The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2070 / Sonnar 1,5:an på en gängleica! Och kul det här med NSA och signalspaning!

 

A window on the world....

För ett tag sedan så fick ju Carl Bildt frågan om den signalspaning som USA via NSA bedriver!  Och då sa Calle  nå't likande som, "Så gör ju alla länder!" Hoppsan tänkte jag, nu e det nog nå't lurt som ligger bakom. Mycket riktigt, några dagar senare så va FRA med på tråden!

Å se'n blev det inte så väldigt mycket mera, för det va ju bara vi vanliga som man ev hade spaning på, för säkerhets skull, för att avslöja terrorister! Och så fick vi höra att Google hjälpte till att övervaka oss också, "vi som inte har nå't att dölja!"  ;) Och även Facebook och MS mfl hjälpte till med att avlyssna.

Fönsterputs

Men då kom FSA på en bra idé, när det blev för mycket tjafs om det här i media, man larmade såklart!" :)  "Nu e det terroristhot Pg!" Dom hade hört att grupper i Jemen hade massförstörelsevapen då dom avlyssnade deras mobiltelefoner! Och alla journalister sprang åt samma håll! Ingen hade nå'n fundering på om det här kanske bara va ett sätt att dra uppmärksamheten från huvudfrågan, utan alla journalister stod och undrade var skulle terroristerna slå till härnäst! Men som tur va, eller tack vare, att FSA larmade, så va vi beredda! Så det hände inget! :)

#2746682

Se'n va det ganska lugnt ett tag, tills uppgifter kom att vissa stadsöverhuvuden också va avlyssnade av FSA! Då blev det ett dj-a liv i luckan! Nu får det f-n vara nog! Vi va ju vänner i avlyssningen!

Visst e det kul! :) Fast chefen för NSA tycker att man överdriver hela den här avlyssningsfrågan såklart! Å nu har kompisarna Google och Yahoo blivit internt avlyssnade också! Tänk att man inte kan lita på nå'n enda numera! ;)

 


För övrigt så får jag inte avståndet att stämma riktigt när jag använder ett Sonnar 1,5/5 cm på en gängleica! På Leica M4/M6 så funkar det perfekt, men på en gängleica så ligger skärpan nå'n centimeter längre bort än där jag ställt den! Nu gäller det här på avståndet 1 meter! Skall klura litet närmare på det här och även prova med några Leitz-objektiv på gängleican!

Annars rätt lugnt här i Gnesta, för Roffe sover fortfarande! :)

/Bengan


Ps. Brukar tänka på kommentaren man kan får höra att man kanske e övervakad, "Jag har i alla fall inget att dölja!" De kanske e så man säger när man blir litet överraskad av frågan? Man har inte tänkt på att man kunde bli så här övervakad? De kanske e som när man fått ett oväntat bostadsinbrott, "Jag hade i alla fall inget av värde hemma!" Så det gjorde inget!"

 

 

 

Inlagt 2013-10-31 09:00 | Läst 7478 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Min favorit när det kommer till styrning av media är ändå från X-files, även om det bara är påhittat.

Då får vi vet att Saddam Husein bara är en taxichafför i New York. Och sen när folket blir missnöjda över läget i landet plockar staten upp honom, ger han en AK 47:a att vifta med och så får han skrika lite i TV. Sen är folket mycket mer upptagna av honom än över småsaker som dålig sjukvård och annat som tidigare skavde =)
Svar från Benganbus 2013-10-31 17:05
Vi har ju även filmen Wag the Dog! :)
/B

http://www.youtube.com/watch?v=CNo0BicRM8k
Du vet väl att NSA snappat upp det här blogginlägget och att snart ringer det på dörren?? :)
Svar från Benganbus 2013-10-31 10:46
Jag har inget att dölja! ;)
/B
Snapphane 2013-10-31 11:00
Det där är en farlig inställning idag, även om Sverige troligtvis aldrig kommer gå åt skogen så snabbt. All kommunikation sparas idag i 6 månader. Så om något blir illegalt, kan man gå 6 månader bakåt för att finna intressanta personer som troligtvis idag bryter mot lagen.

Och innan man säger att sådant är fantasi, titta på Ryssland. Det har aldrig varit lätt att vara homosexuell där, men nu är det emot lagen. Så det händer att lagen ändras, och då vill man helst inte befinna sig i en sådan situation som vi faktiskt gör idag.

