Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3211 / Gulfilterfoto från Tårtan i eftermiddag!

Testade gulfiltret som jag har på Summicron 35:an med de svartvita inställningarna! Det blev i stort bara motljusbilder på Tårtan då jag inte orkade flytta mig! ;) Så jag fick ställa bländare och tid manuellt, för kameran exponerade efter ljuset i bakgrunden!  Å de va i stort sett full öppning hela tiden! Å bilderna e snabbframkallade, så det får bli som det blir! Men tycker skärpan e bra, och den svartvita inställningen i kameran funkar bra!

.

 .

.

Här vet jag inte riktigt vad Stephan vill visa för Bernt?

.

.

Hos Gert va ljuset mera normalt, då blir det bättre!

De va inte så mycket mer!
God natt!
/Bengan 

Postat 2016-03-24 00:19 | Läst 1391 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3210 / Använda ett gulfilter utvändigt i stället för invändigt...? Å den tjocka digitala M Leican!

Jag har en tipstelefon! De e ofta  Södertäljeavdelningen av Fuji X-E1 som kommer med tips eller förslag!  Som igår, "har du prövat med ett gulfilter på kameran?" (Just nu har jag ett gulfilter på, fast inne i kameran)  

.

Ok, sa jag, skall pröva utvändigt!

Skrev även en kommentar på Fejan om Fuji X-Pro2 i går! För mig känns X-Pro2 litet för stor tyvärr! Orsaken e att jag har fotat för länge med en X100 och nu även X-E1, allt annat känns större och klumpigare numera! (Ursäkta mig även M Leica)

.


Å tjockleken på en digitalkamera typ M Leica med en sensor i storlek 24 x 36, borde man ju kunna hålla nere genom att göra objektivfästet liknande en påsatt adapter! Man behöver inte göra hela kamerahuset tjockare bara för att man behöver ha ett längre avstånd mellan optik och sensor! Och om man gör nå't liknande som här på bilden, så får man ett litet nättare kamerahus också!

/Bengan

Ps. Tårtan i dag!

Postat 2016-03-23 09:12 | Läst 1545 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3209 / Jag tycker det e kul att fota med äldre kameror! För karaktären! Å så Tårtan i morgon!

Men man får såklart tänka på att bilderna inte blir så där superskarpa, som bilderna blir via nya kameramodeller! Men tycker ändå det funkar bra att fota med äldre kameror! Men det gäller att tåla kommentarer från senasteteknikensfotokompisar! De e som i plugget när man inte hade en Bognerjacka! ;)

Har tagit fram den här gamla kameratrotjänaren, och fotat med den några dagar, allt funkar, så jag tror den får följa med till fjällen! (Trotjänaren har varit i fjällen förr, och kan rutinerna) Å så e den lätt och platt och kan hänga innanför jackan! Å så har den fast optik, inget objektivbytande eller tappande av objektiv i snön!

.

Här e trotjänaren! (Kom ut på marknaden 2011)

Men kan ändå inte släppa tanken på det här med den allt snabbare kamerautvecklingen! De här äldre kamerorna då, som sannolikt har sämre skärpa, hur gör man med de bilder som man tog då med de äldre kameran? Där skärpan inte riktigt håller måttet längre?
Slänger man bara dom bilderna?

Å nå't som e kanske ännu konstigare, en äldre mobiltelefon, som bilderna här e tagna med..

.

För övrigt ställer bindningsmonteringen på Telisskidorna till problem! Våffla eller Ripa! Man måste välja alltså! (Har nyss valt elbolag också)

Alltså, vilka bindningar skall monteras? Just nu är Rottefella Chili den mest intressanta, även om den har några år på nacken! Med utlösningsbindning och skistopper eller fångrem eller utan allt det här, bara bindningen på skidan! För att spara vikt? Suck, de e många val i den moderna samhället, tycker nog det va enklare för! Man hade ett par skidor med låga fästpunkter, som gick att gå både på tur med och att åka i backen med!

De va de om de moderna slitet idag! ;)
Carpe i snögloppet!
/Bengan

Ps.  Tårtan i morgon!

Postat 2016-03-22 09:10 | Läst 1349 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3208 / Porträtt med M Leica, Visoflex och Summicon 90 mm!

Och att ställa skärpan, det gjorde jag genom att ställa den såklart, men modellen rörde sig en aning, då "gungade" jag in skärpan den sista biten, istället för att skruva på optiken fram och tillbaka! :)

(Försöker ordna mitt bildarkiv och hittar en massa äldre bilder såklart, bilden här e från Fotoskolan på 1960-talet, övningar i porträttfoto) 

Och så Tårtan på onsdag!

/Bengan

Postat 2016-03-21 09:32 | Läst 1439 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3207 / HAL 9000, Descartes och en Single Coated optik i det digitala!

Det va intressant läsning i DN i dag, om medvetandet, med anledning av att en maskin vunnit över en människa i det asiatiska spelet Go! Men vi har nog väldigt långt till att kunna skapa en dator med känslor och existensiella funderingar, om vi någonsin når dit! En Turingmaskin går nog att skapa med hur mycket minne som helst, men inte resten! Kommer att tänka på Hal i A Space Odyssey när Dave plockar ur minnet på Hal, och Hal säger, "Jag är rädd Dave, jag känner hur mitt minne försvinner!"

Men  Space Odyssey är ju en saga, men visar vad det hela handlar om, att om en maskin känner rädsla, och/eller börja fundera på om det finns ett himmelrike för datorer, då...!
Men då kanske det blir farligt också...? 

.

För övrigt funderar jag på en optik jag har,  en Single Coated optik, Nokton 1,4/40 mm, som skall kunna ge aningen bättre teckning i skuggpartierna påstår tillverkaren! Jag undrar om det fungerar på en digitalkamera! Några teorier nå'n?

Annars fuktigt väder i Gnesta, så det blir litet inomhus i dag, i skidboden tex! :)

/Bengan

Postat 2016-03-20 09:43 | Läst 1348 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 10 Nästa