The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2023 / Intressant det här med ekonomi och lägre skatter för vissa grupper! Å Ellens i morgon!

 

Grövelsjön

Grövelsjön

Nu vill jag bara börja med att säga, här kommer känsliga saker, så känsliga personer bör inte läsa det här! För det handlar om ekonomi, och om den så populära och väl marknadsförda teorin om att ökade inkomstskillnader och minskade skatter för företag och för de som redan har litet extra med pengar, skulle få fart på både arbetskraft ;) och  investeringarna!  Få fart på sysselsättningen i landet alltså! Jag Men jag är inte så säker på att det funkar så här numera, då vi lever i en konsumtionsekonomi...

 

Bornholm

Bornholm

De här e nog en överspelad teori, kanske fungerade den förr, men dagens välbeställda kan inte konsumera så mycket mer, utan sätter sina pengar, extrapengar alltså, gärna i olika fonder/bolag, gärna i utlandet, för att ytterligare öka sin inkomst såklart. Och bolagen då, där tar man bara ut högre vinster, men man investerar faktiskt, men i utlandet! Å det här e väl inget konstigt egentligen?

Vad skulle du själv gjort om du hade några miljoner över?
Köpa en ny Volvo och en tårta och se'n in med pengarna på banken? ;)

 

Fårö

Fårö

Men det som man kanske inte tänker på, de e att i förlängningen, så e det andra grupper som tappar sugen, dom som skulle behöva litet mer pengar att konsumera inom landet, för att få fart på konsumtionen. Pensionärer, låginkomstagare osv, osv. Men nu er'e som det e, ingen vidare fart på ekonomin heller! I en konsumtionsekonomi måste man faktiskt konsumera, tro det eller ej! Och alla måste få möjlighet att hjälpa till! 

 

Mot Sönnertväråklumpen..

Storulvån Jämtland

Nu till något helt annat! :)
Access-kortet alltså, som jag bloggat om tidigare, verkar inte vara så bra som SL föröker påskina. SL går med minus i år, enligt SL:s egna uppgifter, så har Access-kortet en stor del i förlusten.
Hur som helst, vi får väl lägga till litet mer skattepengar på det här Acces-försöket!

 

Helgumannen..

Helgumannen Fårö

Och jag skall skriva "reducerad avgift" på mitt Access-kort förresten, så biljettexpeditören inte missar det nästa gång! Jag trodde dom såg det när dom lade kortet på sin apparat och knappar in resan, men icke! De märkte jag sist jag reste, men försent, då jag redan va på tåget när jag märkte felet, och för att det skulle gå att rätta, så skulle jag ha kontaktat spärren inom tre minuter! De va ju svårt då jag redan satt på tåget som sagt. Men jag kunde alltid åka in till T-Centralen, där kan dom fixa sådant!  Intressant idé det här med Acess-kortet!  ;)

 

Stormen kommer..

Rogen    Å här va det faktiskt en människa med på bilden... :)

Och så till det viktigaste, i morgon onsdag alltså, så är det Ellens fotografiska på Tårtan!
Tårtan på Gata Horns alltså!
Från 15.00 c:a!

Väl mött, fattig som rik!
/Bengan

 

Inlagt 2013-09-24 19:14 | Läst 3960 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jo att ge de redan välbeställda mer och de med lite pengar ännu mindre är knappast melodin om man skall få fart på ekonomin, känt sedan länge. Men det är ju en ideologi det handlar om, det tråkiga är att de inte rakryggat säger att de tycker att det är ok att de som har det sämst skall ha det jäkligt dåligt och de som lever i överföl skall överflödas ännu mer.

Konstigt detta med access-korten att det snarare är regel än undantag att systemen inte är testade och fungerande innan de driftsätts. Men förmodligen sparade man lite pengar då när man struntade i att det skulle bli svindyrt sedan. ;)
-affe
Peter-L 2013-09-24 20:37
Sorry Affe, men det där, är Billig retorik.... Men det är rakryggat av dig att säga att de som tjänar mer ska tjäna mindre!! Ärligt.

Och vad gäller system, så testar man dem innan drift... Efter 30 år inom IT så vet jag det... Det finns funktionsspecar som definierar. Om det inte funkar enligt dessa, så har antingen uppdragsgivaren varit otydlig, eller förändrat spelplanen. Eller så har leverantören inte uppfyllt specen, och då blir det inte "svindyrt" sedan....

