The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3843 / Går det att göra så?Med dagens bildbehandlingsprogram, och om man har bilder tagna i raw, så kan man fixa det mesta hos bilder som har några små skavanker! Kanske även skärpa upp i bildhörn, där optiken har tappat skärpan? Alltså, ge bättre skärpa än optiken har gett! Går det att göra så? Å det vanliga går ju såklart att fixa, struktur i nästan svarta områden, och även i nästan helt urfrätta bildområden!
Å göra raka bildkanter kan min Fujikamera göra! :)

Men att skärpa upp i bildkanten, de va frågan?

/Bengan

Inlagt 2017-06-23 09:01 | Läst 3677 ggr. | Permalink

"En del "skärpning" går ju ut på att lura ögat. Jämför t ex med "Mach bands", där jämnt färgade rektanglar i olika nyanser av grått plötsligt ser ut att få svartare kanter då de förs ihop. https://en.wikipedia.org/wiki/Mach_bands Ernst Mach, samma Mach som fått ljudets hastighet uppkallad efter sig, som utforskade människans balanssinne och som Einstein såg som en föregångare till den nya fysiken."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du kan göra "nästan allt" i Photoshop/Bridge!
En del "skärpning" går ju ut på att lura ögat. Jämför t ex med "Mach bands", där jämnt färgade rektanglar i olika nyanser av grått plötsligt ser ut att få svartare kanter då de förs ihop.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mach_bands

Ernst Mach, samma Mach som fått ljudets hastighet uppkallad efter sig, som utforskade människans balanssinne och som Einstein såg som en föregångare till den nya fysiken.
Behövs sällan skärpa i kanten, om det behövs ska man nog ha ett objektiv som klarar det, glad midsommar, LO
nä det är fint med luddiga kanter i fall det är en del den stämningen i bilden som jag har visualiserat.