Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4006 / Tyckte i december att den här vädersituation i Nordamerika såg intressant ut!Och den blev intressant!  ".... efter att en snabb lågtrycksutveckling nått den amerikanska östkusten - ett väderfenomen som är ovanligt."

Nu betyder en höjning av medeltemperaturen på jorden inte att uppvärmningen blir jämt fördelad, sannolikt mer intressant och spännande! :)

/Bengan

Postat 2018-01-05 08:33 | Läst 653 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4005 / Fikabordsreportage med Fuji X100! Och funderingar i en konsumtionsvärld!
I går va det fotofika på loppisen i Viksängen i Södertälje! Kul, mycket trevligt och snacksaligt som vanligt! Tack för det sällskapet! Och jag försöker under reportagefotandet med X100 hitta fel, eller hitta åldersproblem, men icke! Så det som återstår framöver, det e väl att fundera på om det e värt att köpa en ny kamera bara för att det e kul att ha en nyare kamera!
Utan att ha nå't större behov av en nyare kamera alltså!

.


Eller så kan det vara kul med nå't nytt vare sig det behövs eller inte! Eller som det sägs, "man måste förnya sig då och då"!

.

Eller så kan man intala sig själv att man kanske kan utvecklas mera i en ny kamera! :) Men då borde det gå bra med en begagnad kamera också! För den e ju ny för mig! :) Fast den ändå inte e ny! Och om man inte talar om att man köpt den begagnad, så kan det tyckas som om man ändå e med i flödet liksom! Ingen kanske märker nå't! Och köpa second hand, e väl bra för miljön? Om miljön e viktig!

.Nåja, jag har inte bestämt mig än, å tittar folk på serier på Tv, där det kommer tjugo avsnitt utan att man kommer till skott, eller till Bron, så borde de här bloggfunderingarna även gå bra! :)

Och ett tips! Tycker någon att det är för mycket trälig X100-läsning i bloggen, gå då direkt på bilderna!

Men som en sammanfattning, den här X100-kameran, den har Fuji gjort förbannat bra! :)

Jättekul väder i dag!
Roffe vet om regnvädret fast han sover!

/Bengan

Postat 2018-01-04 07:58 | Läst 967 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4004 / Självklart är det mer yta än innehåll som säljer!


Grafi....

Om man nu skall prata litet om vår amatörfotografi alltså! Fotoföretagen lever ju på att tala om hur vi skall göra bildytan bättre? För det e lättare att tala om ytan än fotografi på djupet! Och ytan är fler pixlar och en ännu bättre optik och sedan ett bildbehandlingsprogram för att göra bilderna ännu bättre på slutet! Och konstigt vore det väl annars, för ett företag skulle inte överleva speciellt länge om man försökte sälja in hur man tar bättre personliga bilder, eller hur man tar mer unika bilder, eller hur man gör ett litet undersökande reportage! Med den utrustning man har! :)

Å mera amatörfotografi! På sociala medier! Och fotografisk utveckling! På sociala medier där vi ofta jagar många gillanden!

Men jag tror att man skall inte blanda ihop ärliga bildbetyg med Gillanden i sociala medier! För det är ofta ett givande och tagande på sociala medier! Gillar du mej så gillar jag dig, oberoende om bilden e bra eller inte!  Man är social tillbaka, gillar tillbaka alltså! Å det e kanske meningen med livet! Att bli gillad! ;)

Men sannolikheten för att lockas till en spännande och avvikande och litet udda amatörfotografi, om man nu skulle vara ute efter det,  är nog inte speciellt stor bland alla  gillanden! ;)

Men för att nu avrunda det hela, Roffe har vaknat, nog för nu! ;)

/Bengan

Postat 2018-01-03 09:32 | Läst 747 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4003 / Godishypnotisör!
Såg Roffe i ögonvrån när jag stod och diskade i kväll! Och jag vet mycket väl varför han sitter och tittar på mig, för han vill ha mera av den tandrengöringsgodsak som han fick nyss!

.

Så när jag e klar med disken och tittar på honom så vänder han huvudet åt det håll där godispåsen står för att snabbt hjälpa mig på rätt väg!

Eftersom jag e en curlingförälder så får han såklart en bit till!

God natt!
/Bengan

Ps. Å de e jpeg rakt ur den sju år gamla Fuji X100! Ursäkta! ;)Postat 2018-01-02 23:21 | Läst 805 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4002 / Tränar inför det nya året! Måste försöka hänga med litet mera! Nyårslöften alltså! :)

På fiket

Jag som läst papper-DN på frukostbordet sedan 1964 men inser att det e nya tider numera! För många läser ju DN via internet! Så nu håller jag på att träna att läsa DN via internet!  Jag e faktiskt inte helt rudis på internet, jag jobbade en del med internet när jag jobbade! Jag va webbmaster/infomaster, och handkodade med HTML innan det kom hjälpmedel typ Dreamwiewer och liknande! Och innan internet så höll jag på i ett elektroniskt meddelandesystem som kallades för Memo och byggde blanketter med kodsatser typ else, if, and, or osv,  Memo användes för kommunikation mellan företag, å Memo va hyffsat stort, c:a 400 företag runt om i världen använde Memo, som Volvo, ASEA, LM och även flera orter/städer/kommuner i bla. USA)

Så det här med att jag skall börja läsa DN på internet,  det tror jag nog skall gå bra med litet bildskärms och tangentträning! Har faktisk tränat litet när jag bloggar! Men läsande av DN på webben det gäller bara helger när pappers-DN inte kommer!

Vad annat skall jag testa under året? Jo RAW! Hittade en skiva till Fuji X100 med en raw file converter! Vi får se om mitt Windows XP funkar med det här!

Å så måste jag försöka röra på mig mera! Försökte under helgen med en klassiker "jag har ju en bra grundkondition" Min fru svarade inte, men jag hörde en suck...

Å så e det de där med en ny kamera!
Att det skall vara så himla svårt att motivera en nyinvestering! Nu e det ingen större investering, för så fort du tar ut kameran ur butiken, så har värdet fallit! Men jag jobbar i alla fall hårt på att hitta fel på min gamla Fuji X100! Typ, "den e ju så himla långsam"! Eller "jag behöver självklart mer pixlar för att få bättre skärpa"!

Så här ser väl ungefär min plan för 2018 ut!
Det kommer väl in några resor också,  typ fjällen! Vår, midsommar och senhöst! För Roffe gillar också fjällen! Å kanske nå'n resa till utlandet! I alla fall till Gotland! Å Gotland e bäst vår och höst! Då e det inte så mycket 08-or där! :)

Slut för nu, Roffe e vaken!

/Bengan

Ps. Det va fint väder i dag, så det blev backträning upp till en utkiksplats!

 

Postat 2018-01-02 09:44 | Läst 1116 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 Nästa