Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2824 / De va så för länge sedan, kommer ihåg det...

Kiosk

Sitter och tittar på den här bilden från 1960-talet, och kommer ihåg att de här kioskerna stod obevakade hela nätterna, och va fulla med godis och tidningar! Konstigt va, men inte så konstigt då!

Kommer speciellt ihåg en Pressbyråkiosk i Kärrtorp, där det fanns en liten väntsal med två fasta bänkar. Fyrskeppsvägen/Kärrtorpsvägen. Väntsalen va öppen dygnet runt, och i andra halvan av väntsalen va det en Pressbyråkiosk, som va öppen på dagen, stängd på natten, där det också låg synligt godis och tidningar under hela natten. Inget konstigt med det då!

God Natt!

/Bengan

Postat 2015-05-21 22:20 | Läst 2215 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 2823 / Kan du fixa middagen idag, frågade min fru? Lätt som en plätt, sa jag!

Min fru e bra på att laga mat, nästan för bra! I går va det en fiskgratäng med vitlök, spännande kryddor och en italiensk ost riven på det hela med färskpotatis till och så en sallad såklart! I morse så frågade hon om jag kunde fixa middagen? Lätt som en plätt sa jag! (Fast det blev inte plättar)

.


Här e middagen innan tillagning! Vi män kan också fixa till en middag!

Ha en bra dag med iPhonen! Vare sig ni ringer, surfar eller bara fotar mat med den!

/Bengan

Postat 2015-05-21 12:37 | Läst 2511 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 2822 / iPhone 4 S i en skum boxningslokal! Kan det funka?

.

Ett stilla ögonblick mitt i rörelsen! Tack för det! 

Ok, efter att ha borjat fotat med en rulle Tri-X i M Leican, så gick jag över till iPhone 4 S! Litet bökig blev det såklart sedan att fota, jag måste ofta peka på skärmen, och så behövde jag glasögon på näsan, för de e små grejer det här, och så står objekten sällan stilla, å man själv har svårt att stå stilla och stadigt med halvt utsträckte armar! Å visst ser det här töntigt ut också! ;)  

Och så något annat, men det här känner jag igen från Fotosidan  ;) så det va inget nytt, man började "tittade" litet extra på mig och min "kamera" när jag började fota med iPhonen! Min misstanke blev, utan att veta det såklart,  att man nog undrade vad för bilder det skulle bli med en så'n där "kamera", för den "kameran" kände man igen! ;)

Och jag låg jag nog på en 1/15-del hela tiden då jag fotade, men efter det här testet så känns det som jag fått litet mera koll på hur fota boxningsträning med en iPhone , så det bör bli bättre bilder nästa gång! Carpe Iphone! :)

.

På väg till omklädningen!

.

Mannen här stod och gungade fram och tillbaka när han höll i repen...

.

Äntligen en som står stilla! Tack!  :)

.

God natt! (Lade in det här sen't igår, därför god natt)

/Bengan

Postat 2015-05-20 22:37 | Läst 1856 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 2821 / Gnesta-Planket fyller sex år i år! Tiden går fort! Och i dag Tårtan!

Och Gnesta-Planket e för kort helt enkelt! Jag hittar för många bra fotografer som jag skulle vilja bjuda in, men utställningsytan räcker inte för flera! Och nu är det fullt på Gnesta-Planket 2015! Med sexårsjubileum alltså! Bla så kommer några av våra svenska fotografiska ikoner att visa sina bilder! 

.

Det blir tre ikoner i år faktiskt, för Beata Bergström ringde mig och ville vara med i år igen, men med bilder från en annan tid, i en annan bildstil! Man bara bockar!

.

Här är det Poddradio!

Det går utmärkt att ta med hela familjen till Gnesta också, då det finns matställen, butiker, kafeér, bibliotek, Systembolag, glasskiosker inom väldigt kort gångavstånd! Som kortast e det nog tjugo meter!
.

Och som vanligt kommer det att vara en kameraloppis på framsidan av godsmagasinet! (Jag har nog någon Nikon eller Leica-glugg som jag måste bli bli av med!) Och inne i godsmagasinet, där finns det också grejer! Hela magasinet e fullt med möbler, porslin, lampor, böcker, mattor och småprylar, mao allt som e bra att ha! Bara där inne, kan man nog tillbringa någon timme!

.

Mao, man behöver inte bara titta på bilder i Gnesta den 25:e juli! (Det känns ibland som om det finns för mycket att göra på en så begränsad yta)

/Bengan

Ps. Glömde!
Kommunikationerna till Gnesta e bra! Det finns Pendeltåg, Regionaltåg och även bilväg till Gnesta! Stationen ligger c:a fyrtio meter från utställningen, och parkeringsplatser finns ganska nära utställningen,  c:a tio meter! Så lördagen den 25:e juli, mellan kl. 11.00 och 15.00, så finns det mycket att titta på och att göra i Gnesta, välkommen!

Postat 2015-05-20 08:48 | Läst 2663 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2820 / Delsummering av att fota med en iPhone 4 S

.

Jag har fotograferat en tid med den här "kameran", och gör här en delsummering! Vad jag tycker om iPhone 4 S alltså! "Kameran" är lätt att ha med, fungerar enkelt och skall man bara visa bilder i en blogg, eller på Facebook tex, så räcker den för mig! Men som någon säger, "kameran" e litet svår att hålla i när man fotar!  

Men visst blir en delförstoring litet grynig!  Å ni som e observant, ser dubbelkonturen på mössan upptill efter HDR-funktionen. Jag undrar om man inte hade fått bättre skärpa här utan HDR? Någon som vet eller har synpunkter?

.

Men den här bilden duger i alla fall i bloggen, tycker i alla fall jag!

Och för en litet vanare fotograf, kan den här "kameran" kanske räcka ännu litet längre! Och även bli en utmaning, för att pröva hur långt man kan gå! Att töja sina gränser liksom! Och att då vara tvungen plocka fram sina inneboende bildkunskaper, för att med dom kunskaperna hjälpa den här lilla "kameran" litet på traven i fotandet, för det kan också var utvecklande! Mao, vet man hur "kameran" funkar, då kan man plocka ut det bästa av det!
.

Fotad på fri hand! :) Produktfoto på en riktig kamera! ;)
.

Delförstoring!

Nu finns det, som jag sagt tidigare, en del psykologiska begränsningar med att använde en mobilkamera, i alla fall om man e en "riktig fotograf"! ;)

Roffe ser litet skum ut uppe på huvudet här, men det beror på att han nyss stått med huvudet under vattnet, då nå'n bussig typ slängt ned hundgodis på botten av tjärnen! Kul tyckte vi, så där lagom kul tyckte Roffe!

Å vad vill jag säga med det här då, jo jag tycker att även landskapsbilder kan bli bra med en iPhone! Finessen e att man kan jobba med djup i bilden, som här, förgrund/bakgrund!

Så att pröva olika saker, för att där testa gränser, som här med en skäligen enkel fotoapparat, och även försöka bryta konventioner, i alla fall hos mig själv, det brukar vara bra i gamla vanor! :)
.

Och vad det blir av det här i förlängningen, det vet man ju inte förrän man prövat! Om man nu vill pröva! För det väljer man själv!

Se'n behöver man inte hålla på med det här resten av livet!

.

Alltså, låt bilderna tala! ;)

/Bengan

Ps. Å i morgon Tårtan!

" Kolla! Va va det jag sa, han har slutat att fotografera! I alla fall med en riktig kameran!"

Postat 2015-05-19 09:32 | Läst 2028 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 758 759 760 ... 1324 Nästa