The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2299 / Dogmakamera, Sagan om ringen, Ferrari och chassi till en satellit! Och om en klocka såklart!


Poolen Dogma 07 har ju som fågel Fenix stigit upp ur askan igen, och en Dogmakamera, en speciell Dogmakamera vore kanske bra att ha! Tex, där flera begränsningar redan finns i kameran! Varför inte en kamera med fast optik, så inte vissa klåfingriga känner behov av att byta objektiv hela tiden! ;)

 

Och då, vad gäller en digitalkamera, så ligger nog Fuji X100-modellen hyffsat bra till som Dogmakamera! Här byter man inte optik i onödan, å ingen zoom finns det heller att hålla på att trixa med! Här e en bild på Dogmakameran! (Å så fick jag med en selfie i bloggen också!)  :)

Och så till nå't helt annat!
Vi som gillar Sagan om Ringen, och en del annat runt om sagan, vet nog om att Tolkien skrivit om Beowulf, den store nordiske drakdödaren. I den här lilla snutten från SvT Play är det en del intressanta historier sammanvävda vad gäller bla. Vikingar, Lindisfarne, Beowulf, Tolkien, Wagner, Sigurd drakdödaren och år 1066! Hyffsat sevärd liten infogrej. http://www.svtplay.se/video/1982326/draklegender

 

Vad gäller Ferrari, så är min Campagnolokorkskruv bra att ha. Tillverkaren av den här korkskruven gör även cykelkomponenter i  Weltklasse, samt har tillverkat delar till bilar som Ferrari, Alfa Romeo och Lamborghini, samt ett chassis för en NASA-satellit. Spännande korkskuv det här!
(Nå'n överliggare här på Fotosidan har nog sett korkskruven tidigare!)
http://www.campagnolo.com/jsp/en/index/index.jsp

 

 


Å så en nostalgibild...
De här e på Tullinge för några år sedan, nu e det bostadsområde där...
Kamera, Leica M6, optik 15 mm!

 

Å det har skrivits en del om klockor här i bloggarna! Här kommer repris på en klocka! När vi bytte panna, så kom det en modern värmestyrning, och då det va klocka och termometer på den tidigare styrningen, så tyckte jag att det skulle fortsätta att vara det på väggen! Håller för övrigt på att leta efter den rätta färgkulören så jag kan måla över 1940-tals tapeten som tittar fram litet! Men att hitta rätt kulör tar tid! :)

Annars inget nytt under Solen! Tiden bara går!
Ha en fin Valborg!
/Bengan

 

Inlagt 2014-04-30 16:22 | Läst 4491 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"apropå Campagnolo så fin det även chimano,undrar om dom inte kommit ikapp,visst från japan ;) dom lär göra bra kameror med har jag hört...."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
tjena hoppsan!hatt hitta rätt kulör så brukar förhandlaren ha ett mätinstrument som kan fixa detta problem,försök riva av en bit av den målade tapeten så kan du nog bli hjälpt Bengan.fick rätt färg som dom blandade till åt mej för ramen till en 50tals moppe"KLOCKRENT"!å ha en trevlig helg nu//Ronny
Svar från Benganbus 2014-04-30 20:39
Knysta inte om det här till min fru är du snäll! ;)
/B
apropå Campagnolo så fin det även chimano,undrar om dom inte kommit ikapp,visst från japan ;) dom lär göra bra kameror med har jag hört....
Svar från Benganbus 2014-04-30 17:01
Racercyklar och racercykelkomponenter kommer från Italien!
Kameror och optik kommer från Tyskland! ;)
Ha en trevligt helg Ronny!
/Bengan

Ps. Men visst kan man blanda ut saker med litet selleri ibland, bara det inte blir för mycket och för ofta! ;)