Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4515 / Å idag inga större nyheter!

Som sagt, inga större nyheter i dag, förutom att det va en trevlig Fotofika på Gustafsvik i Gnesta!

.

Ronny testade sin nya avståndsmätare!

.

Å litet fotande över bordet!

.

Å så e nästa fotofika på Tårtan nu på onsdag!

Väl mött där!

/Bengan

Postat 2019-02-24 20:47 | Läst 1538 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4514 / Zeiss och Leica! Å så Tårtan på onsdag!

Alltså, laddade in en rulle film i Leica IIIf med Biometar 2,8/35 mm! Biometar funkar nu utmärkt även på gängleica! Med funkar utmärkt, så menar jag att avståndsmätaren funkar utmärkt via optiken! Sannolikt aningen litet unik hemslöjd!

.

Vad gäller filmladdningen, lätt, för instruktion finns ju på kameran!

.

Viktigt att nollställa räkneverket efter två blindframdragningar!

.

Det ser bra ut det här! Ett väl fungerande 1950-tals samarbete mellan Zeiss och Leica!
(Å en litet modernare Voigtländersökare som topping)

Å glöm nu inte Tårtan på kommande onsdag!

/Bengan

Postat 2019-02-23 17:01 | Läst 1675 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Staright 4513 / Alla finns på nätet, det e därför det e så'n dj-a oordning och en massa onödigt! ;)

Fast många ser ju det här som en demokratisk rättighet, att skriva på internet alltså! Alla skall få sin chans liksom! Fast ibland undrar jag om det e så bra! Jag tycker det e väldigt många tidigare oupptäckta litterära förmågor, som nu äntligen skall visa världen, hur fel världen tidigare haft, om deras förträffliga författarskap! Å då blir det självklart trångt på nätet!

Och ibland känns det även som, "kom till skott nå'n gång då!" ;)
http://gear.vogelius.se/-reviews/voigtlander-nokton-40/index.html

Men det e ju upp till mig själv att inte läsa vidare om texten känns för långt eller tråkig! Hur svårt kan det vara egentligen! :)
Och säkert passar den här långa texten någon annan! Och varför jag läser om Nokton 1,4/40 mm? Bra fråga, där är svaret hemligt!

Och i dag samlas en grupp världsförbättrare för att via Botkyrka närradio berätta vad som är rätt och fel här i världen!
"Sura gubbar" hos Radio Botkyrka!

För övrigt så håller jag på att kalibrera avståndsmätaren i Leica IIIf så jag kan använda Biometar 2,8/35 mm även på den kameran! Tillbaka till forntiden!

Å så e det fredag! Trevlig fortfarande trots att man e pankis!  :)

/Bengan

Ps. Å vad gäller bilden här i bloggen, "sladdbilden" alltså! De e en gammal bild som ja lade in bara till för att väcka nyfikenhet/uppmärksamhet för själva bloggen! Vad gör man inte! :)

Postat 2019-02-22 09:37 | Läst 2238 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4512 / Carl Zeiss Jena Biometar 2,8/35 mm, M Leica och 0,9 meter!

f 2,8 1/30 Tri-X 800 ISO  0.9 m

Nu e allt testat å klart för riktig fotografering med Biometar 2,8/35 mm på M Leica via den korrigerade Kiponadaptern! Sista fälttesten va i går på Viksängen! Handhållen kamera på full öppning, halvknepigt ljus, och avstånd 0.9 meter! 0.9 meter e näravståndet på Biometar 2,8/35 mm! Och 0.9 funkar! Längre avstånd stämmer också! Och att ha en väl fungerande Biometar på en M Leica e nog ganska ovanligt! Biometaren är gjord för ContaxIIa och Contax II och optiken har en Contaxfattning, och det är där det knepiga uppstår när man skall ha optiken på en M Leica! Kul det här! :)

.

f 2,8 1/30 Tri-X 800 ISO  0.9 m

.

f 2,8 1/30 Tri-X 800 ISO  1,5 m

.

 

Nu sitter en ny rulle Tri-X i M Leican! :)

/Bengan

Postat 2019-02-21 11:38 | Läst 1579 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4511 / Tomgångsblogg, med litet spaning mot framtiden!

För visst blir det ofta litet tomgång i en blogg om den kommer varje dag! Men det e väl som det mesta, de e svårt att förnya sig varje dag! Det e väl detsamma med bilder! En bra bild var dag! Jo lycka till! Ok, men den som ändå vill läsa en tomgångsblogg gör väl det, eller så går man vidare! Lätt som en plätt!

Men ändå, det e väl det här som e så facinerande med internet, att det e så svårt att bara gå vidare! ;) Utan att kommentera! Om man nu inte riktigt gillar innehållet! Jag menar tänk på Pressbyrån, med dessa mängder av tidningar, tänk om man skall haka upp sig på alla dåliga tidningar som det finns i Pressbyrån!;)  Men nu löser de flesta det bara genom  att inte bläddra vidare i den tidningen, utan man tar en annan å bättre tidning!

Men det kanske även e så enkelt, att det e litet svårare att kommentera en dålig tidskrift på Pressbyrån, än att kommmentera en "felaktig" blogg på nätet! ;)

Å det e väl så också, att man bloggar ofta för att visa upp sina grejer, och man kommenterar nog också för att visa upp sig och sin kunskap! Internet blir nog oftare en visauppsigarena än ett kunskapsbibliotek! :)

Ok, det va litet trevande tomgångsstartkörning i bloggen! Men nu kommer det viktiga, jag har fotat med M Leica i över femtio år! Ok, inte med samma kamera, med med M-modellen! Det e väl bra gjort!

Å i eftermiddag e det fotofika på Viksängen i Södertälje! Från 15.00 c:a!
Väl mött!

/Bengan

Postat 2019-02-20 09:12 | Läst 1672 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa