Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2125 / Håller på att rensa ut bilder, bla på Flickr men även Fotosidan. Många bilder e nog ingen bra lösning!

 

 

 

Man kan väl kalla det för städning också, att rensa ut gamla saker, som man gör i källaren ibland, saker man inte använder eller kanske även vuxit ifrån! Även bilder kan man väl växa ifrån va? Och under rensningen på nätet kan jag inte låta bli att även se mängden av bilder som finns!!

E det de som är det viktiga i dag, mycket eller många bilder? De kanske hänger ihop med dagens arbetsproduktion, att göra många saker e bra, men kvalitet kanske kommer i andra hand!?

Råkade titta på en pool på Flickr, å de va c:a 38.000 medlemmar och det fanns 1.300.000 bilder i poolen  (Gatufotopool) Er'n nå'n mer än jag som undrar? Hur kan nå'n överblicka allt det här?  Och bilder som ligger längre ned i den här högen e nog glömda för länge sedan hur bra bilder det än är! Eller e det kanske oviktigt med en historisk överblick? Det kanske bara e dagskonsumtion som är det viktiga och vad som det handlar om? 

Men de e klart, de kan såklart vara en trevlig samvaro under konsumtionstiden, som att  byta hockeybilder! ;)  Eller få stöd i den existensiella ensamheten!  "Jag har massor av vänner! Se bara! Å dom ser mig! Både på Fejan, på Flickr, och i Twitter och på en massa andra ställen på nätet!"
   
Men det gäller nog att hålla igång hela tiden, för annars e man snart glömd!  Och tänk på, att när fotokompisarna kommenterar, glöm inte att kommentera tillbaka, för annars får du inga kommentarer själv till slut! Och kanske inga vänner heller!?

Men ändå, när så många människor lägger ännu fler bilder på massor av olika ställen på nätet varje dag, vad är det som det hela handlar om egentligen? Behov av bekräftelse, eller ett behov tröst (Dagerman) eller man gör det bara det för det går att göra så?  Jag kan inte låta bli att undra över det här i alla fall! Och att allt skall vara så mycket numera, och ständigt "nytt" hela tiden!

*
Och nu kommer det litet lugnare tankegångar, eller mer nördiga! Om Contax S!
Jag fortsätter att fota med Contax S ett tag till! Håller såklart med om att det e litet bökigt att fota med en analog kamera, å speciellt en Contax S! Sedan tar det tid att få fram bilder, å dom blir bilderna ofta inte så skarpa som med dagens teknik! Det här analoga, kan väl uppfattas som litet elitistiskt kanske, eller bakåtsträvande för andra, eller att man skall vara litet märkvärdig och sticka ut från mängden! Mobbningsvarning alltså! "E du så bra då?" ;)

Men jag tycker att fotograferande med tex en Contax S ger mig mer än att fota med en digitalkamera! Men Obs, jag kommer även i fortsättningen att ta bilder med digitalkamera, för det e inte det som det handlar om i grunden!

Nog för idag!
Slut för idag!
Kanske...  ;)

/Bengan

Ps. Å varför ha den här bilden i bloggen? Jag gillar bilden! Och ibland kan ögon räcka! 

 

Postat 2013-12-06 08:02 | Läst 2346 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 2124 / Hur klarar sig Contax S på Kocksgatan 24 då? Framkallade i morse och skannade nyss några bilder!

 

Contaxen klarar sig bra för sin ålder tycker jag! Det som jag berättat om tidigare, den ganska kassa sökarbilden och det mycket pilliga att ställa om tiderna, det löste jag genom att hela tiden köra på full öppning och bara använda en 1/50-dels sekund! Nu blev såklart några negativ tunna och några hårda, men det får bli så om man skall få nå't gjort med Contax S under de här omständigheterna.

 

 

Så det va "bara" att "kuta" omkring och fota!  Nu måste man såklart ställa in skärpan via den här litet gråa mattskivan, men det går, men det gäller att hitta skärpan snabbt och trycka av! Nu låter Contaxen när man trycker av, men då det e popmusik på hög volym i lokalen så hörs det knappast! Å se'n e det bara att vrida fram nästa bildruta!

