The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3949 / Vi lever i en av de bästa av världar, men ändå så ökar stressen och oron!

Fotograf

Visst låter det motsägelsefullt! Å vad e då problemet? Jag kan väl ana litet av vad det i många fall handlar om, att vi har för mycket att göra! Både på arbetstid och fritid!

Ok, det va väl inte det här man läste om i Teknikens Värld och Teknik för Alla på 1950-och 1960-talet! Då trodde man att vi bara skulle behöva arbeta fyra timmar om dagen, vi bodde i höghus i staden med stora balkonger, balkonger som man kunde odla på också, och på helgen så tog vi helikopterbilen till sommarhuset! Du sköna nya värld väntade alldeles bakom hörnet!
Vad konstig framtiden blev!

/Bengan

Ps. Å ännu mer framtid för er som arbetar! Ni skall jobba längre innan pension!
Tips, börja pensionsspara redan nu så kan ni gå i tid i alla fall! Det finns fonder i Panama och i Paradiset men akta er för Allra!

Inlagt 2017-11-21 09:29 | Läst 2272 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra bild Bengt!
Hörs/per-erik
Vad jag minns var det framåt och uppåt för det mesta när jag var ung, nu känns det mera som bakåt och neråt med det mesta.
Inte längre alls utan förskjuten arbetsinsats! Börjar man arbete senare i livet får man arbeta lika mycket längre för att få ihop till pensionen. Dessutom är de flesta 70-åringar idag fysiskt lika friska/sjuka som 60-åringarna för 20 år sedan.
Ronny vervaart 2017-11-21 15:25
När jag var liten på den svartvita tiden då var man gubbe vid 40 :)
Svar från Benganbus 2017-11-21 15:40
Kommer ihåg han VD på Handelsbanken, han gick i pension när han va femtio. Köpte en båt då också, för han och hans fru skulle segla till Bahamas. Och det gjorde dom. Och så bodde dom där i den skärgården ett tag för att segla runt i den. Tror han började jobba tidigt, annars hade han inte haft råd med både båt och gå i pension vid femtio!
/B
alf109 2017-11-21 18:30
Bra där Bengan!
Inte motsägelsefullt alls: Antingen är ett av påståendena falskt eller så har man omdefinierat betydelsen på något av dem.

Pensionen oroar mig inte, möjligtvis är jag rädd för att få tråkigt när det blir dags.

Ha det! /Thomas
Svar från Benganbus 2017-11-21 15:44
Det finns alternativa sanningar numera!
Man väljer! :)
Ha tråkigt!! :) Mitt problem e att jag har för mycket kul att göra!
/B
Kan synas motsägelsefullt men är det nog inte. Jag tror mest att vi inte förstått vad flertalet människor har fått utstå under tidernas lopp och inte heller förstår vad en stor del av de människor som lever idag får utså, tex om man bor i Syrien, tillhör romerna i forna Jugoslavien och Rumänien eller är Rohingier i Burma eller är afrikan i Sudan eller Etopien, bara för att nämna några få utsatta grupper. Att vara lite stressad och oroad över hur vi ska få ihop pengar till nästa hus- eller lägenhetsbyte, till nästa Thailandssemester eller en ny Sony A7RIII är nog uthärdligt. I jämförelse liksom. Hälsningar från en fantastiskt bra värld i Finspång även om det sista oroar mig lite!/ Björn T