The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2836 / Jag e nog ingen riktig boxningsfotograf! ;)

.

Eriksdalshallen 1964

Nåja, nu e det här inte så allvarlig menat, utan vi har bara olika smak och tyckanden, så enkelt är det! Jag fotar ju i en boxningslokal numera, och det har en historisk förankring!  Startade att i fota i den här lokalen på 1960-talet, sedan gjorde jag ett uppehåll och arbetade några år, och kom så tillbaka till lokalen på 2010-talet när jag blev pensionär! Då på 1960-talet tränade jag boxning och boxades och fotograferade, nu fotograferar jag bara!

.

.Eriksdalshallen 1964

Och har kollat tillbaka i mina tidigare bilder, de e väldigt litet action i bilderna då som det även är nu. Jag menar, de e få bilder tagna under själva slagväxlingen! De bilder jag tog i Eriksdalshallen på 1960-talet e också mest bilder tagna mellan slagen = i pauserna! Har funderat på det här, och det jag kommer fram till, de e då det ofta händer något! I pausen menar jag!

Det är nog som i livet i övrigt, det kan bli små stillastående stunder "mitt i vimlets yra", och ibland så kommer ett ögonblick, man kanske stannar till och tänker på nå't, då gäller det att försöka fånga ögonblicket! Om det verkar intressant! Även i foto! ;)

.

Kocksgatan 24

Nu blir jag nog snart motsagd, för det händer ju massor i ringen när dom boxas!
Hela tiden! :)

Ok, vi är alla olika, och ser saker olika, och väljer olika saker, därför e även fotografin så olika! :)

.

Kocksgatan 24

Så för att inte göra en för lång utläggning om det här, så fortsätter jag nog att fotografera på mitt sätt från 1960-talet! Svårt att lära om nu liksom! Och för att inte hitta på något dumt, så kör jag mest med 50 mm och 35 mm optik och ofta på samma typ av kamera nu som då!

.Även om jag blivit litet morskare och köpt en digitalkamera, en Fuji X100! Men den e också litet begränsad! Fast optik och ingen zoom! Gå i kloster med tagelskjorta liksom, om man jämför med vad som finns numera i kameraväg!

.Och själva boxningsbilderna, dom får någon annan ta! De e inte riktigt min grej liksom! ;)

/Bengan

.

Ps. Som sagt, ibland blir det små ögonblick, då tankarna går åt ett annat håll....
 

Inlagt 2015-05-29 10:09 | Läst 5646 ggr. | Permalink

"Hej, Håller med dig det finns intressanta drag hos boxaren i pausen. Men visst finns det fantastiska knock out bilder från gångna tider. Jag har en favoritfotograf när det gäller boxning. Se-fotografen Len Waernberg, Ingemar Johanssons hovfotograf under VM-tiderna. Han kunde plåta vid sidan av också. Ha en skön helg Bob"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
2015-05-29 11:02   Simon Johansson
Jättebra bilder. Som sagt, det är i pauserna det händer. Det tycker jag att man kan applicera på all bra fotografi. /Simon
Rena actionbilder ledsnar man ju på ganska fort, i alla fall så gör jag det. Dina två första bilder är riktigt sköna, och det finns absolut en spänning i dem också.
Du är en bra boxningsfotografer, Bengan. Fina bilder!
Hej,
Håller med dig det finns intressanta drag hos boxaren i pausen.
Men visst finns det fantastiska knock out bilder från gångna tider.
Jag har en favoritfotograf när det gäller boxning. Se-fotografen Len Waernberg, Ingemar Johanssons hovfotograf under VM-tiderna. Han kunde plåta vid sidan av också.
Ha en skön helg
Bob
Dina bilder från boxningslokalen är jättefina allt som där sker handlar ju om och andas boxning och det är bra du väljer bort dom värsta slagserierna. Sedan skall man inte glömma många blir ringvrak under eller efter avslutad boxningskarriär. Slag mot huvudet ger många ggr en lättare hjärnskakning och sammantaget kan det leda fram till bestående hjärnskador eller en för tidigt debuterande demenssjukdom. 2009 hade sammataget 80 boxare under en tioårsperiod dött i ringen till följd av hjärnskada. Jag känner mig lite delad till denna sport, tror det inte spelar så stor roll om man har huvudskydd eller inte hjärnan skakas om vid våld, slag i mot huvudet och det handlar om själva upprepningen av detta våld mot skallen.
Må gott
/H-Å
Svar från Benganbus 2015-05-31 22:15
Jag vet allt det här Hans-Åke, jag vet en del annat i livet också, för jag e en gammal man! ;)
Mitt fotande e dokumentärt, så kan man nog enkelt förklara det hela.
Jag fotografera något som finns, men som vissa inte gillar.
/B
Inspirerande bilder! Jag blir väldigt sugen på att fotografera i en boxningslokal, i vanliga fall fotograferar jag bara i skogen! Snyggt!

Allt gott!
Marie
Svar från Benganbus 2015-05-31 22:00
Tack för det Marie!
/B
Nä efter några rejäla smällar i huvudet kan man ju börja fundera över om det inte finns annat att plåta, jag är stark motståndare till en sport som faktiskt handlar om att slå motståndaren så hårt man kan i huvudet, hur intelligent är det?
Jag har alltid varit emot det, och hittar inga skäl till varför det inte finns bra alternativ, både att träna och att plåta, LO