The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2356 / Bengan! Varför inte göra som alla andra!? Strulpelle där!!



Ok, jag får väl erkänna direkt, jag har varit en strulpelle hela livet, så det e svårt att sluta just nu! Jag har väl gått i en fyra eller fem olika folkskolor, och sedan haft en femton till tjugo olika arbeten! Men trots alla varningar under åren från ordningsmän, både i släkten och runtomkring, det finns alltid ordningsmän som oroas över andras beteenden, så har det här funkat bra! Omväxling förnöjer, kortfattat sagt!
 

Men som sagt, visst har det oroat andra, mitt litet ostruturerade liv! Men numera så kallas ingen hoppjerka då man byter jobb, man höjer ju ofta lönen då! Jag låg före i tiden här alltså!
 



Om det varit den 1:a april så hade jag berättat om de nya elkraftsvindsnurrorna som man sätter upp på en del tak i Berlin, men det får jag ta en annan gång!


Och vad handlar det om nu i bloggen då, jo jag försöker adressändra pappers-DN! Och då hör jag "fångarnas kör" i bakgrunden: "Bengan, DN finns på internet!" Hallå, de va ingen direkt nyhet, skärpning, de e inte det som det handlar om, utan det här en kamp mot den digitala utslätningen! ;)
 



Har alltså försökt ändra adressen via "gördetsjälvsidan" hos DN (Man skall göra allt själv numera på internet, hjälper företag att spara pengar) Och den nya melodin hos företag och liknande, det är även att gömma grejer som dom inte vill man skall använda! Så att försöka adressändra DN, de va svårt! Men att adressändra den digitala DN går utmärkt! ;)

Men för att ändå försöka få litet hjälp med den tillfälliga adressändringen, så sände jag ett mail till Gunilla Herlitz och Peter Wolodarski! Hoppas dom kan hjälpa mig!
Jag håller er informerade om papperstidningens framtid! :)

/Bengan

Ps. Har lagt upp några fler Berlinbilder, en av bilderna ger stationsnamnet på den första bilden! (Om nu ingen Berlinbo rättar mig)

 

Inlagt 2014-06-14 20:30 | Läst 3373 ggr. | Permalink

"På väg till Berlin? Har inte riktigt fattat varför de drar rören ovanför gatan, man tycker att det skulle bli en massa olyckor med höga lastbilar. Man ser ju de svenska motorvägsbroarna, kanterna är fulla med hack överallt. Dresden var likadant så det är väl den östtyska stilen. DN är inte enkelt. Förr fick man väl behålla de flesta dagarna när man gjorde uppehåll, så inte längre. /Ylva"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
På väg till Berlin? Har inte riktigt fattat varför de drar rören ovanför gatan, man tycker att det skulle bli en massa olyckor med höga lastbilar. Man ser ju de svenska motorvägsbroarna, kanterna är fulla med hack överallt.
Dresden var likadant så det är väl den östtyska stilen.

DN är inte enkelt. Förr fick man väl behålla de flesta dagarna när man gjorde uppehåll, så inte längre.

/Ylva
Wolfgang 2014-06-14 23:01
Ylva, rören är mycket högre än lastbilarna och bussarna. Man gräver djupt i Berlin, så man måste pumpa bort grundvattnet. Det har inget med gamla Östtyskland att göra.
Wolfgang 2014-06-14 23:23
Jag vill bara komplettera min kommentar, Ylva:
Berlin är byggd på sumpmark och grundvattnet finns på vissa ställen redan på ett djup av endast 2 m, så man måste pumpa bort det till floden Spree eller kanaler i närheten. Rören har olika färger. Varje byggfirma har sin egen färg, så det är lätt att veta, vem som äger dem.
Hälsningar
Wolfgang
Svar från Benganbus 2014-06-14 23:54
Ylva.
Tänkte inte eftersända DN till Berlin om det är det du tänker på,
nu gäller det en annan, men ännu hemlig plats! :)
/B
Nu blev jag nyfiken och loggade in på DNs kundservice. Det var ju lätt som en plätt att både göra tillfällig eller permanent adressändring. Jag tror du strular till det lite Bengan; )
/Krister
Svar från Benganbus 2014-06-14 23:49
Du har inte Windows XP som jag har!
Du gör det lätt för dig! ;) :)
/B
Krille-K 2014-06-14 23:56
Allt är enkelt med en Mac;)
Svar från Benganbus 2014-06-15 10:15
Jag skall ringa till DN!! :)
/B
Papperstidningar är kvalificerade miljöbovar. Deras tid är ute inom kort. Tekniken är från Gutenbergs tid. T.o.m. analog fotografi är hypermodernt jämförelsevis.
ojanson 2014-06-14 23:30
Hjulet är en ännu äldre uppfinning. Kanske lika bra att sluta använda det också...
Svar från Benganbus 2014-06-15 10:17
Sven!
Vill absolut inte dra in det papperslösa samhällets ständiga utskrifter i diskussionen!
Absolut inte! ;) :)
B)
Första bilden är nog S-Bahn vid Potsdamer Platz, och andra bilden är definitiv Postdamer Platz vid Leipziger Strasse, där förresten Felix Mendelsohn har bott i början av 1800-talet och då låg platsen i utkanten av Berlin.
Det är faktiskt en fin egenskap...
att vara en strulpelle.
Jag har iförsig inte benämnts med det ordet
utan istället StrulPellA. =)

Skit i Fångarnas Kör,
de ska vara glada att det finns en strulpelle i deras närhet
för vad hade de gjort utan dig?
Då hade de haft så tråkigt och ingen att "sjunga" för.

//Johanna
Svar från Benganbus 2014-06-15 10:12
Johanna!
Tack för stödet!
Och utan en ojämnhet i trottoaren, så går man bara och sover! :)
/B
Omväxling är bra för själen. Jag är likadan. När man är trygg i sig själv behöver man ingen yttre trygghet.
Ja, första bilden är Alexanderplatz, det är rätt. Bilden är kanon i sin enkelhet! Härligt ljus och vackert grönt!