Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2341 / Mera om "idrott" och politik på Fotosidan!

 

concrete

Det måste väl finnas nå't annat att blogga om än politik på Fotosidan, tycker nog någon! Jorå, visst finns det, men på nå't sätt så genomsyrar nog politik det mesta, vare sig man vill det eller inte! Och nu när ämnet e litet aktuellt här i bloggaran, så tänkte jag tycka till litet också! :)

På den här bloggarenan vi bloggar på, där har Fotosidan ett ansvar och det är även så att dom kan bestämma, just genom att det här inte e en "allmän" bloggplats!  Arenan tillhandahålls av Fotosidan! ;) Ni som bloggar har säkert läst det finstilta vad gäller bloggandet! Och vad gäller politik!

Så litet vad det handlar om, tycker i alla fall jag, det är att ta sitt ansvar, och kanske balansera sitt bloggande och kommenterande! Utan att bli mjäkig alltså!

Nu menar jag inte att tysta någon blogg eller debatt, det är inte det som det handlar om, tvärtom, för jag själv har/haft en del politiska budskap i mina bloggar ibland... ;)

Lagom e bäst låter kanske generaltöntigt, men det kan vara bra att ta till lagom ibland! I alla fall när man e litet på neutral mark liksom! Så man, eller alla, kan fortsätta att blogga politiskt utan problem! :)

"Jobba smart, inte hårt", stod det på en jättestor affisch som jag hade i mitt rum på jobbet! ;)

Det här e bara en synpunkt från mig i debatten, och absolut inte riktat mot någon speciell!

/Bengan

 

Postat 2014-06-03 15:54 | Läst 1900 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2340 / Att inte hänga med i tiden riktigt! Eller...? ;)

 

Men det går ganska bra ändå att inte hänga med! Det känns så i varje fall! Även om jag måste skriva och berätta om det i en blogg! ;) Men de e ju så här med en blogg, man "redovisar" ofta vad man gör och tänker! En slags daglig liten CV! Och efter vad man skriver i bloggen, så blir man bedömd! :)

Men vad gäller att inte hänga med, så gäller det fotograferandet alltså! Eller varför jag inte har så många nya bilder i bloggen! Jag har bestämt att dra ned på det digitala fototempot igen, och fota mera analogt! Om det nu kan intressera nå'n annan än mig själv?

(Och den som inte e intresserad av det här, den e ju redan i en intressantare blogg, så det e lugnt!)

Å ni som e kvar här i bloggen,
och för att återknyta med att inte hänga med, så tog jag bara tre bilder i går!! Och det dröjer tills dom e framkallade! Ni fattar va! Totalt otidsenligt fotande! Men ganska kul! :)

Hur som helst, hur Ni än fotograferar, ha en bra fotodag!
/Bengan

Ps. Det e den här kameran med optik som e igång igen! Sonnaren lockar!

 

 

 

 

Postat 2014-06-03 08:37 | Läst 1866 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2339 / Nostalgi, eller så e det så här när man levt några år! Intressespännvidden ökar!

 

 


Och så va det Golf i går, Nordea Masters, jag saknar ibland Göran Zachrisson som kommentator, men Helen Alfredsson va mycket bra, inget velande, och med stor kunskap! Men Göran hade en litet annan framtoning, som gjorde att man som lyssnare, i alla fall jag, fick det att kännas som om det va jag själv som skulle putta!

Göran har även kommenterat cykel, vad gäller det avslutade Girot, även där med en känsla och en förståelse om vad som var Pg, tex uppför ett berg innan de flesta såg det! Nu kan det ofta även i nutid  vara så att en kommentator ser när det händer, och det är väl bra! Men som aningen initierad, så har den sett vissa tecken på det här långt innan, och det såg Göran, och började lågmält berätta om det som snart skulle hända! 

Men det blev knappt nå'n träff på Google om att Göran även kommenterat cykel!?  Vet inte Google om det här? Men det kanske e så att kunskap har ett bästföredatum, se'n är det bara att kasta gammal kunskap i papperskorgen! För det kommer ju nya upptäckter hela tiden, och nya hjul e ofta bättre än gamla! ;)

Fick en cykellänk i en tidigare blogg! Tack Fredrik!
http://www.youtube.com/watch?v=_sH5AJUyRQ4
Frigörandets pedagogik på nå't sätt? Att se företeelser man själv varit med om, ger ofta en annan känsla och upplevelse! Jag har själv åkt utför på liknande sätt i Italien, Spanien, och följebilen noterade dryga åttio km/timmen på vissa ställen mellan kurvorna! Men det var innan man använde cykelhjälm, annat än på tävlingar! "Prinskorvar i håret" gällde i alla fall på tävlingar! :)

Och så hänvisas man till radio här på Fotosidan! E det inte litet väl gammeldags...? ;)
Radio, när det finns Tv och liknande! ;)

Ok, det om det, på onsdag e det Ellens Fotografiska på Tårtan!
Väl mött!
/Bengan


Ps. Och i någon tidigare blogg berättade jag om mitt läsande via papperstidning, tex DN, och fick som kommentar att det e bättre med digital tidning, för då slipper man åka med tidningarna till återvinningen! Tänk på det Fotosidan Magasin! ;) :)

De e väl samma med det analoga, man behöver inte åka till återvinningen så ofta om man fotar analogt! ;)

 

Postat 2014-06-02 06:25 | Läst 2020 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6