The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4093 / Rapport från Fotomässan!

Gunnar Smoliansky  på Fotomässan 2006

Fotomässan 2007!

Nu vill jag direkt säga, att det här e bara en telefonrapport! Och partisk! Och har en del andra tveksamheter i rapporteringen, men rapporten den räcker i alla fall för mig! Jag litar på Ronny! :)
Så det blir inget besök på Mässan i år! Och då Fotosidan rapporterar från mässan, så missar jag nog inget heller! Litet synd e det, för tidigare har det varit mycket kul saker att titta på och många att prata med! Mycket trevligt fotomingel! Och så fanns det espresso förr!
Men så är det, inget är för evigt, som den japanske polisen i Bladerunner sa!

Läste om algoritmer i dag och ansiktsigenkänning! Skit in skit ut, gäller fortfarande! Så jag blir litet undrande över självkörande bilar! ;) Och så lyssnade jag på ett skolprogram om programmering i skolan! Alla skall ju lära sig att programmera! Det här påminner in internettrenden för en tjugo år sedan då smarta tekniknördar sålde in luftslott till stora investerare som inte kunde ett dyft om internet utan bara ville vara med på tåget för att inte verka dumma! :)

Jag säger bara, läs Gödel! ;)

Sådärja, nu lunchdags för Roffe och mej!

/Bengan

Inlagt 2018-03-09 12:16 | Läst 1221 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jaha, jag som redan köpt biljett i förväg...

Nåja, jag ska i alla fall lämna in kameran hos Nikon för en gratis check&clean, och något finns det säkert att titta på.

//Anders
Svar från Benganbus 2018-03-09 12:32
Ronny sa att det fanns ryggsäckar och båtar att titta på också! För det verkar vara tre mässor i en!
/B
Men missa inte grabbarnas utställning på galleri korn!!!!
Leif Liard 2018-03-09 21:25
Hej Ronny
Jag var där i en trevlig miljö med mycket folk och fina bilder, hörde någon i vimlet på Korn som varit på Fotomässan idag och det var tummen ned.
/Leif
Nä, som sagt, inte mycket att missa. Möjligen bra priser på Fujifilm, nån X100F. Men det är väl inte aktuellt längre, och annars väldigt avslaget.
//GöranR
Svar från Benganbus 2018-03-09 22:14
Sista bra modellen av X100, det va X100S, se'n blev det bara kosmetiska pålägg! ;)
/B
gorred 2018-03-09 22:23
Precis, du missade alltså ingenting.
//GöranR
Är det där med självkörande bilar bara en fluga som snart går över? Vet inte, men bilar utan ratt och utan fjärrkontroll kommer nog inte så fort som dom tvärsäkra teknikoptimisterna tror. Lagförslaget som kom i förrgår (7 mars 2018) öppnar för bilar utan ratt men det måste alltid finnas en eller flera fysiska förare med fjärrkontroll.
Svar från Benganbus 2018-03-09 22:11
Tvärsäkra tyckanden lockar in debattörer! :)
Jag kan tänka mig att på långresor på motorväg typ, så skulle jag tycka det vore bekvämt att slippa köra hela tiden! Se'n har vi det där med regler, som inte finns i regelboken, men som underlättar i trafiken i vissa fall! Och om bilautomaten kör efter regelboken hela tiden, så kan det bli kul! ;)
/B
Måns H 2018-03-09 22:30
Efter regelboken ja ........... på den tiden engelsmännen strejkade väldigt ofta kom nån på att man i stället för att strejka skulle köra tågtrafiken exakt enligt regelboken. Det skulle bli kaos utan den smidighet som behövdes för att hålla trafiken i gång! Men resultatet blev att tågen hade aldrig gått så bra som under den "strejken".