The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2508 / Hur mycket information som helst! Vilken frihet! Och vilken teknisk utveckling!

Vägs ände!

Dagens DN va tunnare än vanligt, tyvärr! Men SN håller stilen än så länge! Men då säger nå'n, "dom finns ju att läsa på internet"! Ok, jag vet! Men tycker inte det blir riktigt samma sak! Och när jag läser viktiga saker, för mig viktiga, så vill jag tom ha det i en bok! :) Och gärna penna och papper tillhands, när jag vill notera/komma ihåg något! Tex, så läser jag just nu om världens religioner, å de e e inte så lätt, en religion e ofta ganska komplicerad! Å då funkar en bok bäst för mig! Utan reklam och sån't på sidan om, som splittrar min uppmärksamhet!

Å vad e läsande på internet då bra för? Bra fråga va? ;) Nåja, man kan ju hitta hur mycket som helst på internet! Å bra grejer också! Men då det inte finns någon "grindvakt", så kan alla få vara med och skriva! Demokratiskt på nåt sätt kan man väl tycka! Men då kan även problem uppstå! Alla e inte lämpade att skriva, även om dom själva så klart tycker det! ;) Jag e i alla fall noga med att kolla "utgivaren"! För allt finns, från UFO-gångar i veteåkrar, till hemliga tunnlar under hela USA! Och då nästan alla har tillgång till internet, så kan det betyda att det finns tunnlar ända till månen snart...

Och läste nyss på SvT att 95 procent av Sveriges elvaåringar har en egen mobil och de allra flesta av dessa har en med internet. – "Det här visar att även ganska små barn har hela världen i sin ficka. Det betyder att de har tillgång till all information – och desinformation – som vuxna. Men frågan är om deras förmåga att förhålla sig kritiskt till all denna information utvecklats i samma utsträckning som tillgången till den, säger Ulf Dalquist, forskningsansvarig vid Statens medieråd, i ett pressmeddelande."

Ju mer information man har tillgång till, ju bättre påläst måste man vara för att kunna avgöra vad som e rätt eller fel! Och då viss information är ganska skrämmande, vi vuxna vet tex vad som finns på youtube och liknande om Syrien just nu, så då undrar jag om barn bör ha obegränsad tillgång till internet....

För de gäller att hålla koll, för det e nya tider nu! Som man måste förhålla sig till! Å inte bara vara intresserad av den nya tekniken, och tycka den e kul, och tro att resten sköter sig själv! Eller att nå'n annan sköter resten! För det gör dom gärna! ;)

/Bengan

Inlagt 2015-02-10 09:06 | Läst 1759 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag tror inte att ens vi vuxna kan hantera all information som vi har tillgång till och som översköljs oss dagligen. Och det är inte lätt att vara selektiv. Risken är ju uppenbar - om vi inte redan är där - att vår allmänkunskap blir grund och plottrig, och egenltigen inte mycket värd. Föräldrar har stort ansvar i detta.

Hälsningar//GöranR

PS. Tog skrämmande kort tid att ställa om från sol och värme till snö och skottning...DS
Svar från Benganbus 2015-02-10 09:48
Tänkte först inte kommentera det där med allmänkunskap, de e känsliga saker...
men måste hålla med dig....
Vad gäller uppmärksamma föräldrar, måste hålla med dig igen...
Men det där med "föräldrar", de e också ett stort och känsligt ämne...
/Bengan

Ps. E i alla fall litet avis på din bortavaro, så det e rätt åt dig att få skotta snö! :)