ska man säga? Ge inte upp är mitt förslag.

/H
Youtube är som att fiska i en sjö där man har planterat in fisk - man får alltid napp. Liksom lite julafton varje dag.

Att slåss mot likgiltigheten är en ständig kamp. Den går inte att vinna, men jag vägrar att förlora.

Fina ord Bengt i Gnesta. Ta hand om dig.

Tommy
Tja, Frankrike är en demokrati, och de har själva valt styre. Det fanns faktiskt en väldigt intressant motkandidat i senaste valet. När fransmännen nu inte var visa nog att välja henne utan denne playboy till president, så är det väl en lektion de behöver. Precis som amerikanerna.
Likgiltigheten är ett aber för utvecklingen. Jag tror även att vi tyvärr göder både marknadsdiktaturen och likgiltigheten med att föra över debatten från "gatan" till nätet. I den bästa av världar skulle "folket" få som den vill med lite engagemang i form av lite sunt uppror, generalstrejker o.s.v. Tänk om 100 000 demonstrerade sitt motstånd mot utförsäkringarna på Sergels Torg eller Götaplatsen, då tror jag att även Alliansen skulle lyssna. Men när vi låter oss nedgraderas till (nät)konsumenter och röstar emot dom svagaste i samhället för nån hundring mer i den egna plånboken så blir diktatorn bara gladare.

/Janne