Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2817 / De har varit en fin helg, å helgen e inte slut än!


Helgen började med trädgårdsarbete, de e ganska vanligt numera, men sedan åkte vi till våra vänner, en av dom e radioreporter, eller radiostationsvärd, och vi skulle ut i sändning nån timme senare! För jag skulle också vara med sa han!?!

.

Men innan dess, en räkmacka och en IPA!  Å vad vissa tittar på här, det fick vi aldrig veta!

.

Nåja, grabbarna åkte efter mackan till radiostationen!

.

Här provas det mikrofoner!

.

Jag provade också mikrofonen!

.

Allt gick lugnt och fint till i sändningslokalen för det fanns en ordningsvakt! När jag hälsade på henne ( hon e en så'n där Bull-hund) så tog hon min handled i munnen och "tuggade" runt litet! Väldigt försiktigt, jag blev bara aningen röd på huden! Husse sa då, "så gör hon när hon gillar någon!" Tack sa jag, och kliade henne litet mera på bringan, och fick som tack litet extra tugg på handleden!

.

I dag va det dop! Jag tänkte inte fota nå't, men kunde inte låta bli! Det blev ett helt underbart dop av lilla Inez, med mycken glädje, värme och skratt, men även med det allvar som ett dop innebär!

.

Och efteråt ett trevligt samkväm med mera skratt tillsammans med släkt och nära vänner, ätandes smörgåstårta och sedan marsipantårta till kaffet!

.


Ett dop att minnas! Mycket, mycket länge!!

.

Väl hemkommen till Gnesta så tog vi en promenad! Passade på att titta in till Robban i Kaffebaren nere i stationshuset, där Robban nu även har en Bistro! Det blir perfekt för Gnestaplanket! Jag menar, att när vi e klara med planket, så går vi till Bistron och tar en öl! :)

.

Robban ropade från köket, "jag har inte tid med dej just nu!" Personalen hade inte heller tid! Men det e inga problem, "I'll be back" sa jag bara! :)

/Bengan

Ps. Och som vanligt, iPhone 4 S.

Postat 2015-05-16 21:13 | Läst 1940 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2816 / Foto e en materialsport! Kolla bloggar som skriver om material så fattar ni!

Jag menar, se så många inklick en blogg om kameror får! Och vad e problemet med de då? Inte så stort tycker jag! Inte för mig i alla fall! Jag vet tex materialare som håller på och tjatar  om iPhone 4 S hela tiden! Blir inte det också ett materialtjat va? :)

Och hur som helst, man väljer att läsa vad man e intresserad av! Det andra skippar man! 
Enkelt liksom! 

Ha nu en fin materialdag med många fina bilder!
(Jag skall ut och klippa gräset innan regnet kommer!)

/Bengan

Ps. Bilden e tagen med iPhone 4 S! Vad trodde ni annars?  ;)
Och läs skillnaden mellan material och materiel här nedan! :)

Postat 2015-05-15 08:37 | Läst 1492 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2815 / Ökendag igen! Och Thomas Piketty! Och den konstiga Leica-optiken! :)

DN på papper kom inte idag, öken alltså! Som tur var hade vi kvar gårdagens DN för fördjupningsläsning! Tror det e bra att hinna läsa saker ordentligt, i alla fall för förståelsen av vad som händer i världen! Nu tycker jag det börjar bli intressant vad gäller den svenska ekonomin! Men jag tycker att man tassar runt det stora problemet, om man vill få snurr på ekonomin, eller så törs man inte peta på det! Inte ännu i varje fall! Det samma sak med den Europeiska ekonomin! (Och den amerikanska)

Pikettys analys av de föregående två seklen visar att kapitalet i sitt naturliga lopp inte tenderar att spridas och "sippra ner" till allas gagn, som man tidigare trott, utan tvärtom koncentreras till ett fåtal. Som vi tydligt märkt de senaste åren även i Sverige! Så utvecklingen av välståndet från 30-talet till efterkrigstiden, är att betrakta som en anomali beroende på den utmaning depressionen och världskriget skapade just då! (De e klart att en ny depression och ett nytt världskrig skulle ju kunna få fart på världsekonomin igen)

Men vad det handlar om, de e att det e andra tider nu, men man kör på i gamla spår! Testar och lappar i ekonomin och undrar varför det inte händer något! Man skall väl snart sänka reporäntan till  - 5 % bara för å testa! För man vet aldrig!

.