Allt gott!! //Peter
alf109 2013-09-24 21:04
För mig är det inte billig retorik, utan snarare en självklarhet. Om man sänker skattebördan för de som har det bättre ställt i form av jobbskatteavdrag, rot och rut osv. samtidigt som man behåller eller i praktiken ökar skattetrycket på sjuka och pensionärer, alltså de som normalt är de med lägst inkomster och knappast heller den huvudsakliga målgruppen för rot och rut handlar det om en omfördelning. Sedan vad man tycker om detta är an annan fråga och där skiljer sig våra åsikter åt vilket framgått med all önskvärd tydlighet sedan tidigare.
Om du läser SvD 19/9 framgår att sedan 2006 har en löntagare med en inkomst av 30000 kr/månad fått 2185 kr mer/månad, en sjukskriven med 30000 kr/månad har fått en minskning med 1547 kr/månad, skillnaden har alltså ökats med 3732 kr/månad sedan 2006, det är fakta sedan kan man förhålla sig till detta hur man vill. Som SvD uttrycker det är löntagarna de stora vinnarna och de sjuka de stora förlorarna, och just SvD kan nog knappast ses som megafon för vänstern.

När det gäller systemtester har jag som gammal kravanalytiker, verksamhetsanalytiker och systemförvaltare av stora nätregistrerande och produktionsstyrande system hos telia en ganska bra inblick i detta. Och som du säger handlar det ofta om att kraven varit otydliga och att testerna inte haft tillräcklig koppling till den verklighet systemen är avsedda att betjäna. Detta beror i sin tur ofta på dels att de som kan verksamheten tillräckligt bra inte har kunskap och erfarenhet av att speca system och dels att det väldigt ofta är folk ganska långt från verksamheten som skriver kravspecarna. Dessutom brukar det ofta vara en ganska stor nypa politik inblandad, alltså inte partipolitik utan att det finns en massa personer som värnar sin verksamhet och inte med blida ögon ser den förändras eller till och med försvinna.
Fina bilder!

/Gustav
Den ekonomiska teorin testades av Thatcher och hennes likasinnade! Det föll inte väl ut! "When will they ever learn!"
Fina bilder förresten! Mvh Yvonne
Sköna bilder, och dessutom i färg. Inte så vanligt från din sida. Jobbskatteavdragen har blivit vår tids universalmedicin mot samhällets alla krämpor. Tyvärr tycks det ha insmugit sig immunitet i systemet för medicinen tar inte så bra och biverkningarna blir bara fler och fler. //Torbjörn
Angående förra inlägget så tycker jag att dina lugna naturbilder i färg tillhör dina bättre. :)
-affe
Men Bengt! Du verkar ju ändå vara en ganska insatt man. Vadå "lägre skatt för vissa grupper"?? Det är i stort sett Alla, grupper som fått/får sänkt skatt. Hur har du kunnat missa det? Och konsumtion, får hjulen att snurra! Och det handlar inte om slit och släng, utan om att unna sig, livskvalitet och ja konsumtion och sysselsättning. För när du köper en produkt, så har du ju gynnat tillverkaren, speditören, återförsäljaren och den anställde i butiken. Tänk, vilken nytta Du kan göra. Sedan finns det tyvärr de som alltid hamnar i kläm, och de som "ska" hamna i kläm.... Men, hur det än är så gäller det att få hjulen att snurra. Och jag är ganska, säker på att du inser det. Så din inledning om "lägre skatt för vissa grupper" är lite ideologiskt populistisk... De flesta har fått lägre skatt men det kan de säkert ändra på nästa år. Jag lovar!!

Vad gäller Acesskortet så förstår jag inte ditt problem? Jag har en kompis som just börjat köra buss som pensionär... Han säger att han får "utbilda" alla resenärer 20 ggr om dagen... Inklusive mig... men nu förstår jag, om jag reser utanför "min zon".... Smart, vad är problemet?? Ditt kort ska ju vara registrerat och laddat för "reducerad avgift".... Jag hänger inte med här...

