The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4042 / Praktina FX med fyra Zeissobjektiv på nästa LP fotoauktion!

Jag har haft ågren den sista månaden, men nu e det dags! I morgon går jag och lämnar en Praktina FX med fyra Zeissobjektiv, ni läste rätt, FYRA ZEISS, och en fjädermotor och reparationshandbok till nästa LP Auktion! Kameran funkar såklart, tysk kvalitet från 1952! Med fjädermotorn så blir det återgående spegel! Och så hörs det bra när man fotar! :)

.

Här e kvalitetssamlingen!Å ni som kan litet fotohisoria, ni vet att det va Praktina som Nikon bl. tittade på, och plockade isär såklart, för att åtta år senare göra Nikon F!

.

Och den här reparationshandboken med lösbladsysten, den är ett litet underverk! Bilder är inklistrade på sidorna! Kvalitet även här!

Men så är det, och nu hoppas jag att någon annan tekniskt fotointresserad vill ta över!

/Bengan

Inlagt 2018-02-01 19:40 | Läst 2151 ggr. | Permalink

"Oj, oj, oj. Och i väst så var vi (nåja, många av oss) programmerade att fnysa åt östtyskt. Praktina låg långt ovan min budget men vilka grejor! Handboken verkar exakt. Schrauben verlacken då man fått rätt skruv på rätt plats."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En riktigt sexig snygging. Men här är det köpstopp. Du får nog en bra slant för den där.
Snygg minst 10' tippar jag

Lycka tlll

Bengt-Åke
Oj, oj, oj. Och i väst så var vi (nåja, många av oss) programmerade att fnysa åt östtyskt. Praktina låg långt ovan min budget men vilka grejor!

Handboken verkar exakt. Schrauben verlacken då man fått rätt skruv på rätt plats.
Svar från Benganbus 2018-02-02 08:47
Det e fortfarande så att gemene man inte riktigt litar på det som kom från Zeiss i Öst! Nu letar samlare efter de grejerna! Å boken e underbar!
/B
Å för slantarna kanske de blir en ny Fuji?