The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1173 / Att bli Henri Cartier Bresson på charterresan! ;)

 

 

 

Pressbyrån 06.15..

 

Läste nyss en blogg här på FS som jag tycker ger intressanta och spännande funderingar,   "..varför åka in till Slussen när det finns betong att fotografera i förorten?"

Det här tangerar en större fotografisk fråga, ni vet när man packar ned hela fotoutrustningen för att åka till Paris och bli en ny Tore Johnson eller en ny Henri Cartier Bresson på en chartervecka!

Fotoinspiration kommer ofta bland exotiska händelser, byggnader och människor! Så kommer vi hem med tjugo rullar film eller tio fulla minneskort med bilder som alla redan har sett...!?

(Men om du har bott i Paris en längre tid, då kanske det blivit annorlunda, om du tagit dig tid...)

Att fota hemmavid, och att se saker att fota hemmavid, och att våga fota hemmavid, ställer sannolikt större krav på en fotograf!
Och hemmavid kan du inte gömma dig bland alla andra turistfotografer heller! ;)  Men den stora fördelen är att "du känner terrängen" mycket väl! 

Så fotandet hemmavid upplevs ofta mycket svårare!  Här är du ensam, men många känner igen dig, här måste du lära dig att se saker som om det var för första gången du va på platsen. Du måste alltså försöka att göra nya fotografiska upptäckter på en plats som du levt på under ett antal år!  Å det kan vara svårt!

Å jag kan inte ge nå't tips på hur man skall göra, eller var man skall börja,
men jag tycker att det är väl värt att pröva att fota mera hemmavid!

För den som vill och vågar alltså!  ;)


/Bengan

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-06-17 12:06 | Läst 3732 ggr. | Permalink

"Just så, du beskriver precis vad jag jobbar med själv -- med varierande framgång, minst sagt! :-)"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
En svårighet med att fotografera Slussen eller Paris är ju just att ta egna bilder, speciellt om man redan sett en massa redan tagna bilder.
Fotograferar man på jungfruelig mark, måste man se själv, och behöver inte oroa sig för att man plagierar.
Ibland kan jag se det som en fördel att INTE ha sett en massa bilder.
Personligen tycker jag inte att det viktigaste är att ta en originell bild, utan en bild som man själv tycker om. Även om tusentals fotografer har tagit en ungefärlig likadan bild. Det finns nog inte många platser på jorden, där en människa med kamera inte varit. Så sätt din egen prägel på din variant.

Influenser är bra och givande. Men vem vill stå i skuggan av någon annan?
Just så, du beskriver precis vad jag jobbar med själv -- med varierande framgång, minst sagt! :-)