The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2018 / Med kameran som bildbevis!

 

Har använt min digitalkamera, min Canon G10, som bildbevis vid ett flertal tillfällen. De går ganska fort att aktivivera kameran och sedan ta en bild, och visar man upp en bild eller bilderna i en diskussion om vad som hänt, så brukar det inte bli någon längre diskussion!

Så i  förmiddags när jag står och diskar så ser jag något på tomten. Jag har ett fönster till höger om mig när jag står och diskar och brukar kasta en blick då och då ut på husets framsida. Och vad ser jag! Kolla i stolen!

 

Vi har en överenskommelse Roffe å jag, att stolen e min, och att mattan som ligger på gräset eller gräsmattan e hans!

 

Zoomar in för att få ett tydligare och bättre bildbevis! Stänger av kranen vid dikbänken, tar de fem stegen ut till hallen för att fråga vad er'e som e på gång!?

 

Morsning, nå'n har såklart hört mina steg under de här fem sekunderna det tog för mig att komma ut i hallen.  Tänkte först visa bildbevisen, men frågade i stället, "Va håller du på med?" 
"Håller vakt medans du diskar!"  (Han hade tydligen hört att jag diskade också!)
Jag frågade, "Vad då för vakt?"

 

"Jag spanar till höger..!

 

"Och jag spanar till vänster, hur så?"

Jag sa, "De va inget speciellt, men du ligger väl bara på mattan va?"  "De e klart, var annars skulle jag ligga?"   De kunde jag berätta för dig, tänkte jag säga, men man skall inte vara snarstucken eller långsint, jag får se fördelarna, han vaktar ju när jag diskar! Å de e nog mycket viktigt! :)

/Bengan

 

 Ps. Men det e i alla fall bra med en så'n här bildbeviskamera, här e en annan bild!

 

Roffe tar otillåtna platser när vi är upptagna, speciellt på morgonen, och se'n kan jag stå och harkla mig flera gånger innan han fattar vad jag vill!   Å då blir det nå't såhär,  "Ojdå, ursäkta, e jag här, himla konstigt?"

Ok, man får se det från en positiv sida, för det e väldigt trevligt och härligt med den här lilla Dansk/Svenska vaktposten, som ofta e litet morgontrött! :)

 

Inlagt 2013-07-01 13:51 | Läst 2383 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hahahaha dom är för sköna våra små vänner.
Efter dom bilderna kan han inte slingra sig och säga att det är grannens hund som ligger i din stol.
Jag har en kanin som ser exakt lika frågande ut när man kommit på den med att göra något den inte får. =O)
// Tommy
Känner igen både hundars förmåga att smyga sig till det otillåtna och boktravarna vid sängen. :)
-affe
han gillar att hålla sängen varm för dej,inget konstigt idet :) mvh ronny
Min katt Ozo ger fullständigt f.. .i vad jag säger han kollar bara frågande på mig som vore han en italiensk fotbollsspelare, avblåst för frispark.. Rolig bildserie Bengan.
/ Bengt
När husse är borta är jag ranghögst, klart som korvspad;)

/Stephan
2013-07-01 17:52   Gunte
hehehe..härlig story..

Har själv sett mystiskt avtryck på sängöverkastet,
kan inte begripa hur det uppstår ;)
Mv/Gunte
Kom och tänka på att Roffe är en gårdshund, och dom brukar ju vilja ligga lite högt med överblick. Du får bygga en liten "kulle" åt honom i trädgården och plantera ett litet skuggande träd. Ett bra litet projekt nu när det är fint väder kanske. :)
-affe
Skön liten bilderbok!
Min katt snor också min stol ibland, men han är inte lika kvick att flytta sig. Han lyfter bara ena ögonlocken och säger "Nu har jag den. Stick! ...men om du lyfter mig, sätter dig, lägger mig i knät och kliar mig bakom örat är det OK."
Sköna bilder på den stiliga Roffe
Roffe har ju full koll! Härligt inlägg från husbonden.
Ha en fortsatt fin sommar!
ewa
De vet vad de får, och inte får...
Skön historia, och fina bildbevis. :-)
Hundar är nog verkligen det roligaste och mest fantastiska man kan ta in i sin familj... Roffe är verkligen superhärlig!