The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3173 / Här är en äldre Gatufotobild! Skulle den klara sig idag? Del 2.

Jag fick några kommentarer på den här gatufotobilden i förra bloggen! Kommentarer som säger att bildsmak är litet olika! Men jag tycker ändå att bilden fick hyffsat godkänt! Så den kanske hade klarat sig även idag!

Bilden är tagen av Harry Callahan, som va professor vid Rode Island School of Design, och Rune Jonsson säger i artikeln i Aktuell Fotografi från 1988 att Callahans gatufotobilder ofta har surrealistiska undertoner!

/Bengan

Ps. Ni kan säkert hitta fler av Callahans gatufotobilder på webben! Här är en början!

Inlagt 2016-02-29 10:39 | Läst 5464 ggr. | Permalink

"Här en fin introduktion från det eminenta New York galler som Åmells samarbetar med http://www.pacemacgill.com/selected_works/artist_page.php?artist=Harry%20Callahan"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jo Callahan var en stilbildare och föregångare inom många olika genrer, han räknas också med rätta som en av de mest betydelsefulla amerikanska fotograferna. Märker att historielösheten griper omkring sig i en del tidigare kommentarer om samma bild. ;)
Här en fin introduktion från det eminenta New York galler som Åmells samarbetar med http://www.pacemacgill.com/selected_works/artist_page.php?artist=Harry%20Callahan
Svar från Benganbus 2016-02-29 21:26
Intressant!
Tack för den länken Alf!
/B
Vet du jag läste slarvigt i går trodde det var din bild.
Gun-Inger står fast vid att den är mycket bra ...en bra bild är väl alltid bra och sevärd..eller???