Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2500 / Fortsatt läsning på internet efter att ha läst DN på papper! Och att fota analogt!

 

 

Internet, kan vara beroendeframkallande, ring stödlinjen! ;) ;) I alla fall så finns det mycket intressant på internet, man kan blogga tex, å läsa, nyss så läste jag om Ångström! För det va ett radioprogram om Ångström i går, och jag måste läsa på litet för att fatta hur liten en Ångström är! (Och läste på mera om Turing som jag nämnde i går i bloggen och varför vi aldrig kan få veta nå't exakt innan det har hänt.  Gödel va också med på ett hörn i det här påståendet)

Så för mig som bara gått en åttaårig folkskola, så har internet blivit min vuxenfolkhögskola! :)

Internet e en stor kunskaps och faktabank, och så litet annat såklart! ;) Men, där kom ordet men, man måste vara observant på det man läser, för finns det möjligheter på nätet, så tar många chansen! ;) På gott och ont!  Men det är i alla fall mycket på internet! Kanske för mycket? ;)

Se'n hittade jag något annat upplyftande! Upplyftande på så sätt, att får man sällskap, så känns överlevnaden litet lättare! ;)

Film Is Not Dead: A Digital Photographer's Guide to Shooting Film.
"With the popularity of digital photography growing by leaps and bounds over the last decade, some say film has been dying a slow death ever since–or is already dead. The reality is that film has never gone away, and in recent years has experienced a surging, renewed popularity–sometimes simply for its retro, analog status, but mostly for film's ability to create a look and feel that many believe digital can still not achieve. If anyone can attest to this, it's Utah photographer Jonathan Canlas, who exclusively shoots with film, and has both an extremely successful wedding photography business as well as a series of popular workshops held numerous times per year around the world."
http://www.graphics.com/article-old/film-not-dead-why-i-shoot-film


Och mera läsning om den här överlevaren, analogt fotande alltså!
http://www.peachpit.com/store/film-is-not-dead-a-digital-photographers-guide-to-shooting-9780321812803

/Bengan


Ps. Nu e det här att med fota analogt inte så himla märkvärdigt eller konstigt som det ibland kan låta! Jag kan nog känna litet religionsvibbar av det hela när nya fotografer "upptäcker" det analoga! ;)

Vi som fotat analogt några år, där känns det nog inte så religiöst, utan antingen har man tröttnat på det analogas långsamma tempo och slafsande med kemikalier, eller så fotar man vidare under stön och stånk, bara för att höras! ;) 

Fast litet kul e det nog, för annars skulle man inte fortsätta att fota analogt! :)

 

 

 

Postat 2014-11-08 09:56 | Läst 1728 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2499 / Kocksgatan 24 och Turing!

 

Jag håller på att samla på mig bilder från Kocksgatan 24! De e ett av mina fotoprojekt! Det roligaste kanske! Se'n får vi se vad det blir av det! Men jag kan inte säga när det skall bli klart!

 


Det blir som ett Turing stopp-problem! Man vet inte när det tar slut förrän det är slut!
Då först vet man! ;)

God kväll!
/Bengan

 

 

Postat 2014-11-07 20:54 | Läst 1688 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2498 / Slussen försvinner, och det kommer nå't annat i stället!

 

 

Frisören

Jag har ett förhållande till Slussen i Stockholm, ett ganska långvarit förhållande, för Slussen var en av mina första spännande lekplatser! Den första gången jag var där det va nå'n gång i mitten på 1940-talet! Utan vuxensällskap alltså! Min mamma va ensamstående och arbetade, så jag kunde leka nästan var jag ville utan att hon visste om det! :)  Å dagis och fritids, dom va inte uppfunna än!  Och slussportarna var såklart mycket spännande att klättra på! Nåja, inget är för evigt, och Chrichan, frisören, har nu flyttat, men slussportarna finns nog kvar på nå't sätt framöver!

 

En annan plats som jag är tillbaka på, men som kommer att finnas kvar ett tag till vad jag vet, det e träningslokalen på Kocksgatan 24! En lokal som jag har minnen ifrån, och som är spännande även femtio år senare! Fast nu fotar jag bara!

 

Och så e det snart dags för en morgonpromenad med Roffe! Om någon timme c:a! När Roffe vaknat! Det brukar bli en längre promenad på morgonen, och då tar jag ofta med en liten frukost åt Roffe! Och det är skönt att få gå i sina egna tankar, men ändå ha gott sällskap! Eller hur Roffe?  :)

Ha en bra dag ni med!
/Bengan

 

Postat 2014-11-07 07:36 | Läst 1644 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2497 / Radioaktiva objektiv och radioaktiva filter och en del annat!

 

I förra bloggen skrev jag att jag skulle komma tillbaka i ämnet radioaktiva objektiv och nu e jag här! Och hoppas även få expertkommentatorshjälp av Ylva och Olle!

Ylva och Olle levererade ju testutrustningen när jag  "testade" några objektiv på Tårtan, och så som jag fattade det så verkade både Summicronen från 1953 och Summariten från 1951 vara helt Ok! Inte nå't märkvärdigt värde vad gäller radioaktivitet alltså! Tror jag...?  Men det avvikande det va UV-filtret till Summariten, där tickade det på litet mera, konstigt nog!

Men en förklaring behövs! Vad va det vi mätte? Va det Millisievert som vi mätte med mätaren? Och låg det inom ett normalvärde på tex Summicronen?

 

Olle hade kört in några värden som han fått fram på den patensansökan från 1953 på Summicronen i en dator! Här ovan e den patentansökan! 

 

Och jag tyckte Olle sa att den här objektivkonstruktionen skulle nog funka framöver!  Summicron 1:2/50 mm alltså! Men en förklaring behövs nog vad den här utskriften betyder Olle! :)

Så nu vore jag tacksam för en litet mer exakt eller en mer vetenskapligt kommentar över det som hände på Tårtan!  

Så ett stort tack på förhand Ylva och Olle, för det ni skriver här nedan! :)

/Bengan

 

 

Postat 2014-11-06 19:19 | Läst 1471 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2496 / Koll av radioaktivitet i ett objektiv och även koll på konstruktionen!

 

I går på Tårtan så mättes det på objektiv! Radioaktivitet alltså! Ylva Houltz hade tagit med sig mätgrejer! Tack Ylva! Och det blev ett oväntat resultat! Mer om det i nästa blogg!

Och sannolikt får då Ylva och Olle Janson hjälpa mig med förklaringar till bilderna! Ylva med förklaring om vad mätaren mäter, och om det va en farlig strålning osv!

Och Olle om objektivkonstruktionen Summicron 1:2/50 mm! Olle hade gjort att dataprogram och lagt in de värden som finns på patensansökan från 1953!

Till nästa blogg! En vacker höstbild att betrakta! :)

/Bengan

 

Postat 2014-11-06 08:20 | Läst 1996 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 803 804 805 ... 1322 Nästa