Och då ska det vara värt att även beakta att man även lagrar vem du kommunicerar med. Så du kan få problem om du har bekanta i andra eller t o m tredje led som inte sköter sig...
Hej,
Du har ju en fin övervakare? Roffe!
Ge honom en klapp för bra arbete
Bob
Svar från Benganbus 2013-10-31 16:38
Roffe anser att han e kvarterspolis också! ;)
Roffe tackar för klappen och hälsar!
/Bengan
Tyst terror i lugnet.
Ett fredsministerium skyddar oss om vi översätter situationen till Orwellska.
/H
Svar från Benganbus 2013-10-31 16:41
Jag kan känna mig litet orolig för tystnaden ibland..
Tystnaden hos oss medborgare alltså!
Antingen har dom lyckats,
eller så tycker vi att det här e väl inget.....
Så dom verkar ha lyckats alltså!
/B
Nä, jag har ingenting att dölja.... :) Men jag håller med dig, det som nu framkommer är ju lite tråkigt, och oroväckande.... Ändå, så tror jag på att det behövs en "intelligent" övervakning... Mycket pga det som det skrivs om i SvD idag...
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/terrorism-vanlig-krigstaktik_8675078.svd

Det är kanske bra, att pendeln slår över.... så kan det bli lite "rättning i leden".... Men som sagt, jag har inget att dölja... Och det har säkert inte Merkel heller.... :) Ha det fint i Gnesta, a safe place to be.... :) //Peter
Svar från Benganbus 2013-10-31 12:25
Det blir ett långt genmäle det här Peter! ;) Vad gäller intelligent övervakning!
När man blir litet äldre, och ser och hör yngre politiker, ursäkta.... ;)

Men Ok, jag säger så här i alla fall, först så tycker jag att politiker måste vara vuxna sina uppgifter, bla så får man vara väldigt försiktig med att inte föra sina medborgare bakom ljuset, väldigt försiktig, för det kommer fram förr eller senare! Så sa min mamma i varje fall, ljug inte det kommer fram förr eller senare!
Och måste man ljuga, så får det inte vara av slentrian, utan man måste efteråt kunna stå för ljuget!

De e också konstigt att USA hela tiden råkar illa i världen? Alla e emot USA verkar det som?
Å då börjar i alla fall jag att fundera, vad handlar det egentligen om?
Vad gäller artikeln i Svd så låter det som en bra sammanfattning av läget i världen.
Vad jag minns så va det USA som hjälpte till att skapa al-Qaida.
Å nu sitter man där med Frankensteins lilla baby!

I artikeln i Svd nämner man också Drönarattackerna! Piloter sitter i USA och styr en Drönare i Pakistan.
Tyvärr så blir det här kriget inte så exakt som man vill påstå, utan kvinnor, barn och oskyldiga dödas också!
Och då skapar man hämnare! Och fattigmansdrönare!
Fattigmansdrönare, de va nog Bostonbombarna! Tänk så fegt att bomba oskyldiga!

Men för att avsluta det hela, jag tror på en intelligent spaning! Men vi ser hur det har gått med intelligensen tidigare, ingen har upptäckt Manning eller Snowden när dom va inom organisationen och spanande!
Som tur va, säger vi så här efteråt, att ingen intelligent inom organisationen upptäckte dom! ;)

Och en annan sak, leker man med busar eller vissa vill kalla dom kriminella,
så får man räkna med att man också får ta en del av elden på sig!

Vad gäller våra politiker, och intelligens, ursäkta mej igen, Saudiarabien är ett av al-Quaidas huvudmål!
Det har dom i alla fall själva sagt! Och nu har Sverige ett mycket intimt och i vissa lägen "hemligt" vapensamarbete med Saudierna! (Oss kompisar emellan, business is business, även i en diktatur! Som sagt telia!) Så vi står på Saudiernas sida i alla fall mot al-Quaida liksom....

Kopierar det sista stycket i artikeln i Svd: "Rönen i sådana här studier får också gamla kritiker att påpeka att terrorismen i världen ökat efter attentaten i september 2001 och att vanmäktig ilska mot utländsk ockupation varit en utlösande orsak bakom självmordsattacker."

Ha det bra du med Peter!

Bengan the Zombie
Både i skidåkning, kameror och åsikter! :)
Snapphane 2013-10-31 12:44
Sen kan man harkla sig lite när man pratar terrorister också. Statistiken finns på Europols hemsida men denna dök upp på Google - http://www.loonwatch.com/2010/01/terrorism-in-europe/.

