The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3287 / Gatufoto på Söder och så Tårtan på onsdag!

Jag tog några stilla gatufotobilder i går! Men vänta nu,  en av bilderna kanske inte e gatufoto? Det skall väl vara människor i bilden va?! Så en av bilderna kanske bara en en dokumentärbild! Men vissa gatufotobilder passar nog bäst i färg i alla fall! Då färgen har en roll i bilden!

.

Det här e nog bara en gatufotodokumentation, eller bara en dokumentation, även om den e i färg!

.

Men lägger man till en människa (som man inte känner) så blir det nog gatufoto! Det gäller att tänka sig för när man gatufotar, för de e inte bara å trycka av! ;)

Å så Tårtan på onsdag! Näst sista Tårtan för den här terminen!

/Bengan

Inlagt 2016-05-30 08:42 | Läst 3381 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det behövs inte människor i en bild för att det ska vara en gatufotobild. Det räcker med spår av människor ibland. Gatufoto handlar ju om att berätta om livet i det offentliga rummet.

Ett klassiskt exempel: http://www.in-public.com/NilsJorgensen/image/2175
Svar från Benganbus 2016-05-30 11:32
E helt med på din linje, det kan bli fin gatufotopoesi ändå!
Som på bilden du visar!
/B
Gillar färgen, distansen och lugnet i den översta bilden. Jag skulle inte kunnat låta bli att beskära lite t h för att få symmetri, bättre att bilden inte är så ängslig.
Håller helt med dig - det är inte bara att trycka av när det gäller gatufoto! Håller på att lära mig det nu ;)
Gillar också lugnet i den första bilden, mannen på parkbänken i sina egna tankar (inte ofta som människor har ro att sitta ner nuförtiden) - och färgerna i bakgrunden på den graffiterade väggen. Bra balans i bilden enligt vad jag tycker. Andra bilden bjuder på dels läckra färger men också på ett linjespel som tilltalar, med väggarna som möts nästan labyrintiskt, och kontrasterar mot de runda fönstrena. Den tredje bilden delar upp sig, det öppnar sig i högra halvan av bilden, där det på väggen till vänster står - är det en kärleksförklaring? Också bra balans mellan bildkomponenterna. Summa: Jag tycker om de här bilderna. Och visst är det gatubilder. Men det är också svårt att kommentera på ett bra sätt, och hitta ord.
//GöranR
Mmm, Katarina Kyrkogård, sen Södermannagatan söderut förbi Goeckers (f d YFO, som hamnat där). Kanske Galleri Axel däremellan? Här går jag ofta. Och den här veckan blir det Tårta...