The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5618 // Digital "källaraktivitet" som vi sällan märker! Och om vi nu behöver veta något om den! :)

Nighthawks-picture,  fast här i svartvitt!  (iPhone 5S)

Ok, den här bloggen e nog mest för den tekniskt datorintresserade! ;)  Och det va Jerry Söderbergs blogg om 1984 på Fotosidan som fick in mig på det här bloggspåret! Tack Jerry! :) Ett ämne som jag såklart tittat på tidigare, och som jag tycker är intressant! Lagom upplyftande läsning på mellandagarna kanske någon tycker, å inte så mycket om fotografi heller kanske någon också tycker! Men titta på bilden här ovan, den är mycket inblandad! En digital bild, tagen med en mobiltelefon! Det är i de här mobiltelefonerna som mycket av dagens spetsteknik ligger! Våra mobiltelefoner är mycket kompetenta datorer och väldigt, väldigt mycket mer!

Men det kan faktiskt gå mask i våra telefoner! Även i våra datorer fast apparaterna e helt nya! ;)

Här förklarar Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap en del av maskproblemet! Informationen är från 2011 men kan ändå ge en litet övergripande information vad det hela handlar om! Och det har självklart kommit nyare och mycket, mycket, mycket bättre maskar!

https://rib.msb.se/filer/pdf/26068.pdf

Nu kan man nog säga att vi sannolikt inte är primärmålet för de här maskarna, men vi kan ändå få sekundära problem med tex. digitalfotograferandet om elströmmen försvinner under en längre tid! ;)
.

Mera Nighthawks-fotografi! Och via iPhone som sagt! Visst e de här telefonerna kompetenta! Även om den här telefonen är äldre, en iPhone 5S!

Nog för nu och ha en fortsatt god fortsättning på Julen!

/Bengan

Ps. Och skulle ni mot förmodan vilja läsa mer i maskämnet, så kan det här vara en bra startsida för att gå vidare! https://en.wikipedia.org/wiki/Flame_(malware)

Inlagt 2021-12-28 08:19 | Läst 836 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tog Hopper på din första bild!

https://i0.wp.com/historyarch.com/wp-content/uploads/2018/05/Nighthawks_by_Edward_Hopper_1942.jpg

Jag gillar inte övervakningen men blev tvungen att skaffa en sån där smartphone för vardagen. Typ logga in på 1177 eller swisha. Ibland plåtar jag med apparaten. Den har en app som tar RAW och jpg nästan samtidigt. Emellanåt blir Apples jpg bättre än vad jag lyckas knåpa fram från RAW. AI bättre än egna knåpet, framtiden är redan här.

Men visst är smartphonen spännande! Jag har försökt ta bort Siri, men ändå hörs hennes röst emellanåt. Folk som inte känner Siri undrar kanske vilken dam som ringer mig. Igår skulle jag titta på en nytagen bild. I stället kom ett bildspel med årets händelser till glad musik. Några av händelserna hade snarare behövt Beethovens femma. Men det fattar inte Apple.
Svar från Benganbus 2021-12-28 10:54
Apple och AI har ingen humor, det e därför dom e farliga! :)
/B
syntax 2021-12-28 13:39
Måns
Tvungen? Vadå tvungen? Du känner dig alltså tvungen att betal för din egen övervakning.
Något sådant föreställde sig inte ens George Orwell när han skrev 1984.
Måns H 2021-12-28 19:23
@ Peter: Sverige har blivit så att man måste ha smartphone för att logga in på 1177. Mobilt bank-ID funkar bäst hos banken också. (T o m Handelsbanken som höll ut längst har ju slutat med kontanter.) Jag vägrar Klarna, ibland accepteras då Swish. Då jag ringer är det med gamla dumma Nokian eller kopparnätet där det finns kvar.

Jag tror att man i Finland/Åland inte är fullt så korkade som i Sverige.
syntax 2021-12-28 23:41
Måns:
Jo, det har naturligtvis sina besvärligheter. Med Telenor var det samma sak; dom ville bara acceptera mobilt Bank-ID. Efter ett par ampra angrepp från min sida upp i hierarkin, gick det plötsligt att logga in med vanligt Bank-ID. Det är ju en självklarhet – gå på 117 och tala om vad dom är värda!

Hos oss i Bromma funkar Bankomaterna som vanligt. Man kan ta ut 15 000 åt gången. Om man nu vill använda den fysiska banken kan man ta ut så mycket man vill i kontanter – om man anmäler i förväg (jag tror att det är en vecka).

Det är inte bara i Finland/Åland som man är lite mera eftertänksamma, utan även i det stora landet i väster – som vi alltid bruka ta efter här i landet. I New York är det sedan något år förbjudet med kontantfria butiker – liksom i två andra amerikanska delstater. New Yorks borgmästare motiverade beslutet med att man anser att det är en medborgerlig rättighet att göra sina dagliga betalningar utan att bli registrerad hela tiden. Sedan anförde han även beredskapsskäl som en tung grund.
Man ser ju bara vad som händer när det blir digitalt avbrott i närbutiken - ingen kan betala, och ingen får sina varor. Jag utgör då i regel undantaget. Jag seglar förbi kön, ivrigt trumpetande: "Cash is King" - till allmän förargelse.
Svar från Benganbus 2021-12-29 08:41
Ett problem i Sverige kan vara, att när man tar fram en sedel, så vet inte kassören vad det är!
"Vad är det här för något?" ;) :)
/B
syntax 2021-12-29 09:28
Kassör-hen heter det... :-D