The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4723 / Hur mycket fotoapparater behöver man för att hänga med?

Vi är ju i händerna på kameratillverkare, datortillverkare som med god hjälp av skickliga marknadsförare samarbetar för att göra oss osäkra och inte tro på oss själva för att få oss att ständigt köpa nytt och "bättre"! Osäkra konsumenter e bra konsumenter!

Och jag kollade på en bild i morse, med lupp såklart! För det e skärpa som gäller idag!

Nu säger en så'n där besservisser, att en besökare på en utställning som tittar på bilder, dom har inte lupp med sig, dom ser bilden på litet mera håll också liksom! Nåja, vem vet, det kan ändå vara nå'n som har smusslat med sig en lupp!

Men sammantaget så verkar det ändå funka bra att göra stora bilder med min gamla Fuji X100 och Photoshop 7.0 via Windows XP! Med bra luppskärpa! För den här bilden på bordet e från en X100, första modellen, och med PS 7.0 och via Windows XP! Visserligen har jag fuskat litet genom att be Crimson göra bilden!

Men jag blir ändå litet osäker, klarar jag mig i amatörfotovärlden med de här gamla grejerna, eller måste jag kanske uppdatera mig eller köpa nyare grejer? Investera som det heter numera! ;)

/Bengan

Inlagt 2019-08-31 09:42 | Läst 4533 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag aer ju vad det föreställer. Det räcker bra.
Hej,
Snart kanske det blir inne att köpa begagnat.
Men vad skall då Canon.Nikon göra? Kanske billiga telefoner.
Klapp
Bob
Det självklara svaret på rubrikens fråga är ju: Tillräckligt många!
Sen är det väl så tyvärr, att dina "gamla" grejor duger helt OK...
//GöranR
Rent märkvärdig med dessa behov och krav på ständiga uppdateringar. Aldrig är någonting bra. Jag menar att om jag exempelvis köper ett datorprogram som jag behöver, nog fasen försöker dom att få mig att uppdatera det - ibland många gånger om året. Då måste det ju ha varit ett riktigt skitprogram från början som dom krängde på mig, eftersom det ständigt och jämt måste förbättras?!
Canalog 2019-09-01 03:40
Håller med dig helt, Peter! Mycket bra skrivet!
/B
Jag tycker du på måndag ska skynda dig å investera i X100S, på tisdag X100T, och på onsdag X100F. Sen ska du luppgranska och berätta för oss vilken som e skarpast!