The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2459 / Min historia om vilka Leicor som varit viktiga! Mycket personligt och subjektivt såklart!

 

 

Efter att ha läst artikeln om Leica i SvD så känns det som ett tillrättaläggande är nödvändigt! Av vilka Leicor som är/varit viktiga i Leicas produktion under åren!;)

Den första viktiga och riktiga Leican va Leica I, sedan kom Leica II,  Leica M3 och så till sist Leica M6! De mellanliggande modellerna eller efterkommande modeller e mest bara utfyllnad! ;) 

Leica I va den första serietillverkade Leican i större serier, och blev populär, och det var då som Leica kom på banan kan man säga. Sedan kom nästa steg, Leica II med en  inbyggd avståndsmätare, och det hjälpte till att snabbt mäta rätt avstånd vid fotograferandet.
Och nästa Leica, som man kan kalla för en mätsökarkamerarevolution, det var Leica M3 med sin fantastiska sökare! Och sedan kom det man väntat på, en M Leica med sin inbyggda exponeringsmätare, Leica M6! Sedan va alla grejer på plats!

Det här va de viktiga punktern i Leicakamerans utveckling fram till idag! Sedan finns det såklart andra åsikter, med detaljer vad gäller Leicautvecklingen, men det här tycker jag var de stora viktiga stegen!

Å snart e det nytt år! :)

/Bengan

 

Inlagt 2014-12-28 20:11 | Läst 7483 ggr. | Permalink

"Tack för alla kommentarer! Och konstigt att ingen Leica M5 ägare protesterar! Vad gäller exponeringsmätare alltså! ;) Hur som helst, de här e mina fyra Leicamilstolpar i alla fall! /B"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Håller i stort med, men vill nog också ha med M9 på slutet: första digitala M-kameran som utnyttjade objektiven fullt ut, och som dessutom gav företaget Leica en rejäl skjuts uppåt igen efter ett antal tynande år.
Svar från Benganbus 2014-12-29 22:44
Håller med om Leica M9 och några andra M Leicor!
Utan dom hade nog Leica varit i historieboken!
/B
Åjo, man kan väl inte hoppa över M2 som tog 35mm?! LO
Alltid lika intressant och lockande att läsa dina inlägg om Leica! Själv får jag hålla till tåls med Pentax MX (den analoga) och Pentax K3. Gott Nytt År och glöm inte att skriva i bloggen! :) // mvh Bosse
MP Bengan, det är fina grejor. ;)
-affe
Vackra är dom i alla fall, Leicorna.
Sedan va alla grejer på plats! Antar att man med en M6 är hemma liksom;)

/Stephan
Tack för alla kommentarer!
Och konstigt att ingen Leica M5 ägare protesterar!
Vad gäller exponeringsmätare alltså! ;)
Hur som helst,
de här e mina fyra Leicamilstolpar i alla fall!
/B
M6 är tillräckligt bra.
MP har jag haft men tycker att M6 är mer än nog för mig.
M2 och M3 är också fina men en inbyggd mätare är lite lyxigt ;)
Gott Nytt Fotoår Bengt!
/H