Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4098 / Inte så mycket fotat idag, å det e nog också bra!

Gatufotoutrustning..

Tror att stunder av eftertanke också e bra! Å andra sidan så har jag haft fullt upp med att passa två hundar i olika hus, och i mellantiden varit hos två tandismottagningar, så ja e ganska mentalt mör trots att det inte hände så mycket!

Men som sagt, att tänka e bra, även om man tänker fel! För det e bättre att tänka fel än att inte tänka alls! Nu va det här det som Hypatia påstods ha sagt, innan hon stenades av en Kristen mobb! Det va väl dom Kristna hon menade, som inte tänkte själva!

Nåja, jag läser just nu både Kurt Bergengren och Anna Tellgren! Det är ju några år mellan det dom skriver, men i många fall ställs samma frågor och undran om fotografin! Men det kanske är så att utan kunskap om tidigare upptäckter, så vill man gärna uppfinna hjulet på nytt! Och blir sur om nå'n påstår att hjulet redan e uppfunnit! ;)  "Men det här e ett annat hjul, fattar du inte det!"
Ok, ursäkta då! 

Annars fint väder, skall strax ut en stund med den ena hunden!
Carpe liksom!

/Bengan

Postat 2018-02-21 15:57 | Läst 1283 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4067 / Det blev tvärstopp mitt på dagen liksom! Så se upp!

Min fru brukar fråga när hon kommer hem från jobbet, vad har du gjort i dag? ;) Och normaldagen brukar vara litet så här, en start med fika och DN, se'n ofta en blogg, se'n ut med Roffe och så handla, kanske fota litet, lunch och litet läsning, eller en fotofika i sta'n eller i Sötälje, å så städa litet och diska! En bra relation går genom diskbänken det vet ni självklart! :)

Men i dag fick jag också för mig att snygga till litet i bokhyllan också, och då blev det tvärstopp liksom! Ni vet vad jag menar, det kommer fram intressanta saker, och så går hela dagen!

.

Kolla! Å här e hjälpmedel då man går in för landning på Arlanda!

.

Titta på första bilden en gång till så ser ni en bok med svarta pärmar liggande till höger! Det är Anna Tellgrens avhandling "Tio fotografer Självsyn och bildsyn"! Är du något litet intresserad av Svensk fotografi, och vill ha viktigt fotografisk allmänbildning, så är den boken ett absolut måste. Det är svensk nutidsfotohistoria! Å Pictorialismen, och även "Rosenlundare" finns såklart med! ;)

.

.

Å visst e det kul att hitta gamla klockprospekt också! Funderade på en så'n här klocka när jag fyllde femtio! Men fick en snyggare klocka av min fru, så jag stod över den här! Å tänk på att den här prisuppgiften e för en tjugo år sedan, så den stämmer inte!

Som sagt, de va tvärstopp i dag!
Så gå inte på nå't liknande ni också! ;)

/Bengan

Postat 2018-02-20 12:14 | Läst 1319 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4066 / Rosenlund på vintern å nya kameran låste sig!

Nyss hemkommen med Roffe i så där lagom väder! Snålblåst och trindsnö! Försökte få Roffe å gå en kortare runda idag, men han påstod att måndagar e vikta för Grisrundan! (Det e en bondgård vi passerar där dom haft grisar förr) Så det va bara å sätta på sig dubbskorna och den tjocka toppluvan!

Hade problem med kameran, men kom på efter ett tag att de va ett av de där inbyggda nyupptäckta filterna som låg kvar och låste, så jag kom inte in i den optiska sökaren, men tack vare eller på grund av den nya kameras bättre Ok-knapp, så gick det ganska bra med vantar att trycka sig fram i menyerna! :)

Efteråt skulle vi åka å handla, å då bytte jag skor, för det känns pinigt att gå in i butiken med de där dubbskorna! Så brukar pensionärer låta i butiker! Klick, klick liksom! :)

Å nu en påtår! Litet se'n påtår kanske, men bättre sent än aldrig! ;)

/Bengan

 

Postat 2018-02-19 13:02 | Läst 1322 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4065 / Det är tekniska saker och tekniska pålägg, som drar bort vår uppmärksamhet från bilder och bildtänk!


För vad skall tillverkarna annars sälja? Bildtänk eller tips för spännande bildprojekt! Glöm det! Det ger inga pengar! Hittade nyss en grej i min nygamla kamera, Avancerat filter, Dynamiskt filter! Där kunde man lägga på olika filter på bilden! Pop färg, Miniatureffekt, Leksakskamera, Partiell färg-lila, Soft fokus, Hight-key och andra filter.

De e väl inte så konstigt att det inte blir nå'n bra fotografi numera! Fotograferna e upptagna, eller bortkollrade, med annat än att lära sig att ta intressant bilder, utveckla sin fotografi eller borra in sig i ovanliga och intressanta ämnen!

Men många gillar såklart det här kolorerandet, både i kameran och i efterbehandlingsprogram! Annars skulle det inte gå att sälja! Men för mig blir det som att dekoren i Hamlet e viktigare än själva handlingen! ;)

Ok, nu e det så här, och smaken är olika! Inte mycket att göra åt! Var och en får hitta sin egen väg i fotografin! Å jag får hålla på med min grej! Å just nu e det kul med min nygamla kamera! :)
Även om den har några töntiga filter! ;)

Ha en fortsatt bra dag!
/Bengan

Ps. Läs mer om Fuji X100S :)

Postat 2018-02-19 07:59 | Läst 1432 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4064 / I dag porträttfoto i Gnesta! Och såklart en Rosenlundare!

I dag va det porträttfoto i Gnesta som sagt, och assistenten jobbar hårt för att få Roffes blick mot kameran.

.

Å Roffe ville såklart kolla hur bilderna se'n blev!

.

Å se'n skulle en modell till fotograferas.

.

Å det blev även samtal om de bilderna!

.

Å så en Rosenlundare såklart, tagen med Fuji X100S genom bilrutan! Kanske inte nå't för Turistföreningen precis, men så här såg det ut i Sverige just då på det här stället! :)

/Bengan

Postat 2018-02-18 19:33 | Läst 1221 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa