The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4002 / Tränar inför det nya året! Måste försöka hänga med litet mera! Nyårslöften alltså! :)

På fiket

Jag som läst papper-DN på frukostbordet sedan 1964 men inser att det e nya tider numera! För många läser ju DN via internet! Så nu håller jag på att träna att läsa DN via internet!  Jag e faktiskt inte helt rudis på internet, jag jobbade en del med internet när jag jobbade! Jag va webbmaster/infomaster, och handkodade med HTML innan det kom hjälpmedel typ Dreamwiewer och liknande! Och innan internet så höll jag på i ett elektroniskt meddelandesystem som kallades för Memo och byggde blanketter med kodsatser typ else, if, and, or osv,  Memo användes för kommunikation mellan företag, å Memo va hyffsat stort, c:a 400 företag runt om i världen använde Memo, som Volvo, ASEA, LM och även flera orter/städer/kommuner i bla. USA)

Så det här med att jag skall börja läsa DN på internet,  det tror jag nog skall gå bra med litet bildskärms och tangentträning! Har faktisk tränat litet när jag bloggar! Men läsande av DN på webben det gäller bara helger när pappers-DN inte kommer!

Vad annat skall jag testa under året? Jo RAW! Hittade en skiva till Fuji X100 med en raw file converter! Vi får se om mitt Windows XP funkar med det här!

Å så måste jag försöka röra på mig mera! Försökte under helgen med en klassiker "jag har ju en bra grundkondition" Min fru svarade inte, men jag hörde en suck...

Å så e det de där med en ny kamera!
Att det skall vara så himla svårt att motivera en nyinvestering! Nu e det ingen större investering, för så fort du tar ut kameran ur butiken, så har värdet fallit! Men jag jobbar i alla fall hårt på att hitta fel på min gamla Fuji X100! Typ, "den e ju så himla långsam"! Eller "jag behöver självklart mer pixlar för att få bättre skärpa"!

Så här ser väl ungefär min plan för 2018 ut!
Det kommer väl in några resor också,  typ fjällen! Vår, midsommar och senhöst! För Roffe gillar också fjällen! Å kanske nå'n resa till utlandet! I alla fall till Gotland! Å Gotland e bäst vår och höst! Då e det inte så mycket 08-or där! :)

Slut för nu, Roffe e vaken!

/Bengan

Ps. Det va fint väder i dag, så det blev backträning upp till en utkiksplats!

 

Inlagt 2018-01-02 09:44 | Läst 1588 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trots att datorn är mitt viktigaste verktyg på jobbet (där jag för övrigt använde Memo, ett fantastiskt verktyg), och trots att jag har svårt att klara mig utan min smartphone, håller jag helt med dig om hur DN ska läsas. I pappersformat vid frukostbordet.

Och köp du dig en ny kamera. Det sägs att man mer ångrar saker man inte gjort än saker man gjort.
Svar från Benganbus 2018-01-02 12:42
Håller helt med om det sista också, att göra saker så man inte ångrar att man inte gjort nå't! :)
/B
Nu har du dröjt så länge så nu e de nog bäst du behåller gamlingen, för det här året dyker väl femte versionen upp, så skulle du köpa fjärde nu då får vi väl snart plågas av dina kval ifall du ska köpa femte istället. 😉 Med andra ord, vänta på femman!
Svar från Benganbus 2018-01-02 12:39
Har tittat en del på trean, undrar om inte den e bästa köpet! :)
/B
Hej Bengt, jag känner igen det från ljudanläggningar. Resultatet blir inte bättre än den svagaste länken i kedjan. Många köper dyra förstärkare och så har man budget-högtalare. Ljudet blir inte bättre än högtalarna kan prestera!
Samma sak är det med datorn. En ny kamera prestera inte bättre än Din gamla dator med Windows XP och Din gamla bildskärm kan. Och inte heller med en gammal rawconverter.
Den gamla X100 kommer kännas som en ny kamera med en ny dator och en bra bildskärm och med det nya Elements 2018.
Jag vet det, eftersom jag har en gammal Nikon D700, men en ny iMac 21,5 med 4k-skärm.
Gott Nytt År!
Wolfgang
Selleri är ett av jevulens påfund
Istället för RAW, så gå över till analogt igen, Bengan. Du har ju verktygen, m-leica med bra gluggar, framkallningsdosa och skanner ;) Du ser ju själv på bilden ovan hur mycket snyggare det svartvita blir med det analoga.
Svar från Benganbus 2018-01-02 16:45
Tack Johan!
Va det inte Julius Caesar som nämnde nå't om rådgivare!
Tack i alla fall Johan! :) ;)
/B