Annars rätt lugnt i Gnesta, pratade några ord med Micke idag nere på perrongen!

.

Och Kaffebaren bygger ut en större uteservering! Perfekt till Gnesta-Planket!

.

Och den konstiga Leica-optiken! :) Tio exponeringar kvar innan framkallning! :)

/Bengan

Ps. Alla bilder i bloggen är tagna med iPhone 4 S, förstora gärna bilderna så ser ni hur bra bilder det blir med iPhone 4 S. Det behövs inga Canon Eos 5Ds och 5Ds R här inte! ;) 

Postat 2015-05-14 16:44 | Läst 1717 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2814 / Fick hjälp med att testa ett Summicron 1:2/50 mm HPD-objektiv!

Har tidigare berättat om en Leica-optik, världens bästa optik tycker somliga, en optik som jag har fått funktionsduglig! De e egentligen ett hopplock av två objektivdelar, ett objektivhuvud och en bajonettbakdel med avståndssnäcka, men dom e från samma Summicronserietyp! Huvudet köpte jag på en LP-auktion, sprillans nytt, bakdelen hade jag tidigare fått av Rajje på Sergelfoto! Fick hjälp av ett kameraverkstadsproffs att sätta ihop de här via litet delar som beställdes från Tyskland! Och nu sitter objektivhuvudet rätt i fattningen för att ge den berömda skärpan, men bländarinställningspunkten ligger litet till vänster på objektivet! Se bilden här nedan!
Klicka på bilden, så ser ni den vita pricken bättre!

.

Så visserligen e de här delarna de rätta i sin serie, men som sagt, inställningspunkten ligger numera till vänster! Jämför med bilderna på objektiven i prospektet! Så det verkar som de här Summicronerna är individuellt byggda/hopsatta! Men den här lilla avvikelsen borde man väl kunna leva med va? ;)

Det skulle nog gå att flytta tillbaka bländarringen åt höger, och fixera den i ett nytt läge, samt märka ut en ny prick mitt för oändlighetsmärket, men det här funkar ju!

.

Fick i går hjälp med att provfota objektivet! Fem till sex exponeringar på olika motiv!

.

Beata visade även sina senare bilder! Beata tröttnade efter ett antal år som teaterfotograf och ville pröva något annorlunda! Frågade också vad för film Beata hade använt i sin M Leica under åren, både på Dramaten och vid senare fotografering! I stort sett va det Tri-X hela tiden! Ett bra filmval tycker jag! 

Och bilderna här i bloggen är tagna med iPhone 4 S! Även produktbilden på M Leican!

/Bengan

Ps. Ni som inte vet vem Beata Bergström är, läs här! 

(Och HPD i rubriken betyder HoPlockadeDelar)

.

.

Postat 2015-05-13 07:25 | Läst 2249 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 2813 / La bicicletta est necessarium!

Å så e det faktiskt litet öken just nu, jag kommer inte åt att se Girot på Tv! Svt har inte den goda smaken att inse hur spännande en cykeltävling kan vara, utan man visar mest tävlingar i matlagning och liknande! För folkhälsan borde en cykeltävling vara bättre att visa än matlagningstävlingar! ;)

.

Nåja, jag får trösta mig med att läsa om Girot, titta på Youtube-snuttar och cykla litet själv! På en riktig cykel! ;) Å retrocykel kan man nog kalla cykeln också! Den sk utveckling har ju gått framåt inte bara vad gäller kameror, utan även på racercyklar! Plast och elektronik e det som gäller! De e väl billigt? ;)

Annat va det förr, då va det metall i grejerna! (Även i kamerorna!) De va bara vattenflaskan som va i plast då! Och då jag vet att delar av redaktionen på Fotosidan e litet nördiga vad gäller cyklar, så passar jag på att visa bilder på en riktig cykel! (Har visat cykeln förr)  Cykeln e ett slags hemmabygge! Det är en landsvägsracer som jag gjort om till en grusvägsracer! En Metisse alltså! :) Med Columbus och Campagnolo-delar självklart! Allt annat e selleri!  :)

"La bicicletta est necessarium" (Att cykla är nödvändigt) Är ett gammalt romersk/italienskt ordspråk!

http://www.gazzetta.it/Giroditalia/2015/en/

/Bengan

Ps. Å bilderna i bloggen e som vanligt tagna med iPhone 4 S   That is all you need liksom! ;)

Postat 2015-05-12 09:26 | Läst 2719 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 759 760 761 ... 1323 Nästa