I runda slängar enligt artikeln så är 99,6% av terroristerna inte islamister. För Europa då, men det tycks ändå som att även vi jagar dessa väldigt frekvent...
Svar från Benganbus 2013-10-31 12:46
Martin!
Tack för information!
Så är "99,6% av terroristerna inte islamister"
det är också viktig kunskap!
/B
Peter-L 2013-10-31 13:02
Jag läser och tror nog att vi i grunden inte ser så olika på det här! Och att din mamma va en klok kvinna är helt klart!! Även jag tycker att USA borde backa ett steg från sitt "världsansvar". Jag tror att man piskar upp mer stämning än nödvändigt. Men de avslöjanden som nu bubblar hoppas jag lyfter fram och bringar klarhet i alla parters del.... Även Sveriges!! Ner med brallorna på de som tabbat sig!!
Men, jag tror fortfarande att det där med "intelligent avlyssning" behövs... Tyvärr... //Peter
Peter-L 2013-10-31 13:06
För mig handlar terrorism om illdåd, handlingar för att åsamka skada, påverkan genom våld etc... Jag vill inte koppla det till tro, nationalitet eller så... Sedan lever i en verklighet med "facit". En terrorist är en terrorist...
Det blev nog en faslig massa spioner över när kalla kriget gick i graven, och då måste man ju hitta på något för dem att göra.Dagens avlyssning är nog en motsvarighet till FAS 3. Sedan måste man ju hålla liv i det militärindustriella komplexet!?
-affe
Svar från Benganbus 2013-10-31 16:49
Det militärindustriella komplexet styr världen, men de flesta vet inte om det!
Man kör litet teater för folket, via några mediabyråer, se'n e alla med på tåget att ta bort Sadam Husseins massförstörelsevapen med våld! Och då tillkommer såklart beställningar på vapen,
och så får privata armeér mycket att göra! ;)
B)
Instantclassic 2013-10-31 17:13
Tack för att du tar upp det här till diskussion Bengt!
Kunde inte hålla mig från ett inlägg till...

"De starkaste staterna har makt nog att bestämma utvecklingen. Därmed samarbetar stater enbart på grund av sina egna intressen, där allting utgår ifrån att man ska maximera sina egna vinster. Ifall olika staters strider mot varandras kommer den stat med mest makt att bekämpa den svagare statens intressen... Detta medför att hot om krig och konflikter alltid är närvarande."
Källa: http://www.sakerhetspolitik.se/Sakerhetspolitik/Internationell-sakerhet/Det-internationella-systemet/

Något att fundera på när det gäller moral är ju den gamle florentinaren. Så här sammanfattas han av gratisencyklopedin Wikipedia
"Machiavellis idealfurste är en hänsynslöst maktfullkomlig monark, vilken dock måste vinna folkets gillande eftersom en härskare inte kan regera utan stöd. Vad beträffar mänskliga rättigheter har endast den som är beväpnad möjlighet att opponera sig mot maktmissbruk eller orättvisor eller möjlighet att vägra lyda – detta är dock inte nödvändigtvis ett ideal, utan den hårda sanningen"

Professor Randall Schweller uttrycker den skrämda situationen så här...
http://www.youtube.com/watch?v=UnKEFSVAiNQ#t=85

Skräcken för skräcken är viktig. Kom ihåg det slösurfare i alla länder ;)

/H
Svar från Benganbus 2013-10-31 18:29
Hans! Vad gäller ett inlägg till!
Nu kommer jag att missa en del Tv i kväll,
tack för det Hans! :)
/Bengan
Hej du- det som inte är värt att dölja idag kan vara ett statshot om 10 år när någon annan har makten, typ.
Ha de.
Svar från Benganbus 2013-10-31 16:50
"Tänkte inte på det!" ;)
/Bengan
Världen är full av spioner som spionerar på oss och på varandra. Hjälp, var är 007?
Hej Bengt Jag skal inte komme upp med något särskilt djupsinnigt om spion frågor - annat än att du är övervakad här från Danmark (Roskilde) varje dag. :-)
m.v.h. Erik / DK
Svar från Benganbus 2013-10-31 19:12
En sådan övervakning är mycket trevlig! :)
Tack för den Erik!
Mvh Bengan