The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3056 / Med litet spännvidd på upplevelser så uppskattar man saker mer! I alla fall gör jag det!

Spelaren

Och det har nog inte bara med ålderna att göra utan helt klart vad man tidigare har upplevt tidigare under åren! Brukar tänka på när man fjällvandrade förr, de va inget flies och superunderställ och GPS och liknande!

Och cykling på nätter och kvällar! Förr så va det dynamo eller batterier på lyset, nu e det strålkastare med batterier som räcker flera timmar! Och dagens vintercykelkläder kan inte jämföras med va man cyklade i för kläder förr!

.

Stureplan


Nåja, det kallas väl utveckling! Men jag tycker det e intressant att jämföra saker, och känner att jag uppskattar vissa förändringar! Inte alla så klart! ;) Men som i fotografin tex! (Nu menar jag amatörfotografin alltså, för det är det jag kan jämföra) Och tänker på de bilder jag tog i helgen! Se förra bloggen! (Nu blev det inte så mycket bilder tagna, för de va inte fotograferingen som va huvudsaken) Men jag tog några bilder och va lätt de e att fota i skum belysning numera och tänkte på hur det va förr!

.

Lördagskväll 1964

Och fantiserade, tänk om man hade haft en Fuji X100 på 1960-talet! :)

.

Nalen (Kyssen 2)

Ok, nog med fantasier för idag!

Roffe e trött, han va på hundpensionat i helgen!
Och han e extra trött när det är snöglopp ute!
Han hör sån't! Så vi kan vänta ett tag med utgåendet säger han!
Tack för det Roffe!

/Bengan

Inlagt 2015-11-30 06:13 | Läst 5720 ggr. | Permalink

"En gammal spårvagn, de borde inte ha fått ta bort dem! Det var inte medborgarna som ville bli av med dem, det var egenmäktliga politiker som som gav fanken i vad folk tyckte. I Toronto var de på väg att göra likadant, men det blev så våldsamma protester att politikerna tvingades backa. Det hade nog varit möjligt i Stockholm också, men där finns en svensk beskedlighet som gör att man finner sig. Men jag tänker på vad mina döttrar säger när de tittar på bilder av ett äldre Stockholm. "Hur bara kunde ni förstöra stan på det sättet!" Ja, det är för sorgligt. Och värre har det blivit."


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
En gammal spårvagn, de borde inte ha fått ta bort dem! Det var inte medborgarna som ville bli av med dem, det var egenmäktliga politiker som som gav fanken i vad folk tyckte. I Toronto var de på väg att göra likadant, men det blev så våldsamma protester att politikerna tvingades backa. Det hade nog varit möjligt i Stockholm också, men där finns en svensk beskedlighet som gör att man finner sig. Men jag tänker på vad mina döttrar säger när de tittar på bilder av ett äldre Stockholm. "Hur bara kunde ni förstöra stan på det sättet!" Ja, det är för sorgligt. Och värre har det blivit.
Svar från Benganbus 2015-11-30 08:30
En ny generation har tagit över i Stockholm, så nu bygger man spårvagnsspår igen! ;)
Svenskarna e ändringsbenägna och teknikbenägna!
Men har nog också ett kort minne.... ;)
Så nu har nå'n hittat nå't som heter Spårvagnar!
"Häftigt, de måste vi ha! De har vi sett i en del andra europeiska städer!" ;)
/B

Ps. Å om femtio år, då Slussen ruttnat igen, så hittar nå'n gamla ritningar på nå't konstigt Slussen...
"Va häftigt, varför inte bygga ett sån't igen!?" :)
Vilka fina nostalgi bilder. Jo visst är livet lättare idag. Särskilt med fotograferandet. Men samtidigt var ju ändå mycket saker enklare. Inte så många beslut man måste ta. Mvh Nilla
Bilderna: Gick att ta mörkerbilder förr också! Fast det var ju svårt.

Spårvagnar: Stockholms nedläggning var eländig. Stan fick dieseldrivna bussar. Då var dieseln lortig och bullrig. Bilarna fick för mycket plats.

Norrköping ville lägga ner sina. Men folkstorm räddade dom. Dagens vagnar påminner om Mustangen på bilden, fast mycket längre. Nu är även de etablerade partierna nöjda med läget.
Sköna bilder, Bengan. Så här bra blir det inte med Fujis digitalkameror, även om de har bra höga iso-egenskaper ;)
Härliga bilder från tider jag också minns. Roulettebord var dock inget för en fattig student! / Björn T