The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1262 / Jag vet inte vart jag är på väg, så det gäller att skynda på...

 

 

 

 

"Vad som i första hand behövs är inte följsamhet utan eftertanke...."
Läser några rader i Owe Wikströms bok "Långsamhetens lov".

"Man mognar inte för att man följer med, eller för att man ängsligt vakar över samtidens infall. Och i vilken mening är det viktigt att i relaltid följa krigen i Afrika eller börsen sekund för sekund?"
"Bidrar inte den påtvingade tillgängligheten att världens larm ständigt och helt i onödan invaderar människans smala uppmärksamhetsfält? Kulturen, tänkesätten och smakriktningarna harmoniseras, och tillvarons tilltagande  McDonaldisering är påtaglig...."


Men Ok,
allt är såklart en smaksak, eller alla blir saliga på sin fason!
Man väljer liksom! ;)

 

/Bengan

 

J.S.Bach...

 

 

Inlagt 2011-09-26 12:20 | Läst 9791 ggr. | Permalink

"Den bilden från tunnelbanan(?) är riktigt schysst! Och nu när forskarna tycks ha fått upp partiklar i hastigheter snabbare än ljusets (jag är lite skeptisk), så ska jag försöka gå mina studenter till mötes och ta det lite extra lugnt på dagens föreläsning, som lustigt nog kan påstås handla om hastigheter (derivator). Ser fram emot fler pärlor från ditt arkiv."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mycket läsvärd bok, som jag minns. Borde nog läsa om den igen...
Den bilden från tunnelbanan(?) är riktigt schysst!

Och nu när forskarna tycks ha fått upp partiklar i hastigheter snabbare än ljusets (jag är lite skeptisk), så ska jag försöka gå mina studenter till mötes och ta det lite extra lugnt på dagens föreläsning, som lustigt nog kan påstås handla om hastigheter (derivator).

Ser fram emot fler pärlor från ditt arkiv.
Svar från Benganbus 2011-09-26 13:16
Jag va tvungen att leta runt litet i F&F och på nätet vad gäller neutriner...
Och vad jag läste, eller om jag fattat fel, så verkar man ofta först detektera några neutriner när det sker en kollaps någonstans lång borta, se'n ser man händelsen via ljuset...
Mao, saker verkar gå olika fort fram till oss liksom...!??
Ljuset som bör väl gå snabbast, men det kanske bromsas litet på vägen...!?
/B
Ljuset böjs av eftersom gravitation och magnetfält påverkar fotonen. Ljuset från SN 1987A kom exempelvis tre timmar senare än neutrinerna och det tillskrivs dessa partiklars spöklika karaktär. Åtminstone har det varit den gängse förklaringen fram till i fredags ;)

När det gäller Ove Wikström tycker jag att första delen av boken är bra innan han kommer in på metafysik och sk. andlighet ;)

/H
Svar från Benganbus 2011-09-26 15:48
Håller helt med om Wikström, det räckte med en bok!
Å vad gäller neutrinerna, nu börjar det kanske bli intressant! :)
/B
Svar från Benganbus 2011-09-26 18:13
Instantclassic 2011-09-26 21:42
Tack för länken Bengt. Riktigt bra.
Var och tittade på OPERA-projektet i juni detta år. Fascinerande. Spökpartikeln i alla sina sex varianter är verkligen gåtfull och har bara registrerats som epifenomen. När det gäller Einstein så har han verkligen varit en stötesten i mer än hundra år. http://www.physorg.com/news/2011-09-einstein-venture.html
/H