The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3562 / En gränd någonstans, och jag tänker på Eugène Atget

Men det är väl så här som fotografin fungerar, man har sina förebilder, medvetet eller omedvetet!

Och det här med att gå igenom mitt diabildsarkiv, det va inte så enkelt som jag först trodde! Alla bilder har en historia, och för mig en personlig historia! Men nu vet jag mera hur läget är, så det här kommer att ta tid!

/Bengan

Inlagt 2016-12-29 22:07 | Läst 4297 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Den däringa tiden som aldrig tycks räcka till. Men skall jag vara helt ärlig så beror det mest på att jag inte får loss tummarna helt enkelt. Dia har jag aldrig fotat men en hel uppsjö med negativ ligger instoppade i ett hörnskåp med en drös album, vem tittar egentligen något i dem idag? Nä, jag har mest på skoj testat att fota av några pappersbilder (helt ok för min del) och med tanke på hur pass det utvecklats på digitalsidan så kommer det att ske i större omfattning, när tiden räcker till ;-)

//R
Detta känner jag igen; har ett helt skåp fyllt med diabilder (i mappar, i kasetter, en del omonterade ...). Borde börja skanna in vissa utvalda.
Bilden ovan är en riktig klassiker!
- hawk
Jo en fotograf som forfarande är aktuell som inspiratör. Otroligt att han arbetade med en föråldrad teknik ända in till sin död 4 augusti 1927
Det ser inte direkt ut som Stockholm? Bilden är bra, men den är lite blåstickig tycker jag. Jag hade en gång en jäkla massa diabilder, men det var oerhört struligt att släpa fram projektor och duk för att titta på dem. Jag hade också en liten betraktningsapparat, men den gav inte så mycket. Alla bilderna var monterade, så det var inte drömläge för att scanna dem. Ska man skanna diabilder så tror jag det är bekvämast om de är omonterade, och att man scannar dem I en liten diascanner. Jag hade bilderna i kassetter. Det var en jäkla massa administration att sköta om det där arkivet, och jag ledsnade på alltsammans. Eftersom de flesta bilderna var på barnen, så fick de alltsammans. Vet inte om de har haft någon glädje av det.
Häftig bild, Atget var en föregångare.
Ett litet tips, jag tror att det finns ett val som heter "Automatisk färg" eller något liknande i någon meny, det brukar rätta till sticken man ofta får när man skannar.
/Affe
Tack för kommentarer!
Bilden är från en gränd Luxemburg, och den här blåkänslan ville jag ha kvar av en anledning. (Det va en blå timme och en blå känsla, kan man förklara det med) Prövade bilden i olika "färger" även svartvitt, men då blev det inte min bild! Mao, bilden är personlig, inte dokumentär, därför är den så här, och det e väl det som e svårt med fotografin, fotografen har en känsla, betraktaren har en annan.
Men hur som helst, tack för tips! :)
/B
Alla vi som har hållit på lite längre känner säkert igen sig vad gäller dia-arkivet... Har själv ett rätt så stort, men känner inget behov av att göra mig av med det, tvärtom växer det fortfarande, om än ej med samma fart som tidigare. Finns det nån större fröjd för ögat än ett väl exponerat och projicerat dia (i synnerhet i formatet 6x6)?

Tommy S.

p.s. fin stämning i bilden.
Det är väl det som är meningen med bilderna och fotograferandet, dvs att bilderna har en historia, både generellt och personligt. Blev en märklig känsla med blåsticket faktiskt, lite av "blues".
//GöranR