The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3316 / Litet oskärpa och konstiga bilder!

Den här bilden bör nog förstoras, så man ser bättre...

Och fyller på litet på Joakim KE Johanssons blogg om skärpan som en räddningsplanka! Men Ok, visst vore det kul med en pangbild OCH jätteskärpa! Fast jag undrar om den ändå skulle bli så bra! För mycket skärpa och detaljrikedom, vad blir då kvar år fatantasin? En övertydlig och detaljrik Gallerix-bild!? ;)

.

Och ibland tar man bilder, i alla fall jag, på litet chansning, för jag tyckte att jag såg nå't, och sen hemma, sa man förr, numera på displayen, så ser man att det inte blev så mycket! Det blev i alla fall inte den bild jag trodde att jag tog i det ögonblicket!

.

Men jag tror ändå det e viktigt att släppa litet på komposionsnojan om det nu skall bli nå't intressant! Annars blir det bara Pictorialismen i sin nya form! Man bygger sina gatufotobilder med skuggor och ljus och linjer! Ungefär som i PS! Å numera med extra hjälp av PS!

/Bengan

Ps. Å även om motivet råkar blunda, så tycker jag det kan gå an det med! :)

Snapshot 3

Inlagt 2016-06-18 21:03 | Läst 1400 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
En bild är framförallt ett budskap, visserligen en dokumentation men fortfarande måste det finnas något mer än bara avbildande om bilden inte ska bli platt. Och det här med det avgörande ögonblicket är också viktigt. Först därefter kommer skärpa och komposition - viktigt, men det är inte det man bygger bilden med i första hand.
Så, gillar framförallt den första och den fjärde bilden mest, kanske mest den första, som har ett inslag av humor också.
//GöranR
2016-06-19 01:34   Ernst G Westlund
Dina bilder är alltid bra!
Svar från Benganbus 2016-06-19 13:05
Tack!
Jag har saknat dig, och dina kommentarer,
å inte bara när du säger att bilderna e bra! ;)
Har du lämnat Fotosidan?
/B
I första bilden gillar jag övergångarna i gråskalan samt linjerna
Mvh/bås
Tycker att bilden på kvinnan som blundar är en riktig höjdare. Lämnar mycket åt fantasin.

Hälsningar
Bertil
Sista bilden mycket fin. Jag tänker på sommarnattens äventyr man kunde möta på Hornsgatan och runt Mariatorget på söder där jag bodde i slutet av 60-talet. /Bernt