The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4065 / Det är tekniska saker och tekniska pålägg, som drar bort vår uppmärksamhet från bilder och bildtänk!


För vad skall tillverkarna annars sälja? Bildtänk eller tips för spännande bildprojekt! Glöm det! Det ger inga pengar! Hittade nyss en grej i min nygamla kamera, Avancerat filter, Dynamiskt filter! Där kunde man lägga på olika filter på bilden! Pop färg, Miniatureffekt, Leksakskamera, Partiell färg-lila, Soft fokus, Hight-key och andra filter.

De e väl inte så konstigt att det inte blir nå'n bra fotografi numera! Fotograferna e upptagna, eller bortkollrade, med annat än att lära sig att ta intressant bilder, utveckla sin fotografi eller borra in sig i ovanliga och intressanta ämnen!

Men många gillar såklart det här kolorerandet, både i kameran och i efterbehandlingsprogram! Annars skulle det inte gå att sälja! Men för mig blir det som att dekoren i Hamlet e viktigare än själva handlingen! ;)

Ok, nu e det så här, och smaken är olika! Inte mycket att göra åt! Var och en får hitta sin egen väg i fotografin! Å jag får hålla på med min grej! Å just nu e det kul med min nygamla kamera! :)
Även om den har några töntiga filter! ;)

Ha en fortsatt bra dag!
/Bengan

Ps. Läs mer om Fuji X100S :)

Inlagt 2018-02-19 07:59 | Läst 1486 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Enklaste sättet att stänga av alla filter är att återgå till X100 utan S =)
Svar från Benganbus 2018-02-19 08:55
Det finns andra intressanta grejer på den här nygamla också! Fabrikanterna vet hur dom skall göra oss beroende! :) Men kollade igår, X100 funkar fortfarande fint!
/B
Båda lika viktiga, både bildens innehåll och presentationen. Hur skulle Strömholms, Petersens eller för den skull fader Adams bilder tagits emot, utan en skicklig kopist? Innehåll och form måste dessutom samspela, utan att formen tar över. Adams sa en gång: Det finns inget tråkigare än en undermålig bild som är perfekt kopierad. Även det motsatta gäller tror jag, fast det första är nog ”värst”.
Svar från Benganbus 2018-02-19 09:43
Håller med dig va gäller förr! Fast förr va det skickliga kopister, nu vet jag inte vad jag skall kalla alla program som finns att tillgå både i kameror och i datorer, som är mycket lätta att använda! Vissa program sköter sig nästan själva också!

Men visst finns det några undantag även i dag, skickliga datorkopister som kan tillföra Hamlet en hel del! :)
/B
För det första; alla fotografer är inte bortkollrade. Jag menar att det tas många mycket intressanta bilder och reportage idag. Inte minst gäller det kvinnliga fotografer, ingen nämnd, ingen glömd. För det andra; varför skylla på kamerafabrikanterna? Jag menar också att det idag erbjuds en mängd fantastiska kameror och verktyg som möjliggör för fotografen att förverkliga sina ambitioner på ett helt annat sätt än på den analoga tiden. Photoshop och Lightroom är fantastiska verktyg bara man tar sig tid att lära sig dem.

Ses/per-erik
Svar från Benganbus 2018-02-19 10:53
Utan ett ifrågasättande, så blir det ofta bara mellanmjölk av både bloggar och fotografi!
Och Rosenlundare! ;)
Och som sagt, "Var och en får hitta sin egen väg i fotografin!"
/B
Nils Bergqvist 2018-02-19 11:28
Glöm inte att även den som fotar analogt kan använda alla dessa fina verktyg när filmen scannas. Idag finns även möjlighet att gå motsatta vägen, fota digitalt och printa ut negativ som sedan kopieras i mörkrummet. Finns även digitala förstoringsapparater. Försöker själv lära mig denna teknik. Och det analoga fotandet blomstrar och ökar mer och mer, sedan nedgången i början av 2000-talet. Upplever personligen att många yngre gillar analogt och börjar med det. Har själv kontakt med flera ungdomar som är otroligt entusiastiska både med film och mörkrum. Bara en liten inflikande parentes.
per-erik åström 2018-02-19 11:43
Precis vad jag också anser. Fotografisk teknik har aldrig varit bättre än idag. Att kombinera analogt/digitalt är verkligen intressant.
Nils Bergqvist 2018-02-19 11:50
Jo det är något jag ser fram emot att lära mig själv. Ska t.ex prova att kontaktkopiera ett digitalt fotat och utskrivet negativ denna veckan I mörkrummet. Men det går även att printa ut negativ i mindre storlekar, 9x12-13x18 och köra i förstoringsapparat. 🙂🤪
N Thomas Meldert 2018-02-19 11:52
I vår analoga klubb är 33% ungdomar under 26 år. De har verkligen tagit till sig den gamla tekniken =)
Nils Bergqvist 2018-02-19 11:55
Upplever samma sak, får frågor varje vecka på mejl från ungdomar som vill lära sig mörkrumskopiera. Och det här med komb digitalt negativ- analogt printande är oerhört spännande. Finns en grupp på fb för detta.