The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2336 / Han köpte sin Leica 1927, före HCB, Kertesz mfl. Och det fotografiska ålderdomshemmet.

 

 

I dag tog vi en tur till Trosa! En fika i Trosa kunde passa bra i det fuktiga vädret. Och den tog vi på Hannahs kafé, för utomhusserveringarna va ännu inte öppna. Och hade uteserveringarna varit öppna, så hade vi nog fikat på Hannahs ändå! Se'n tog vi en promenad längs ån, och när några av oss se'n ville  gå litet i butiker, så satte dom mig på biblioteket!
Bra gjort!

 

Hittade den här boken, har läst den tidigare, men repetioner e bra för minnet!

 

Läste om ålderdomshemmet Rosenlund! Och att det fanns en formel för att avgöra fototävlingar! Spännande! Undrar om den formeln funkar även i dag?  ;)

 

Och om Gunnar Lundh  En bra fotograf som va tidigt ute! Fast det va nog somliga som undrade om den där lilla kameran, Leica eller va den hette,  med det lilla negativformatet, om den kunde va nå't för framtiden...

 

Se'n gick vi åter längs "Kanal Grande" i Trosa!  Skönt att slippa ta bilen jämt, kan jag tänka!

Inte så mycket mer att orda om!
/Bengan

 

 

Inlagt 2014-05-30 16:34 | Läst 7297 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Rosenlunderiets formel kanske är att föredra framför dagens motiveringar på fototävlingar. Jag har hört och sett åtskilliga, både fåordiga och intetsägande.
Ack ja, denna evigt förkättrade och förlöjligade formel…. Den säger helt enkelt att slutpoängen skall vara ett vägt medelvärde av kompositions- och teknikpoäng, där komposition är dubbelt så viktigt som teknik. Konstigare är det inte!

Själv hör jag till dem som ifrågasätter om man kan sätta poäng på konstnärliga alster, eller alls rangordna dem på något "objektivt" sätt. Men jag har svårt att se att den där formeln i sig skulle göra poängbedömningen stolligare än annars….
En liten fin historia med fina bilder. Intressant formel - för att försöka bli så "rättvis" som möjligt, antar jag. Fanns grad av ängslighet redan då?

Uppskattar också att du länkar - intressant att ta del av Gunnar Lundh. 300 000 bilder till Nordiska Museet - kanske man skulle gå på dem att ta sitt ansvar och visa de bilderna...

Lev väl//GöranR