 

 

Och ett annat litet problem, de e ju att ingen står stilla! ;)  Dom tränar här i lokalen om nu ingen har uppfattat det, å även om nå'n står stilla några sekunder, så andas dom häftigt och hänger och vilar eller gungar mot några rep i ringen tex!


Här e en av tränarna i arbete, han ropar kommandon, rör sig hela tiden, och vrider huvudet och tittar på en klocka som hänger på väggen bakom mig, å se'n ett kommando ut mot gruppen! Men här stod han stilla tre sekunder c:a! :)




Och som sagt, tycker i alla fall att den här sextioåriga kameran klarade sig rätt bra på Kockgatan 24!
Respekt, Contax S med Biotar 1:2/5,8 cm!

/Bengan 

 

Postat 2013-12-05 13:49 | Läst 1775 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2123 / We’re waiting....

 

 

 

 

G What do we do now?
D I don’t know.
G Let’s go.
D We can’t
G Why not?
D We’re waiting....

Beckett/Godot

Just nu väntar vi ju på snöstormen, och tidigare så va det väntan på förra helgen, och så väntar vi på julen och nästa semester, och så väntar vi på den nya kameramodellen, men man kanske skall vänta litet till för säkerhets skull, så man inte köper den nya kameramodellen för tidigt, då det kanske kommer en ännu nyare kameramodell senare, och så väntar vi såklart på kommande helg igen, och på julledigheten som sagt, och så skall vi se vad det e på Tv i kväll...

Framkallar just nu två rullar Tri-X från gårdagens äventyr! :)

/Bengan

 

Postat 2013-12-05 08:50 | Läst 1854 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2122 / Funkar Contax S att fota med? Första negativen framkallade!

 

 

Contax S, Biotar 1:2/5,8 cm och Tri-X


Den här sextio år gamla och något annorlunda kameran, i alla fall vad gäller handhavandet, funkar den att ta bilder med? Funkar den på ett någorlunda effektivt och praktiskt sätt! Nu är det såklart ljusår, eller hur man brukar säga, mellan dagens digitalkameror vad gäller det praktiska handhavandet och fotograferandet jämfört med en Contax S!

Men jag tycker det går bra! Man lär sig fotograferingsrutinen ganska fort, och vet när det är svårt att fotografera! Å de svåra kommer när man snabbt måste ställa om tiden på kameran tex, eller fokusera snabbt eller om det är skum belysning! Och så gäller det att tänka på att man har inte så många bilder i kameran! Och då exponeringen ofta e litet på känn, så e några alternativa exponeringar bra att göra! 

Men ärlig talat, de här e nog inget större problem för en amatörfotograf? Att det inte går så fort alltså! Så problemet kan vara, å de kanske e litet ovant,  de e att man måste ta det litet lugnare och se'n fundera på hur man skall lösa ett uppkommit problem, och se'n vilka bilder man skall ta! Å inte ta alla bilder man ser alltså! ;) Å se'n e det såklart litet pyssel innan bilderna kommer fram ur kameran!

Så svaret på frågan i rubriken, om det går att fota med en så'n här sextioårig Contax S? Visst går det bra! Och jag själv tycker det e kul!

 

För övrigt fortsätter jag med mitt fotograferande på Kocksgatan 24! Vi får se vad det blir av det? Kanske en berättelse om lokalen och aktiviteterna där! Jag tror det e dryga två år nu som jag fotat träningen på Kocksgatan!  Jag fotade första gången på Kocksgatan 1963, och är nu åter efter några år! ;)

/Bengan

 

 

 

Postat 2013-12-04 08:55 | Läst 2195 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2121 / Överraskning va? Färgbilder! Å stor verkstad! :)

 

 

 

 

 

 

Å i morgon blir det nog nå'n Contax S-bild! Negativ på tork i tvättstugan! :)

God Natt!
/Bengan

 

 

Postat 2013-12-03 23:44 | Läst 1929 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 878 879 880 ... 1322 Nästa