Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2807 / Ovanliga gatufotobilder! Och en Vietnamkrigsfotograf på senaste Tårtan!

I dag blev det snabbgatufoto! Jag hade ett ärende in till sta'n i dag, tandhygenist och tänkte att jag hinner nog fota litet också! Nu blev det inte riktigt så, för resan in tar c:a 1,5 timme, och återresan även den 1,5 timme, och en fyrtio minuter hos hygenisten, och Roffe va ensam hemma, då blev det inte så många minuter över för nå't gatufoto precis! Springgatufoto kanske man kan säga!

Men tycker jag hittade två ovanliga gatufotobilder i alla fall!

.

Måste passa på och fota tänkte jag, när någon bär på något annat än en mobiltelefon! ;)

.

Även här bär man nå't annat! Å vad säger man, "e de din cykel, eller ska du gå långt?"  ;)

.

Här tog jag en HDR-bild! De e häftigt det här med HDR!

Å det va fler än jag som nickade till på Pendeltåget!

På de två senaste Tårtan har vi haft besök av fotografen Anders Engman. Anders har fotat några år, och varit på en hel del platser runt om i världen, och nu på senaste Tårtan så berättade Anders när han knäckte näsan! Helikopterpiloterna i Vietnamkriget vill inte stanna någon längre tid alldeles över marken när man släppte av folk, så någon knuffade ut Anders på nå'n meter höjd, då man tyckte han borde ha hoppat av för länge sedan! Tror det va hjälmen som knäckte näsan på Anders när han landade efter det här utknuffet! :)

.

Anders sitter längst bort på vänster sida av bordet!

Nog för idag!

/Bengan

Ps. Glömde, alla bilder e fotade med iPhone 4 S såklart!

Postat 2015-05-07 23:20 | Läst 1835 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2806 / Gatufotobilder från Kuba!

I tider då allt fotograferas, och alla är fotografer, och det sannolikt finns mängder av intressanta fotografer som fotograferar, även med mobiltelefoner, trots att "riktiga fotografer" nog inte riktigt gillar det fotandet, så måste man i alla fall få hjälp att i den här bildmängden hitta de intressanta fotograferna, även om dom bara fotar med en iPhone! :)

Så tack Jimmy Dovholt för den här länken! Gatufoto på Cuba med en iPhone alltså! :)

https://www.lensculture.com/articles/ilknur-can-iphone-street-photography-from-cuba#slide-17

Vad gäller bilden här nedan, som jag visar här för andra gången i bloggen, tagen in i ett stängt Goethe-institut på Bryggargatan, med en iPhone såklart, så tänkte jag att nå'n enda här på Fotosidan kunde kolla litet extra och kanske, kanske känna igen bilden, och kanske skriva, "Bengan, har du en bild inne på Goethe-institutet!" (De e bilden i mitten)
Suck, men icke... ;)
Så det e bara å bita ihop och jobba vidare! ;) :)

/Bengan

.

Postat 2015-05-07 08:26 | Läst 1774 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2805 / Lång dags färd mot natt liksom!

Goethe-Institutet

Vissa dagar känns långa, men e då ofta mycket intressanta! (Även om DN nu inte kom i morse) Men nu e dagen slut! I stort sett bara tandborsten återstår, och några sista rader i Turingmaskinen! :)

Förra onsdagen va det Gunnar Smoliansky som berättade och visade mig sitt mörkrum och en del annat fotografiskt, i dag va det en fotograf som berättade hur han knäckte näsan i Vietnam då han va för långsam ut ur helikoptern tyckte besättningen! För Vietkong höll på att sikta in sig! (Den här fotografen kände även Kurt Bergengren rätt väl)

I morgon in till sta'n igen! Hinner nog titta in på Kocksgatan 24 för att säga hej!

Inte så mycket mer fotografiskt just nu!
Godnatt!

/Bengan

Postat 2015-05-06 23:07 | Läst 1460 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2804 / I dag kom inte pappers-DN! Öken liksom! Tur att SN kom i alla fall!


Men visst har jag dator och en surfplatta, så efter att ha läst SN så tog jag fram surfplattan för att försöka läsa DN på internet! Plattan börjar med att berätta att den har "Ingen tjänst"! Bra början! Men efter ett tag så kommer tjänsten igång och jag kommer in på DN:a förstasida och där finns det även en hel del reklam såklart! Det konstiga är att jag störs inte av reklamen i papperstidningen, men här på internet/plattan e den ofta i vägen och störande!

Ok, men så er'e nu, och efter en stund så kommer jag åt en artikel på förstasidan, men kommer såklart även åt nå't annat, så det dyker upp en reklambild för något! Petar undan reklamen och skall fortsätta, då surrar det till i plattan! Nå't e på ingång i plattan verkar det som, men det tar vi sedan, så åter till DN, och få se nu, va va det jag höll på med att försöka läsa, jovisst, men kommer såklart åt nå't annat igen, så bilden byts mot en ny sida! Och så börjar det dessutom bli litet suddigt i bilden också! Å så dyker det upp en liten DN-ikon uppe i hörnet på plattan! Nya nyheter på ingång? Någon läsro blir det inte här inte!

Vad gäller suddigheten i bilden, så sitter jag ju med morgonkaffe och äter en smörgås och har kanske fått nå't på fingret som kommit över på plattfönstret, för det ser ut som ett svagt marmeladfingeravtryck på plattfönstret, så jag torkar av paddfönstret med fingret, och då fattar ni såklart vad som händer va! Inte f-n byter pappers-DN sidor när jag tar bort litet marmelad!

Nu Basta liksom, gränsen e nådd! Stubinen e mycket, mycket kort på morgonen utan pappers-DN, så jag stänger av plattan, (å plattan frågar dessutom om jag menar allvar med avstängningen!!) och går till min Turingmaskin (dator från 2003) den har i alla fall riktiga tangenter som tål litet marmelad, och har även en stor och praktisk bildskärm! Inga nyheter är bra nyheter! Och här går det faktiskt hyffsat att läsa DN! (Men inte lika bra som på papper såklart) 

I dag fotofika på Tårtan! Väl mött på Gata Horns vid pass 15.00!
Å vädret skall blir bättre på eftermiddagen,
så påstår i alla fall väderprofeterna!

/Bengan

Ps. Insyn i Gnestagymmet! 104 säckar á 16 kg! Jag har lyft alldeles  själv! De ni! :)

Postat 2015-05-06 08:13 | Läst 1920 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2803 / Fotograf är inget framtidsyrke! (Å de va väl ingen nyhet DN)

Frisören

Dagens DN innehåller tips för fotografer! Eller kulturarbetare, rättare sagt! För många vill ta sin plats i kulturen numera. "Kulturarbetare blir fler. "När ny teknik sänker trösklarna till den kulturella skaparverkstaden är det många som känner sig kallade. Men det innebär också ökad konkurrens."

Så ett hett tips, fotograf är inget framtidsyrke! Å det kanske kan bli som inom pilotyrket, man får betala för att få jobba på ett företag, för att komma in liksom, sedan kanske, kanske, få några ströjobb med betalning nå'n gång då och då! 

Ha en bra dag, trots de här utsikterna! 
/Bengan

Ps. Men som pensionär e man faktisk något mer lyckligt lottad!
Som "kulturarbetare" alltså! Man kan både fota och blogga, och ändå få betalt! 
Så vänta litet bara, tiden går fort, snart e ni också där! ;) :) 

Postat 2015-05-05 11:14 | Läst 1504 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 760 761 762 ... 1322 Nästa