Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3786 / Det har varit en del Jupiter-göra den senaste tiden! Därför!

För det finns andra saker än att blogga, Jupiter-3 tex, som här på bilden! Och Jupiter-3 intresset har också  spritt sig till Södertälje! Förstora bilden, så ser ni bättre! ;)

Och så håller jag på med Gnesta-Planket, och det tar litet tid, och förbereder två egna utställningar, och så e det snart semester! Då skall man ju vara ledig! Även från bloggandet! :) Så ni som vill läsa om Jupiter-3, Kurt Gödel, Thomasevangeliet, och liknande ickefotografiska ämnen, ni får läsa dom på andra ställen! Men nog kommer det en blogg då och då, men inte så ofta under semestertiden! :)
(Men det finns mängder av andra bloggar här på Fotosidan att läsa, så det går nog bra)

Å så Carpe liksom, för vad e alternativet! ;)

/Bengan

Postat 2017-06-16 09:47 | Läst 1196 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3785 / För att det e intressant å se hur det funkar!Att fota med en optik som kom ut från fabriken 1946, och blev satt i fattning 1949, och är en konstruktion från tidigt 1930-tal, varför hålla på att fota med en så'n optik i motljus utan motljusskydd på en digitalkamera? Som sagt, för att det e intressant för å se hur det funkar! :)
/Bengan

Postat 2017-06-14 22:31 | Läst 1286 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3784 / Man kan inte skylla på nå'n annan, så det e bara å bita ihop! :)

Bild 1. Den 3 juni 2003..

Å så farligt e det nog inte på en skala, men det kan bli litet rörigt inför varje Gnesta-Plank! Sista månaden i alla fall!  Men, det e i alla fall spännande att försöka få ihop ett gäng intressanta fotografer varje år i Gnesta! Mitt i semestertider! Semestertid för fotograferna menar jag! För övrigt vad gäller semestrar, så e det perfekt sista lördagen i juli i Gnesta, befolkningen fördubblas under den här sommarmånaden och så har man fått lön och skall in till Gnesta C och handla! Och man tittar då såklart även på bilder! Å det kommer folk ända från Stockholm för det här, å det e kul!
Och snart e det klart vilka som deltager! Å det är en mycket intressant i år igen! :)
Info om vilka det är, kommer senare!

Å så e det en del pyssel som hör till, fixa affischer, text på infartsskyltar, beställa texter på det här innan "textfabriken" går på semester! Kontakta tidningar, hålla koll varje dag så ingen annan bildkonstnär målar på vår utställningsyta, (de e förresten redan gjort, så jag har kontaktat kommunen för övermålning) lägga ut info på olika lokala sociala media, försöka förklara att det tyvärr bara finnas c:a 22 platser då någon ringer och vill vara med på planket! (Önskar jag haft ett större plank, och funderade på det tidigare, men då behövdes tillstånd av polisen, och det kostade, tillståndet kostade alltså)

Men det finns ju ett öppet plank också! :)

Å nu håller jag på att skriva några egna skyltar, kollar i garaget efter käppar för att sätta skyltarna på! Å se'n till Färghuset för att prata litet om det utställningspraktiska!

Men obs, det här e helt självpåtaget! Och jag tror jag kör ett år till!
Men se'n e det semester på riktigt! :)

Annars rätt lugnt! Skall ut med Roffe snart! :)

/Bengan

Ps.  Om jag inte räknat helt fel så e det åttonde Gnesta-Planket i rad!Postat 2017-06-14 08:29 | Läst 1288 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3782 / Filmtips, och ett kanske för bra objektiv och fågelfoto!

Skärpetest med ett objektiv från 1955! (Förstora så ser ni bättre) Så en varning, de e inte bara å köpa ett gammalt objektiv å tro att man får en "äldre målerisk effekt" bara för att det e ett äldre objektiv! Det måste vara rätt äldre objektiv! ;)

Å andra sidan, det finns säkert nå't Silverprogram för att smeta ut skärpan på det här objektivet! Jag menar så bilden ser äldre ut och inte e så skarp! ;)

.Å visst sitter optiken fint på Fuji X-e1:an! (Förstora gärna här också)

.Å vad gäller film, så va jag nere på Konsum och hittade en film i realådan för 10 kr! Å filmen hade nog aldrig spelats, för det här e ingen kioskvältare! Men jag vill i alla fall rekommendera den! Filmen handlar om den indiske matematikern Srinivasa Ramanujan!

"I många fall är det långt efter hans död som vi förstått hur hans resultat även hänger ihop med områden inom matematiken som ligger långt från hans eget fält, säger Martin Westerholt-Raum vid institutionen för matematiska vetenskaper vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet".

.

Roffe å jag tog oss en tur upp på berget idag, med det va inget läge för att sitta ned, för regnet va på ingående! Å regnet kom, å då satte vi oss under en gran med ett paraply! Granens grenar leder ju ut regndropparna  och så ett paraply på det, så blir det som en liten koja! Hundkoja! ;)

.

Å så tog jag några bilder på en fågel, men va för långt ifrån!
Hur som helst, om ni skall fota litet "gammeldags", se bara upp så ni inte får en för skarp optik! Dom e luriga de här äldre! ;)

/Bengan

Postat 2017-06-12 21:56 | Läst 1326 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa