The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3292 / Anders Engman, fotograf på Gnesta-planket!

Anders Engman är en fotolegend för oss litet äldre fotografer! Anders började på Kamerabild 1954 och sändes bla. till de flesta av tidens krig och kriser:  Suez, Mellanöstern, Indien, Pakistan, Vietnam. Det första uppdraget, Ungernrevolten 1956, berörde honom mest.

Och Engman var en av få fotografer som lyckades smyga förbi den tyska polisens avspärrningar i München 1972 och tog bilder strax efter terroristattentatet mot Israels OS-trupp.

Anders visar några av sina Ungernbilder på Gnesta-Planket den 30 juli!

Och Anders fikar med oss på Tårtan, då sitter vi som en skolklass och lyssnar!

/Bengan

Ps. Kommer ihåg för några månader sedan då en av Södertäljefotograferna bad mig sätta in en rulle Tri-X i hans M Leica! Nu va det bara det, att Anders satt och tittade på mig när jag laddade, och det va första gången det kändes litet nervöst och pirrigt att ladda en M Leica! :)

Inlagt 2016-06-02 08:30 | Läst 2295 ggr. | Permalink

"Hej, Ja då hade man darrat. Även om man laddat många Leica.kasetter och sedan satt in dom i kameran. Det var lite klass på grejerna på den tiden. Då var det korn inte pix. Klapp till Roffe Bob"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Ja då hade man darrat. Även om man laddat många Leica.kasetter och sedan satt in dom i kameran. Det var lite klass på grejerna på den tiden. Då var det korn inte pix.
Klapp till Roffe
Bob