The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5203 / Att läsa!

Leica M4, Canon 1,5 / 35 mm, Tri-X, D-76   (Full öppning 1,5)

Och hittade en hel del att läsa i några äldre fotoböcker i dag! Kanske va det inga olikheter vad gäller bilder mellan då och nu, men det va en annan teknik i alla fall!

Hittade också en artikel av Kurt Bergengren och om STF-bilder! Först blev jag litet undrande, Kurt Bergengren skriver om STF-naturfotandet av Sverige, men efter ett tag förstod jag!

Och fotografen Yngve Baum hade varit i Lofoten och fotat torskfisket på vintern! De e på vintern som torsken går till! Det va hårda fotografer på den tiden!

Hittade även en artikel om att försöka pressa filmen vid fotografering inomhus! Att försöka komma upp i 1600 ASA typ och få kopierbara negativ! Det bästa verkade ändå vara att framkalla normalt och försöka hålla kameran stilla i stället!

/Bengan

Inlagt 2020-10-19 19:27 | Läst 1250 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ingen som kommenterar en så bra bild. Har tittat på den många gånger nu så måste säga att den är helt fantastisk. Tekniken lämnar jag därhän. Men man bör förstora den lite så man ser ljuset i ansiktet. Gillar ljuset i håret från fönstret och ljuset borta vid tjejen innanför disken. Antar att det är på ett kafè.
Jag har alltid ägnat mig åt naturfoto men har alltid gillat den här typen av foto. Du nämner Yngve Baum. Det slumpade sig att jag precis idag tittade i några böcker. Bl.a. Fotografisk årsbok 1966 som jag köpte när det begav sig. Det var nog mycket för hans bilder den blev köpt. Men jag tycker det finns många bra fotografer i den boken. Har även 1968 och 1970.
Sten
Svar från Benganbus 2020-10-19 22:58
Stort tack för den här kommentaren Sten! :)
Mvh Bengan