The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2325 / Gnesta-Planket lördagen 26:e juli 2014 mellan 11.00 och 15.00

 

 

Utställningen med c:a 25 inbjudna fotografer kommer som vanligt att hänga på väggarna till Gnesta Färghus och gamla Godsmagasinet mitt i centrala Gnesta. På båda de här husen finns det röda plankliknande träväggar, och några svarta, som är under tak.  Det är c:a 2 minuters gångväg från stationen till utställningen och c:a 2-20 sekunders gångväg från huvudgatan.

Utställningen börjar 11.00, men är du tidigare i Gnesta, så är Kaffebaren och Pressbyrån i stationshuset öppna. Där finns även toaletter. Till Gnesta kommer du med Pendeltåg, Regionaltåg och såklart även med bil. (Kolla tidtabeller för SL och SJ) Bilparkering finns c:a 10-30 meter från utställningen.

 

Inom mycket nära gångavstånd från utställningen finns flera butiker, matställen, uttagsautomater, Pressbyrå, Systembolag, ICA, Konsum, apotek, pizzeria, konditori och inte minst Kaffebaren i Stationshuset! Och hela Godsmagasinet är invändigt fullt med intressanta grejer, typ möbler, porslin, och även småprylar, och småprylar, de e ofta bra att ha! ;)  Så i Gnesta kan man lördagshandla på flera olika sätt, och även titta på bilder!

 

 

De två senaste åren har det varit över tusen besökare under de här fyra timmarna!

Och Gnesta-Planket är ett kultursamarbete med Gnesta Kommun

 

Som vanligt kommer det att finnas ett öppet Gnesta-Plank på Gnesta Färghus, och även i år kommer det att finnas en kameraloppis på framsidan av Godsmagasinet.

Efter att vi plockat ned bilderna vid 15-tiden så brukar fotograferna sätta sig på ett kafé eller matställe för en fika eller öl tillsammans. Och besökare, kompisar och familjemedlemmar är självklart också mycket välkomna att sitta med!

Så sammantaget kan man säga, visst e det här en fotoutställning, men även en fotografisk träffpunkt! Man kan sammanstråla i Gnesta av olika skäl den här lördagen, först och främst titta på bilder, och dikutera ett fotoprojekt, eller kameraförsäljning/köp, lördagshandla och se'n ta en fika tillsammans! Och förhoppningsvis kommer även nå'n typ av "butiksförsäljning" att ske även i år, tex av film och liknande mycket viktiga saker! :)

Så varmt välkommen till Gnesta-Planket 26:e juli!
Mellan 11.oo och 15.00 pågår bildutställningen!
Mao, skriv in Gnesta-Planket i agendan redan nu!
/Bengan

Ps. Ni som har kompisar, vänner eller släkt, som kan vara intresserade av 25 fotografers bilder på Gnesta-Planket, och kanske köpa en M Leica på loppisen, sprid gärna information till dom är ni vänliga! Ni vet via Fejan tex, och via allt annat i sociala media ni har i telefonen! :)

 

 

Inlagt 2014-05-20 09:13 | Läst 3194 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Om man vill sälja lite gamla Contax-kameror, Leicaoptik, Rolleiflexer och annat bråte :-) på kameraloppisen, hur gör man då? Måste man föranmäla sig eller är det bara att sätta upp ett bord?

/F
Svar från Benganbus 2014-05-20 10:14
Det behövs ingen förhandsanmälan, utan va bara där i tid! Det finns nog en 10 till 12 platser på lastkajen på framsidan av godsmagasinet. Men är det fullt där så går ett bord bra, eller bakluckan på en bil, då en bilparkering finns mitt emot lastkajen, på c:a 6-8 meters avstånd!
Och med det sortimentet du beskriver, så ta med en rulle med kölappar också! ;)
/B
Fredrikpersson 2014-05-20 11:57
Det blir perfekt!
Det var typ redan inskrivet.//GöranR
Svar från Benganbus 2014-05-20 10:25
Tack för det!
Välkommen!
/B
Vilka fina bilder. Joakims gatubilder, och Mickes kvadrater skulle man ju velat se "live" på plats. Hoppas ni får ett bra Planket i år med!
Svar från Benganbus 2014-05-20 16:35
Det blir ett spännande fotografiskt startfält i år igen!
En världskändis bla, och nya gatufotobilder, bla från Paris tror jag!
Vill inte säga mer just nu!
/B