Till sist och positivt är att dina bilder i det här inlägget är Väldigt Fina!!! Kanske bland de bättre/bästa jag sett från dig.... Mycket bra!!! Sammanfattningsvis för allt, Fina bilder!!! Ha en god kväll!! //Peter
Svar från Benganbus 2013-09-25 07:36
Läste igenom alla kommentarerna nu på morgonen ordentligt!
Intressant!
Å vi har litet olika infallsvinklar på saker och ting du och jag,
och det är väl bra att det är så,
den möjligheten skall vi vara rädda om!
Så ha en bra dag Peter!
Mvh Bengan
Några fin fina natur & sånt...:-)
Svar från Benganbus 2013-09-25 07:50
Tack!
De kanske ändå kan va nå't att fota...ibland i alla fall...? ;)
/B
Ovanliga bilder från dig! Utom den där från Storulvan möjligen...?
Jag är ganska säker på att Access-kortet har kommit till för att hålla oss lantisar borta från storstan.... Vi får ju ingen information om vad som gäller! Vi är många hundra på mitt jobb som behöver veta hur vi ska göra när vi besöker Sthlm på jobbets vägnar men stockholmare (SL) håller oss på halster... Vad var det för fel på remsorna!?
Vad jag hört så har resandet ökat, men intäkterna minskat sedan accesskortet infördes.
Vad kan det betyda? Plankar du? ;-)
Svar från Benganbus 2013-09-25 07:47
Läste i DN igår om att SL inte riktigt vet vad orsaken är, men att ingående pengaström minskar betydligt...
Man sade att man hade betydligt bättre koll på pengarna när man hade remsor! :)
Tänk så det kan bli! ;)
/B
Hej Bengt Jag håller helt med dig i dina åsikter och slutsatser. Det är samma låt här i Danmark. Men folk blir lite mer försiktiga efter krisen. Dessutom är det svårt att diskutera politik och ideologier skriftligt och speciellt på ett annat språk. Man får inte alla nyanser med.
I Danmark har det också varit stora problem med vårt "Rejsekort" och man skjuter också skulden på varandra i det här landet. Tilverkan - speditören - återförsäljaren och den anställde i butiken som Peter L. skriver. Det kan väl lätt gå fel :-)
Jag gillar bilden från Bornholm och nummer 5 i synnerhet.
m.v.h. Erik / DK
Svar från Benganbus 2013-09-25 07:44
Hej Erik
Håller helt med dig om svårigheten att få med nyanser när man skriver!
Och i ett annat, men ändå näraliggande språk, ökar såklart svårighten!

Vad gäller det här Access-kortet, man kör väl till vägs ände för att inte tappa ansiktet!
Annars får man väl byta ut de här klagande resenärerna till en resenärgrupp som är mer tacksamma och förstående! ;)
/Bengan

Ps. Vad gäller språk, så om jag inte missminner mig så fanns det ett begrepp förr, på 1000-talet kanske,
då alla i Norden sades tala med "Dansk tunga"!
Erik Madsen 2013-09-25 09:38
Hej igen Bengt - du har något där om språket. I en roman om Viking räder av Lars Bo (dansk forfatter m.m.): ". Asger havde let ved at lære sprog og kunne tale den danske tunge med en svenskers syngende tone".
m.v.h. Erik / DK
Smart drag med dessa bedövande vackra och distraherande bilder;)

/Stephan
För övrigt galet bra bilder!
//micke
Svar från Benganbus 2013-09-25 07:48
Tack för fint bildbetyg! :)
/Bengan
Det tråkiga med dom här omfördelningarna av ekonomin är ju att de som verkligen hade behövt pengarna, de som redan tidigare hade det sämst, har fått det ännu sämre, dessa människor hade ju garanterat konsumerat och hjälpt till att få fart på ekonomin, för dom hade inte haft råd att spara på banken och investera utomlands osv, utan hade verkligen konsumerat,

Ett samhälle med ständigt ökande inkomstklyftor är ett samhälle på väg att vittra sönder, och detta gäller hela Europa, vilket ju redan syns tydligt.

Väldigt fina bilder vill jag tillägga! Mvh, LO
Rekommenderar starkt lite läsning, http://www.epochtimes.se/articles/2013/01/22/24555.html
Otroligt skrämmande och synnerligen avslöjande läsning. LO
Erik Madsen 2013-09-25 09:50
Nu rök mitt humör ner några grader.
Riktigt skrämmande och tankeväckande - men vad kan vi göra - vi gör jo inte revolution och uppror här i norden.
m.v.h. Erik / DK