The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5210 / Vad sägs om en automatisk bildregulator för ett lägre fototempo! ;)

Å vad skulle en så'n regulator vara bra för kanske nå'n undrar? Jo, jag har tänkt så här, eller kalla det för en liten misstanke, att det går inte att "producera" bra bilder varje dag som det ofta kan tyckas om man har en digitalkamera! (Nu e det här med bra bilder ett diskussionsämne, jag vet, och jag vet också att många anser sig kunna producera massor av bra bilder varje dag) Men jag klarar inte det, så jag använder just nu en slags regulator, jag fotar analogt! För mig går det då långsammare att fota! Mycket långsammare! För film e dyrt också! ;) Jag fotar nog mer noga också! Och det här e kul! Men jag har såklart emergency kittet i fickan, iPhonen! (Och jag har för övrigt flera digitala "bildkulsprutor" hemma, så ni inte tror jag e helt bakom)

Men det är något bortom bergen, som gör att det e skönt att fota analogt för ett tag, med alla de ev. brister som kanske finns, om man jämför! Det här fotandet e även utmanande! Häftigt va! Utmaningar e en bristvara i dag! Och det här e utmanande på flera sätt!

Men visst kan det bli litet splittrat ibland även här, för just nu har två analoga kameror igång, men inte samtidigt!
En M Leica och en Contax G2! M Leica med 1,5/35 kvällstid, och G2 med 28 mm dagstid!

Nog om det just nu!
Godnatt!
/Bengan

Inlagt 2020-10-25 21:30 | Läst 1944 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja, plåtar man tio bra bilder per år får man vara nöjd. Och de bra bilderna handlar inte om att sålla ut något ur kvantiteten. En bra bild görs med nervsystemet, för att citera Micke Berg i en instablogg häromsistens.
/Gunnar S
Vete sjutton. Jag brukade tänka så, och kanske det var så med det lite högtidligare mellanformatet. Men ser jag i mina pärmar med småbildsnegativ var nog inte träffprocenten högre än bland digitalskotten. Sedan ser jag ibland en tendens till att man blir så begeistrad av att bilden är tagen på film, att man faktiskt tillåter sig att bli lite slö och nöjer sig med en sämre bild.

För egen del tycker jag inte utmaningen sitter i filmen, utan i att helt enkelt masa sig iväg dit man måste för att berätta det man vill. I övrigt vill jag nog göra det lätt för mig numera. Stålar är det ont om, och man får en billig hotellnatt eller ett dygns bilhyra för en fempack film...
Svar från Benganbus 2020-10-26 12:12
Håller med om filmpriset! Å nyss beställde jag en två-pack D-76 och fix! Tror jag fixade det hela utan frakt i alla fall! Så nu e jag uppe i en hotellnatt, eller två, då jag köpte film förra veckan också! :)
/B
en bra bild e en bra bild,vem som tagit e detsamma. även ointressant om man behövt hängt i krokig ar en hel dag eller bara slet upp verktyget å tryckt av. :) ha en skön måndag! ;)
Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången,
det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt.
Hören — något går och viskar, går och lockar mig och beder:
Kom till oss, ty denna jorden den är icke riket ditt!

Dan Andersson
Svar från Benganbus 2020-11-01 18:42
Härligt Måns, du nappade på min passning! Tack för det! :)
Mvh Bengan