Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3176 / LP Auktion nu på lördag! Å Tunbjörk!

Jag gick ofta på LP Auktioner förr, men se'n gjorde jag ett längre uppehåll, men nu e jag tillbaka! Varför de då? Därför det e kul och intressant på de här auktionerna, och jag har saknat dom! De e folk man känner som kommer dit, och så e det intressanta grejer! :) Den här gången e det en del av Tunbjörks utrustning som säljs! Många kända fotografers utrustningar har passerat LP! Tex Lennart Nilssons och Beata Bergströms svarta M Leicor! Men det e nog passerande M Leicor som jag har mest koll på! :)

Vad gäller Tunbjörk, så är det intressant att se vilken utrustning han använt, och att det e en hel del grejer! Trots så många olika grejer så har det blivit bra bilder! Så det kanske inte e utrustningen det beror på!? ;)

.

Anders kommer till LP! Tror han e sugen på en Speed Graphic! Vad jag tror jag hört!?  :)

.

Mattia kommer, och Micke borde komma! (Tycker nog Micke saknar en del grejer till sin Leica MP)

.

Å det finns en del intressanta gluggar också för oss som inte har råd med en digital M Leica men ändå kör Leicagluggar och liknande! Men jag säger inte vilken glugg jag spanar på i katalogen! Det vore dumt! :)

Så nu på lördag så åker jag in till LP!
Och tar även en fika i närheten!

/Bengan

Postat 2016-03-02 08:20 | Läst 1635 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3175 / Det blåste ute, så jag tog Thermoskaffet på matsalsbordet!

Vissa dagar spricker planeringen! Hade laddat thermos med tilltugg för morgonpromenaden med Roffe! (Roffe har en egen "thermos" med kallskuret)  Så drog vi i väg mot Grisrundan! (Rundan heter så då bondgården vi passerar hade grisar förr, nu e det bara några maskiner kvar i ladan) 

Vi hade planerat fikarasten uppe vid ett Bronsåldersgravfält, men det började komma in moln, och vinden låg på litet från syd, och då blir det fel liksom, för solen kommer också från syd! Bäst är en nordan, om det nu skall blåsa, för då hittar man ofta lä och har solen mot sig i sydläge! :)

Men nu bestämde vi bara en promenad, i konsensus,  så Roffe fick  utföra det stora behovet, och se'n gick vi hem och fikade i stället! Och då lyste solen hela tiden när vi satt och fikade hemma!

/Bengan

Ps. Tycker Russaren funkar bra som ett allroundobjektiv på Fuji X-E1

Postat 2016-03-01 18:36 | Läst 1333 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3174 / Blir man allmänbildad att vara på internet? Det beror nog på liksom...

Nu e det här känsliga saker, sa Roffe, kommer att tänka på han Lang, som sa nå't så här, du måste spela med i leken, låtsas leka leken,  för annars blir du straffad!

Jaha vad e det nu då, sa jag, allmänbildad av internet! De e klart man blir, för det finns ju mängder av information! De e klart man blir allmänbildad!

Ok, sa Roffe, men motfrågan e då, vad tittar de flesta på i sina mobiler eller paddor? Eller för att komma in på ett kanske ännu känsligare ämne, vad ser man mest på Tv? 
Blir jag staffad nu, sa Roffe? ;)

Och Roffe fortsätter, å nu talar jag inte om vuxna, det måste du ju förstå! Men tänk själv, en tonåring, som  får en padda i handen, och har sedan frihet att välja vad hen vill titta på! Våffla eller Ripa, som du skrivit om tidigare, eller vad tror du själv? Läser och tittar tonåringen på saker i paddan för ett lärande, eller spelar hen spel på paddan och kollar på musik och kollar på serier och kollar på sport  och emellan det, twittrar och sms:ar? De e nog samma sak i skolan!
Vad tror du om det,  frågade Roffe? Kan det stämma? (Och för att förtydliga det hela igen, så tillägger han, nu talar jag ju om ungdomar)

Svåra frågor från en hund...! 

Ok, nog med nutida ämnen idag, sa Roffe, för en liten åsiktsgnista kan starta en präriebrand! (Jag kollade mig omkring i det nästan snötäckta gräset och insåg att en präriebrand nog va ganska otänkbart här i dag....?)  Fast de va nog förr, tillade Roffe, gräset är inte lika brandfarligt i dag som på Palmes tid!
De e allt en liten tänkare den här lilla hunden! (Tänkte jag)
 

Ok, tillbaka till ordning och reda! Nu kommer det litet om foto här i bloggen!
För  er som e fotointresserade alltså! Jag fick en länk till en film av Måns Hagberg för några dagar sedan! Tack för det Måns! Intressant och spännande! En slags dokumentär! Googla gärna på filmfotografen innan filmen så blir filmsammanhanget nog litet mer förståeligt!
Filmen e både fotohistoriskt men även politisk allmänbildning sa Roffe!
Ok sa jag!

/Bengan

Postat 2016-03-01 09:02 | Läst 1416 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 9 10